shop.musicserver.cz
Největší popový hit posledních čtyř dekád? "Baby One More Time" Britney Spears

Největší popový hit posledních čtyř dekád? "Baby One More Time" Britney Spears

Vydáno: 09.04.2014 13:00 v sekci Novinky - Josef Martínek | foto: facebook interpreta
Známý hudební web popcrush.com vyhlásil anketu o největší popový song moderní éry. V několika vyřazovacích kolech proti sobě soupeřily hity z posledních čtyř dekád. Z dvaatřiceti žánrových trvalek se nakonec jako ta nejúspěšnější ukázala vstupenka Britney Spears do světa pop music "Baby One More Time". Americká hvězda ve finálovém souboji porazila Lady Gaga a její "Bad Romance".

Hlasování probíhalo několik týdnů, jednotlivé popové hymny byly nejprve rozřazeny podle desetiletí, v nichž vznikly. Jako největší hit osmdesátých let hlasující označili "Billie Jean" Michaela Jacksona, který za sebou nechal například Madonnu s "Like A Virgin" nebo "With Or Without You" irských U2. Devadesátá léta se stala oslavou pozdější vítězky, na jejíž megahit nestačily ani kousky jako "Wannabe" Spice Girls, "My Heart Will Go On" Celine Dion či "I Will Always Love You" Whitney Houston.

V raných létech nového tisíciletí se nejlépe dařilo výše zmíněnému songu Lady Gaga, na nějž byly krátké například Rihanna s "Umbrellou" či Beyoncé se "Single Ladies". A konečně poslední éra započatá rokem 2010 - jejím nejvýraznějším popovým zářezem je dle výsledků "Someone Like You" fenomenální Adele, zatímco Katy Perry s "Firework" či Bruno Mars s "Just The Way You Are" utřeli nos.

V semifinále udolala Spears zesnulého krále popu, když získala nejtěsnější převahu hlasů v poměru 51 % versus 49 %. Naopak Lady Gaga si se svou anglickou konkurentkou díky cifře 63 % poradila poměrně hravě, ve finále však bylo vše jinak, a titul největšího popového hitu moderní éry tak připadl Britney. Stačilo jí k tomu 57 % hlasů.

Skladba "Baby One More Time" vyšla na podzim roku 1998 jako první singl ze stejnojmenného debutu popové princezny. Jejím strůjcem je švédský hitmaker Max Martin, kterému s produkcí pomáhali Rami Yacoub a Denniz Pop. Song ovládl hitparády v mnoha zemích světa, včetně pořadí amerického Billboardu, celosvětově se ho prodalo přes deset milionů kopií. Byť si Britney Spears později připsala na konto další zásadní singly jako "Oops!... I Did It Again", "Toxic" nebo "Womanizer", písnička, kterou natočila v pouhých šestnácti letech, je stále veřejností považována ze největší hit její kariéry.


NÁZORY
  • ... (Daniel, 09.04.2014 13:40) Reagovat

    Britney teda zrovna nemusím, co ale musím uznat, že se nedivím takovému úspěchu.. když popovou vypalovačku ze starších let, tak je určitě Hit me baby one more time rozhodně pecka. Koho zase mohu je Lady Gaga a její umístění v nejnpopulárnějším songu v novém tisíciletí, proč mě to překvapuje? Ano Bad Romance je obrovská pecka... ale má takový tvrdý evropský zvuk, resp. není to typická pop nahrávka... proto mě překvapuje že předběhla třeba deštník, íík, íík :D

  • ...................... (Music Boy, 09.04.2014 15:29) Reagovat

    Já s tím souhlasím! Baby One More Time je ikonický song.. pro mě nejlepší song z 90. let :)

    • Re: ...................... (Jan, 09.04.2014 21:07) Reagovat

      No tak to tě, chlapče, lituju. Tvůj hudební obzor asi nebude nedotknutelný.

  • Že 4 dekády? (Braňo, 09.04.2014 16:07) Reagovat

    Takéto idiotské rebríčky nijako nezohľadňujú skutočný ikonický status víťazov.
    Tieto ankety sú predovšetkým o súčasných hlasujúcich, medzi ktorými sú najmä tínedžeri a max. do 25 rokov "starí", ktorí v drvivek väčšine nemajú ani páru o skldabách zo 70 a 80 rokov, a poznajú len tie najväčšie hiezdy,
    Aj tu sa ukázalo, ako často pri podobných anketách, že hlasujúci volia len tie nedávne hity, na ktoré si len oni spomínajú ako na svoje hity "mladosti".
    Kto dnes vie o nejakom hite Britney? Keď ho niekto nenapíše do ankety, ako do tejto, nikto by si naň ani nespomenul!
    Adele a Gaga? Len preto, že aktuálne sú top z nich nič nerobí ikony, a už vôbec nie ich skladby.
    Ak sa niekto odváži porovnávať napr. Billie jean od Jacksona s Britney a Baby one more time, ktorý zo singlov je ikonickejší, ktorý mal nejaký vplyv na hudbu a generácie, tak sa rovno môže opečiatkovať za hudobného analfabeta, ak zvolí Britney.
    Podobe sa dajú porovnávať aj iní.

    Je dnes veľmi smutné, ako sa v internetovej a YouTube ére devalvuje skutočná hudba, degradujú a zabúdajú hviezdy, ktoré formovali skutočnú hudbu a svet, kedy sa úspech zaslúžil za tvorbu (dokonca aj synpop), dnes môže byť hviezdou hocikto, kto ukáže čím viac svojho tela, kto je extravegantnejší, a koho protežujú niektoré vybrané média.

    Navyše, kde sú hudobníci z Azie a iných častí sveta, o ktorých "na západe" nikto nevie, a pritom predávajú viac albumov a singlov ako tieto súčasné najmä americké hiezdičky....?

    USA (ani EU) nie sú celý svet!

    Ale za všetkú tu degeneráciu to jasne vystihuje titulok článku: Největší popový hit posledních čtyř dekád? "Baby One More Time" Britney Spears

    • Re: Že 4 dekády? (crustycunt, 09.04.2014 21:33) Reagovat

      100% souhlas, pac a podpis. Bohužel k lidem se pořádná hudba prostě nedostane, nebo jí nepochopí. V dnešní ultrarychlé konzumní době si holt málokdo najde čas na projíždění obskurních kapel na bandzonu/soundcloudu. Je to strašná škoda.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu