shop.musicserver.cz
Melanie C - Další turné Spice Girls by se klidně mohlo uskutečnit

Melanie C - Další turné Spice Girls by se klidně mohlo uskutečnit

Vydáno: 25.03.2014 09:00 v sekci Rozhovory - Lukáš Boček a Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Melanie C, ex-členka nejúspěšnější dívčí kapely všech dob, přijela do Prahy podpořit vydání prvního alba slovenského zpěváka Petera Aristona, s nímž nahrála duet. U této příležitosti si udělala čas i na rozhovor pro musicserver.cz, ve kterém prozradila mnoho ze zákulisí svého současného profesního života.

Do Prahy si přijela naživo představit společnou píseň "Cool As You" s Peterem Aristonem. Jak se stane, že se slovenský zpěvák spojí se členkou Spice Girls?

Může za to náš společný producent Greg Haver. Ten mi "Cool As You" poslal, protože dostal nápad, že by ta písnička mohla skvěle fungovat jako duet. A mně se hned na první poslech moc líbila - je to překrásná skladba. Domluvili jsme nahrávání a bylo to. Musím říct, že jsem moc ráda, že jsem nyní té písničky součástí.

Dostávají se k tobě potenciální duety tímto způsobem často, nebo to s Peterem byla spíše výjimka?

Popravdě to tak ojedinělé není. Obzvláště v poslední době těch duetů bylo víc. Mám za sebou několik úžasných spoluprací, ale také tu byly některé, které bohužel nakonec nedopadly a nikdy se nedostaly ven, protože třeba nevyšlo úplně načasování nebo jsem si úplně nebyla jistá, že výsledek byl dostatečně dobrý.

Tady to ale zřejmě všechno dobře klaplo.

Přesně! A jsem za to moc ráda. Šla jsem do toho hned z několika důvodů. Jednak za tím stojí skutečnost, že Peter pochází ze Slovenska, protože jsem ještě nikdy nenahrála společnou píseň s někým, kdo nepochází z anglicky mluvící země. A taky to je tím, že Peter je víceméně jako sólista nováček - to byla pro mě taky premiéra. Dosud jsem vždy spolupracovala se zavedenými jmény.

Melanie C
© theguardian.com
Mimochodem, Peterova angličtina je parádní, co?

Je super, fakt! Že není rodilý mluvčí, jsem si všimla až během nahrávání refrénu, kde spolu zpíváme právě onu část s názvem písničky. Člověk přirozeně tíhne k tomu, aby u duetu hlasy splynuly dohromady, takže zatímco já jsem slovo as zpívala s vysloveným z, Peter tam zpíval s. A to byl ten moment, kdy jsem si poprvé všimla nějakého nepatrného rozdílu. Popravdě mi to přišlo hrozně pěkný! Pro Angličanku, jako jsem já, je to roztomilý a něžný slyšet to slovo vyslovené tímto způsobem. Takže jsem se tomu nakonec sama přizpůsobila, moc se mi to tak líbí. (smích)

Jak se ti líbí v Praze? Co si pamatuji, tak už jsi tu byla kdysi v devadesátých letech ještě se Spice Girls.

Jak říkáš. Bylo to tuším v roce 1997. Od té doby jsem tu nebyla, takže je to pro mě všechno skoro jako nové. Na ten výlet tehdy s holkama už si skoro nepamatuju. Bylo to ve velmi hektické době, kdy se toho kolem skupiny dělo hodně, takže si to člověk ani tolik neužil. A ani tentokrát jsem zatím na prohlídku města neměla příliš času. Musím ale říct, že to málo, co jsem měla šanci vidět, bylo naprosto překrásné! Hlavně katedrála svatého Víta byla neuvěřitelná.

Tak to aby ses vrátila čtyřikrát do roka, jako to dělá Brian May.

Fakt to dělá? To je úžasný. Ostatně on sám o sobě je naprosto fenomenální osobnost. Měla jsem to štěstí, že jsem s ním mohla na jednom pódiu zahrát "One Vision", a bylo to úplně úžasný. A v soukromí jsem se ho samozřejmě musela furt vyptávat na Freddieho, protože byl jedním z mých naprostých hrdinů. Brian o něm dokáže vyprávět úžasné historky.

Melanie C...

Melanie C
... zažila celosvětovou popularitu během svého působení ve skupině Spice Girls, která koncem devadesátých let pokořila nespočet rekordů a stala se jedním z největších fenoménů své doby. Po rozpadu girlbandu rozjela úspěšnou sólovou kariéru, která přinesla hity jako "Never Be The Same Again", "I Turn To You" nebo duet s Bryanem Adamsem "When Your'e Gone". Na přelomu let 2007 a 2008 s ostatními členkami kapely vyjela na vzpomínkové světové turné, naposledy s nimi vystoupila v roce 2012 na závěrečném ceremoniálu Olympijských her v Londýně. Na svém kontě má šest studiových alb. Kromě hudby se momentálně věnuje divadlu, triatlonu a dobročinným aktivitám. Momentálně je nezadaná, v roce 2012 ukončila desetiletý vztah s Thomasem Starrem, se kterým má nyní pětiletou dceru.

Svůj první rozhovor pro musicserver Mel C poskytla v podzemní části Hard Rock Cafe při příležitosti křtu prvního alba slovenského zpěváka Petera Aristona, se kterým nahrála duet "As Cool As You". Peter byl u rozhovoru také přítomen, stejně jako druhý redaktor musicserveru Jaromír Koc. Pro přehlednost oba rozhovory vychází samostatně.

Nelze se nezeptat na tvou sólovou tvorbu. Plánuješ novou desku?

Shodou okolností se věci právě začínají dávat do pohybu. Mám na následující týdny naplánováno mnoho schůzek s potenciálními spolupracovníky - skladateli, producenty, ale i umělci, kteří by se na albu mohli objevit jako hosté. Vše se to začíná rozjíždět, takže v dohledné době něco nového vznikne.

A bude se jednat o klasickou studiovku, nebo něco na způsob posledního alba "Stages", které obsahovalo covery muzikálových skladeb?

Bude to rozhodně něco úplně jiného, než čím byly "Stages". Písničky budou trochu na způsob mého předposledního alba "The Sea" z roku 2011. Tu desku fakt miluju a myslím, že patří mezi mé vůbec nejlepší. Až na ní jsem si uvědomila, co je skutečně mým stylem. Mám totiž ráda, když se mi na jedné nahrávce objeví písničky ovlivněné mnoha různými žánry. Proto jsou na mých albech věci ovlivněné rockem či taneční hudbou nebo i čistě akustické aranže. Mám také radost, když se mi do mých písniček podaří obtisknout určitá atmosféra. Chci proto teď najít moderní zvuk, který bude tohle všechno splňovat.

Melanie C
© melaniec.net
Jak se ti vůbec jako bývalé Spice Girl daří zůstat v hudební branží? Předpokládám, že je to dost těžké a asi i dost odlišné od doby, kdy jsi působila v kapele.

Máš naprostou pravdu. Tehdy byly mnohé věci mnohem jednodušší. Vše se teď odehrává především na digitálním trhu, takže člověk musí stále hledat způsoby, jak svou hudbu dostat k co největšímu počtu lidí a jak svou hudbu úspěšně prodat, aby se nějaké peníze vrátily do vydavatelství, které vás podporuje a platí videa, nahrávání a podobné věci. Rozpočty jsou teď daleko útlejší, čímž se celý ten proces stává o dost náročnější.

Stresuje tě to? Jak se s tím tlakem vypořádáváš?

To si piš. Vždy je tu ten tlak, který člověk vyvíjí sám na sebe, aby odvedl dobrou práci, aby se nové skladby skutečně dostaly k posluchačům a aby vše dopadlo co možná nejlépe. Na druhou stranu si vždy říkám, že jsem spolu se Spice Girls měla neuvěřitelné štěstí a obecně celá má kariéra byla překrásná, takže to beru s nadhledem. Samozřejmě bych byla ráda, kdyby se má sólová alba setkala s velkým úspěchem, ale vždy je pro mě přednější, abych s nahrávkou byla spokojená já sama a hlavně mí fanoušci.

Když už jsem u Spice Girls, tak se prostě musím zeptat - existuje nějaká šance, že spolu někdy opět natočíte nové album nebo vyjedete na turné?

Ta šance je tu vždycky! Nemyslím si sice, že bychom kdy nahrály nějaké další album, ale turné by se klidně mohlo znova uskutečnit. Moc ráda bych zase s holkama vystupovala na jednom pódiu. Dokonce o tom občas společně mluvíme, protože se poměrně často vídáme. Nic ovšem naplánovaného v tuhle chvíli není. Neznamená to ale, že se to někdy v budoucnu skutečně nepodaří.

Vaše comebackové turné bylo obrovsky úspěšné, ale je tu jedna věc, která fanoušky hrozně zajímá - existuje nějaký záznam? Nějaké DVD, který by jednoho dne mohlo vyjít?

Bohužel ne. Koncerty jsme nikdy nenechaly profesionálně natočit. Je to jedna z věcí, které nás skutečně mrzí a samy jsme zklamané, že to nevyšlo. Během organizace turné zkrátka nedošlo na to, abychom domluvily natočení vizuálního materiálu.

To je škoda. Bylo by hezké mít na reunion památku.

Obrovská škoda! Já sama bych se na ten záznam ráda podívala. (smích)


NÁZORY
  • Nový vzhled (olala, 25.03.2014 11:16) Reagovat

    Hele, já vím, že je to mimo, ale mám poznámku k novému designu. Všechno fajn, líbí se mi to, ale strašně mi vadí obrovské vyskakovací okna, když si pustím klip. Byla jsem zvyklá pustit si klip a při tom si číst článek, teď mě to odrazuje od textu a vůbec. Prostě. Chápu, že máte stejný vzhled jako sesterský filmserver, ale tam se otvírají do obřích oken trailery filmů, na které se člověk dívá. Jasně. Trailer si nepouštíte kvůli zvuku, ale kvůli obrazu, páč jde o film. S klipama to tak neni. Ty člověk jen poslouchá. Bylo by dobré, kdybyste to v plném provozu měli s možností volby - chci to obří, nechci to obří, stačí v textu. Díky.

    • Re: Nový vzhled (jarecek, 25.03.2014 12:30) Reagovat

      ale vubec to neni mimo :)

    • Re: Nový vzhled (Honza Balušek (šéfredaktor), 25.03.2014 12:47) Reagovat

      Pěkný den, přesně proto máme v záhlaví, že je to jen beta designu. Přesně tohle s klipy jsme usoudili taky a budeme to řešit jinak.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bryan Adams zahraje na podzim v Brně (20.02.2024 10:14)
- Spice Girls slaví 30 let, Královská pošta vydá speciální aršík známek (07.01.2024 13:56)
- Fotogalerie: Bryan Adams rozezpíval vyprodanou O2 arenu (18.12.2023 11:08)
- Naživo: Bryan Adams hrál tak skvěle, až to (skoro) bolelo (17.12.2023 19:41)
- Peter Aristone představuje nový singl "Carousel of Dreams" (06.12.2023 15:55)
- Nové desky 28/2023 - od Rity Ory přes Tinu Arenu po PVRIS (19.07.2023 19:00)
- Video: Tenille Townes Bryanu Adamsovi v "The Thing That Wrecks You" připomněla, jak vypadá jeho typický hit (03.04.2023 16:48)
- Video: "Stop" od Spice Girls slaví čtvrtstoletí. Podívejte se na alternativní, dosud neviděnou verzi klipu (30.03.2023 14:39)
- Bryan Adams přijede v prosinci do Prahy (22.03.2023 11:24)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu