Portico Quartet zahrají na festivalu Mladí Ladí Jazz

26.03.2014 14:44 - Tisková zpráva | foto: facebook.com/porticoquartetmusic

Po dvou letech se na festival Mladí Ladí Jazz vrací naši oblíbenci - britští Portico Quartet. Přestože je toto nu-jazzové uskupení složeno z poměrně mladých hudebníků, dokázalo již oslovit statisíce fanoušků po celém světě.

Portico Quartet je charakteristické zejména využitím hangů, nástrojem, který spatřil světlo světa až v jedenadvacátém století. Kvartet představuje pozoruhodný post-jazz, kombinuje world music, vážnou hudbu a jazz. Různost vlivů zasahujících do jejich hudby sahá od Debussyho, přes Stevea Reicha až k Milesi Davisovi.

Svou poslední desku představili pánové právě na festivalu Mladí Ladí Jazz. Na tomto albu jsou propojeny nové zkušenosti a vlivy. Oproti jejich dřívějšímu hudebnímu projevu je jejich tvorba více elektronická, ovlivněná tvůrci převážně elektronické hudby jako jsou Burial či Mount Kimbie, případně zvukovými experimentátory typu Flying Lotus. Kapela byla v roce 2008 nominována na prestižní cenu Mercury, vedle takových hvězd, jako jsou například Radiohead či Rachel Unthank. Hudba Portico Quartet je velice intimní, v kombinaci s elektrickými efekty navýsost individuální a jedinečná. V roli předskokana uvidíme formaci Superpower.

Koncert se uskuteční 4. dubna od půl osmé večer. Pro návštěvníky mladší šestadvaceti let je připraveno prvních pětadvacet lístků za sto korun, tři stovky zaplatí v Akropoli děti do patnácti let, senioři, studenti, ZTP, ZTPP, ISIC, ALIVE, ITIC, TEACHER (prodej do 3. dubna 2014). Ti samí lidé zaplatí o sto korun víc, pokud si vstupenku budou chtít koupit až v den koncertu. Lístky na stání budou v ceně 450 Kč do 3. dubna a 4. dubna za 550 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY