Kryštof začnou v květnu nahrávat nové album, v létě nabídnou ochutnávky na Kempech

30.03.2014 16:21 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pátečním koncertem v Herálci skončilo veleúspěšné klubové turné skupiny Kryštof k jejich dosud nejnovější desce "Inzerát", která se i rok a půl od svého vydání drží v popředí českého prodejního žebříčku. Všechny zastávky Kryštof Ostravar Tour 2014 byly již v předstihu dávno vyprodány, čímž zopakovaly úspěch loňských koncertů. Podle slov frontmana Richarda Krajča navštívilo celkových osmatřicet vystoupení ke zmiňované, cenami ověnčené nahrávce úctyhodných 110 tisíc návštěvníků.

Podle výsledků ankety Český slavík aktuálně nejpopulárnější kapela v Česku se však již začíná soustředit na přípravy dalšího hudebního materiálu. Po skončení koncertních hodů si totiž na nadcházející měsíce naplánovali už jen pár festivalů a také vlastní projekt Kryštof Kemp, na němž se spolu se svými hosty fanouškům předvedou ve venkovních amfiteátrech. Poté se na rok odmlčí, aby mohli vypiplat svůj další studiový zářez.

Kryštof
© brnensky.denik.cz
Sedmou řadovku začnou pánové nahrávat již v květnu letošního roku, kdy odletí na dva týdny do zámoří, aby zaznamenali prvních pět hotových písniček. S dosud připraveným materiálem je skupina zatím velmi spokojená. "Myslíme si, že je to ještě lepší, než to bylo. Jsme zvědaví, co na to řeknete, až to uslyšíte" navnadil Krajčo nadšené fanoušky během čtvrteční show v libereckém Domě kultury, kde zároveň přislíbil, že první ochutnávky zahrají právě již na zmiňovaných Kryštof Kempech.

Spolu s Kryštof na nich návštěvníci uvidí také sety Michala Hrůzy, Lenny, Mňágy a Žďorp nebo skupiny Nebe. "Chceme, aby to byl obrovský piknik, kde si lidé budou moci roztáhnout deky a slunit se, nebo se naopak nepobijí deštníky, když už by snad nedejbože začalo pršet. Netoužíme po přeplněných areálech, kde budou fronty na záchod, šacování u vstupu a přísně se tvářící ochranka," objasňuje svou vizi zpěvák a hlavní tvář formace, která si od Akademie populární hudby za svůj hit "Cesta" aktuálně vysloužila dvě nominace na výroční ceny Anděl.

Podrobnosti o sedmi venkovních akcích najdete na webových stránkách www.krystofkemp.cz.

Termíny Kryštof Kempu 2014 jsou následující:
12.7. Náměšť na Hané
19.7. Hukvaldy
26.07. Loket nad Ohří
02.8. Mikulov
09.8. Konopiště
16.8. Svojšice u Přelouče
30.8. Plzeň



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY