shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 16.03.2014 10:46 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jestliže minulé týdny byly na velká jména skoupé, ten s číslovkou dvanáct to vynahradí. Po deseti letech se vrací George Michael, americkou novinku přichystala Kylie Minogue, Enrique Iglesias spojuje lásku a sex, Steve Martin a spol. bodují naživo, velkou desku konečně vydává Skrillex, rockovat budou Foster The People a zahanbit se nedají ani čeští 100°C.

Pokud se v pondělí 17. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

George Michael - Symphonica (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

George Michael - Symphonica
George Michael vydává po dlouhých deseti letech nové album "Symphonica". Jak již název naznačuje, nepůjde o klasické studiové album, ale o desku, která je vzpomínkou na stejnojmenné turné konané v roce 2011 až 2012. V rámci tohoto turné zpíval pochopitelně své vlastní písničky, ale hojně je prokládal coververzemi. Mezi nimi byly i "The First Time Ever I Saw Your Face" od Ewana MacColla., "Idol" z repertoáru Eltona Johna, slavná "Feeling Good", "Roxanne" od The Police, nebo i "Let Her Down Easy" od Terence Trent D‘Arbyho, která je i pilotní upoutávkou nahrávky. O produkci desky se postaral Michael sám za pomoci legendárního Phila Ramona, který dohlížel i na alba Roda Stewarta, Paula McCartneyho, Eltona Johna nebo Boba Dylana. "Symphonica" se na trhu objeví hned v několika formátech. Základní verze nabídne celkem čtrnáct písní, zatímco deluxe edice ve formě vázané knihy bude obsahovat tři skladby navíc. Obě edice je možno koupit také digitálně a jejich ukázky servíruje i Supraphonline.cz. Kdo se ovšem nespokojí s CD, respektive digitálně ve flac, bude mít k dispozici album i na audio Blu-Ray.


Foster The People - Supermodel (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie pop

Foster The People - Coming of Age
Už od nového roku slibují Foster The People něco velkého. Slibovaným veledílem je novinková deska "Supermodel" a z rádií jistě už znáte i pilotní singl "Coming Of Age". A že se vám tři roky čekání na novinku zdá hodně? Inu, před pány stál nelehký úkol - navázat na úspěšný debut "Torches", a tak si dali trochu načas. A aby nebylo tak lehké srovnávat, rozhodli se muzikanti pojmout ji trochu jinak. "Do nahrávání jsem šel s tím, že ji udělám více organickou a lidštější. První deska byla totiž hodně elektronická a syntetická, ale v dobrém slova smyslu," vysvětlil Mark Foster. Z dvanácti písní si můžete poslechnout právě výše uvedený singl "Coming Of Age". Stačí navštívit Vevo kanál kapely.


Kylie Minogue - Kiss Me Once (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Kylie Minogue - Kiss Me Once
Kylie Minogue se po vydání předloňského speciálu "The Abbey Road Sessions" rozhodla mírně změnit prostředí. Opustila dlouholetého manažera Terryho Blameye a upsala se Jay-Zho společnosti Roc Nation. To se pochopitelně odrazilo i na albové novince "Kiss Me Once", kterou natáčela hlavně v Los Angeles a částečně i v New Yorku a Londýně. Aby se necítila mezi Američany úplně opuštěně, přizvala si k nahrávání svoji krajanku Siu, která přispěla jednak autorsky, ale především producentsky. K ní pak přizvala řadu dalších zvučných jmen jako třeba Pharrell Williams, MNEK, Greg Kurstin, nebo Wayne Hector. Výsledkem této spolupráce je ve standardní edici jedenáct skladeb, které řada kritiků přirovnává ke stylu Rihanny. Zda jsou tato přirovnání opodstatněná, můžete zkoumat díky streamu alba na webu britského Guardianu. Pro fanoušky bude navíc připravená i deluxe edice s bonusovým DVD.


Laibach - Spectre (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dark wave

Laibach - Spectre
Extrémismus u Laibach už nikoho nepřekvapí a nejinak je tomu i u novinkové desky "Spectre". Slovinci opět vsází na téma využití umění jako nástroje totalismu. Laibach totiž na své novince "upravili" národní hymny a navíc se rozhodli o něco zvýraznit textovou stránku svého alba. Pryč jsou doby, kdy kapela sdělovala své názory pouze v náznacích. Nyní, s deskou "Spectre" a texty tak přímými, že nemohou být interpretovány jinak, než jak byly napsány, se skupina zbavuje politické neutrality a otevřeně zaujímá jednoznačně vyhraněný postoj. Ukázku najdete přímo na oficiálním webu kapely, a pokud byste si chtěli poslechnout kapelu naživo, udělejte si výlet 17. dubna do Olomouce.


Enrique Iglesias - Sex + Love (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: latin pop

Enrique Iglesias - Sex + Love
Enrique Iglesias se v minulém roce připomněl jen pár singly, ale to hlavní přichází letos - v pořadí desátá deska "Sex + Love", se kterou by jistě rád navázal na úspěch předchůdce. Předchozí "Euphoria" bodovala především na hudebních cenách Billboardu, v žebříčcích hitparád a byla nominovaná i na Latin Grammy. Není tedy divu, že album opět vychází ve dvou jazykových mutacích, španělsky a anglicky, jejichž složení bude mírně odlišné; především, co se týče hostů. Na mezinárodní vydání si pozval interprety jako Pitbull, Flo Rida, Kylie Minogue, nebo Jennifer Lopez. S nimi i sólově nahrál a pro standardní edici vybral jedenáct písniček, jejichž produkci měli na starosti především The Cataracs. K nim se ale místy přidali ještě Swedish House Mafia, Mark Taylor, DJ Frank E nebo Sandy Vee. Překvapivě producent předchůdce, RedOne si střihnul pouze jednu věc na deluxe edici, která přinese o čtyři songy více. "Sex + Love" je z velké část k poslechu na Iglesiasově webu.


Tip týdne

Skrillex - Recess (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Skrillex - Recess
Ačkoli zvukový experimentátor Skrillex do této doby nevydal jediné LP, jeho šest EP, řada singlů a spoluprací s jinými umělci, mu vynesly již celkem šest cen Grammy. Není tedy divu, že oznámení o vydání jeho debutového alba přináší do řad fanoušků elektroniky nemalá očekávání. Skrillexova prvotina dostala název "Recess" a v celkem jedenácti skladbách přinese početnou armádu hostů. Podíleli se na nich například Ragga Twins, Fatman Scoop, Niki & The Dove, Chance The Rapper, zpěvák Michael Angelakos z Passion Pit, Diplo nebo Kill The Noise. Jak se Skrillexovi jeho dlouhohrající debut povedl, můžete posoudit již dnes poslechem celé nahrávky na soundcloud.com.


100°C - Freaky Boys (distr. Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: thrash pop

100°C - Freaky Boys
Dlouhých šest let nechali 100°C své fanoušky čekat na nové řadové album. Čekání je způsobené pětiletou pauzou, kterou si kapela dala po třetím albu Minulý rok se opět pánové sešli a dali dohromady album "Freaky Boys", kde mezi osmi skladbami naleznete i dvě, které vznikly ještě v době, kdy v kapele hrál trumpetista Martin Špalek. Na nahrávání si pánové pozvali i několik hostů jako například Sabinu Feldmanovou z dívčího vokálního kvarteta G*apeels, Petra Míkovce nebo duo Kieslowski. Desku produkoval Jakub Johánek ve spolupráci s Alešem Hyvnarem (Al-Yaman, ex-Cartonnage), který se podílel na nahrávkách Toxique, Tara Fuki, Yellow Sisters, Mako!Mako nebo Kofe-in a v minulosti remixoval například slavné Transglobal Underground. Jak spolupráce kapely se všemi zmíněnými dopadla, můžete zjišťovat poslechem ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Steve Martin And Steep Canyon Rangers - Live (CD+DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: bluegrass

Steve Martin And Steep Canyon - Live
Je to zhruba tři roky, co jsme vám představili herce Steva Martina coby banjistu se skupinou Steep Canyon Rangers a jeden rok, co si střihnul album společně s písničkářkou Edie Brickell. Za oba počiny byl nominovaný na Grammy, a tak není divu, že nakonec Steep Canyon Rangers a Edie Brickell propojil dohromady, i když pouze na jeden speciální koncert. Ten se konal v historickém Fox Performing Arts Center v kalifornském Riverside a byl zaznamenaný pro PBS Great Performances. Nyní vychází tento záznam i na albu "Live", kde jej najdete jak audio verzi na CD, tak i video podobu na DVD. Vedle již známých písní, během koncertu zazněly i naprosté novinky, které tak na "Live" vychází úplně poprvé. Jedna z nich "Pretty Little One" je i lákadlem na tuto desku.


Michal Pelant - Na hraně (distr. Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Michal Pelant - Na hraně
Kytarista Kollerbandu a zpěvák Michal Pelant využil doby, kdy se David Koller věnuje opět Lucii, a dokončil sólové album s názvem "Na hraně" připravované průběžně čtyři roky. Sám je autorem veškeré hudby, zatímco texty dodali Lukáš Pavlásek a Petr Hons (Oceán, Shalom). Sám si nahrávku i zaranžoval, produkoval a nahrál si i všechny nástroje kromě basy, bicích a cella. Zásadním spolupracovníkem byl pro něj bubeník Lukáš Pavlík (ex-Ewa Farna, Kamil Střihavka) a dvojici muzikantů nakonec ve studiu doplnil ještě basista Jakub Vejnar (Muff, Aneta Langerová). Jako hosté se na desce ještě objevují Marek Minárik na basu (Kollerband, ex-Lucie) a bubeník Roman Vícha (Toxique, Ivan Král). Devět skladeb ve stylu moderního rocku staví na výrazných kytarách a silném vokálu. Testovat je můžete již nyní v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Sky Ferreira - Night Time, My Time (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Sky Ferreira - Night Time, My Time
Američanka Sky Ferreira má na svém kontě samá velká pozitiva. Kdo ji totiž zná jako úspěšnou modelku čči herečku, ji nyní může poznat také jako skladatelku a zpěvačku. Jedenadvacetiletá slečna totiž vydává svůj albový debut "Night Time, My Time", které však mělo vyjít už v roce 2011, kdy vyšly i singly "One" a "Obsession". Bohužel, komerčními trháky je zrovna nazvat nemůžeme. Není proto divu, že zpěvačka situaci přehodnotila zbylý materiál upravila a pomohla jí producentská esa jako Ariel Rechtshaid a Justin Raisen. Konečná hudební podoba se tedy pohybuje někde okolo osmdesátkové pop music, devadesátkového grunge a směsicí rockových žánrů. Pro lepší představu navštivte Vevo zpěvačky a udělejte si názor sami.


Dále vychází:

Architects - Original Album Collection (Universal)
Astral Domine - Arcanum Gloriae (Mystic Production)
Bigelf - Into The Maelstrom/Ltd (Universal)
Birth Of Joy - Prisoner (Mystic Production)
Boyzone - Love Me For A Reason: The Collection (Universal)
Butcher Babies - Goliath (Universal)
Def Con One - II (Mystic Production)
Destrage - Are You Kidding Me? No (Mystic Production)
Ethersens - Your Wandering (Mystic Production)
Exploited - Fuck The System (Mystic Production)
Exploited - The Massacre (Mystic Production)
Ghost Nervosa - Victim Of Yourself (Mystic Production)
I Am Heresy - Thy Will/Limited Edition (Universal)
Incura - Incura (Universal)
Lacuna Coil - Original Album Coll./Ltd (Universal)
Morbus Chron - Sweven (Universal)
Mount Salem - Endless (Mystic Production)
Nothing - Guilty Of Everything (Mystic Production)
One Machine - The Distortion Of Lies And The Overdriven Truth (Mystic Production)
Paradise Lost - Original Album Coll./Ltd (Universal)
Různí - Bossa Nova Deluxe (H'art)
Různí - Bravo Hits 2014/1 (Universal)
Různí - Brazuca (H'art)
Různí - Many Faces Of Deep Purple (H'art)
Různí - The Best Of Blue Note (Universal)
Suicide Silence - Original Album Coll./Ltd (Universal)
Takuya Kuroda - Rising Son (Universal)
The Crimson Projekct - Live In Tokyo/Limited Edit (Universal)
Three Lion - Three Lion (Mystic Production)
Vampire - Vampire (Universal)
Words Of Farewell - The Black Wild Yonder (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bigelf - Into The Maelstrom/Cd (Universal)
I Am Heresy - Thy Will (Universal)
Imagine Dragons - Night Visions (Universal)
Johnny Cash - American II: Unchained (Universal)
Johnny Cash - American III: Solitary Man (Universal)
Johnny Cash - American IV:The Man Comes (Universal)
Johnny Cash - American Recordings (Universal)
Johnny Cash - American V: A Hundred (Universal)
Johnny Cash - American VI: Ain'T No (Universal)
Kiss - Alive! (Universal)
Kiss - Animalize (Universal)
Kiss - Destroyer (Universal)
Kiss - Dressed To Kill (Universal)
Kiss - Dynasty (Universal)
Kiss - Hotter Than Hell (Universal)
Kiss - Kiss (Universal)
Kiss - Lick It Up (Universal)
Kiss - Revenge (Universal)
Kiss - Unmasked (Universal)
Lady Gaga - Artpop (Universal)

Reedice:
Darkmoor - Tarot (Mystic Production)
Exploited - Beat The Bastards (Mystic Production)
Rimskij-Korsakov - Šeherezáda Symfonická suita (Suk,J. / ČF / Rahbari,A. ) (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu