shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 9. března

Pharrell Williams má v Británii poprvé nejprodávanější album, žebříčkový double mu těsně unikl

Vydáno: 09.03.2014 22:09 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Dalo se čekat, že novinka "G I R L" Pharrella Williamse v Británii vzhledem k tempu, jakým Američan sype z rukávu hity, vystřelí rovnou na vrchol albového žebříčku. Deska si však kromě vítězství připisuje i nejvyšší týdenní prodej v roce 2014. Zato v singlech Pharrellův hit "Happy"o zlato přišel.

Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
© facebook interpreta
SINGLY - Nejvyšší pozici singlového žebříčku tento týden bere dvacetiletý londýnský DJ Route 94. Tomu s debutovým singlem "My Love" vokálně vypomohla Jess Glynne, zpěvačka, kterou již pravidelní čtenáři komentářů britských hitparád dobře znají ze stále populárního hitu "Rather Be" od Clean Bandit. Ten se i po sedmi kolech v pořadí drží na medailových pozicích, tentokrát uzmul bronz. Připomeňme, že singl "Rather Be" začátkem roku vyhrál singlový žebříček hned čtyřikrát.

Mezi obě spolupráce zahrnující Jess Glynne se na dvojku vklínil minule vítězný Pharrell Williams. Jeho hit "Happy" tedy zlato neobhájil, což znamená, že americkému zpěvákovi a producentovi těsně unikl žebříčkový double (k prvenství jeho desky "G I R L" se pochopitelně dostaneme v albové části).

Brambory nadále sklízí Katy Perry, "Dark Horse" s hostujícím Juicym J tak přerušuje vzestupný trend, který v posledních týdnech vykazoval, a pozici tentokrát nemění. První pětici uzavírá držitel ceny kritiků z letošních Brit Awards Sam Smith, jehož před dvěma týdny zlatý singl "Money On My Mind" ztratil za posledních sedm dní tři příčky. Lehce si pohoršila i balada "Say Something" dua ve složení A Great Big World a Christina Aguilera. Minule byla pátá, nyní je šestá.

Zpět v první desítce máme Lily Allen. Populární rebelka sedmým místem druhého singlu "Air Balloon" z připravovaného nového alba "Sheezus" navazuje na výsledek pilotu "Hard Out Here", který koncem loňského roku taktéž debutoval v Top Ten, konkrétně na devítce. To bylo v době, kdy žebříček opanovala zpěvaččina vánoční předělávka "Somewhere Only We Know" od Keane.

Osmičku tentokrát obsadil John Legend s hitem "All Of Me", který si momentálně vede výborně i v USA, devátý post připadl Tiëstovi. Desítku nejžádanějších singlů pak uzavírají Coldplay s novinkou "Magic", jež předznamenává květnové album "Ghost Stories".

    Top 10 - singly:
  1. N Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
  2. Pharell Williams - Happy
  3. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  4. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  5. Sam Smith - Money On My Mind
  6. A Great Big World feat. Christina Aguilera - Say Something
  7. N Lily Allen - Air Balloon
  8. John Legend - All Of Me
  9. Tiësto - Red Light
  10. N Coldplay - Magic

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Pharrell Williams - G I R L
© facebook interpreta
DESKY - Pharrell Williams si uměl vybrat vhodnou dobu pro uvolnění svého druhého sólového alba. Po masivním úspěchu loňských megahitů "Blurred Lines" nebo "Get Lucky", v nichž měl produkčně či vokálně prsty, se v posledních týdnech mimořádně daří singlu "Happy", který obstaral skvělé promo desce "G I R L". Ta v Británii odstartovala na nejvyšší příčce, čímž výrazně vylepšila osm let starou sedmou pozici debutu "In My Mind".

Kromě prvního místa se může Pharrell radovat i z prodejní sumy, sedmdesát tisíc udaných kopií totiž představuje zatím nejvyšší letošní týdenní prodej v ostrovním albovém žebříčku. Předchozího držitele statusu nejrychleji prodávaného počinu roku, Bruce Springsteena s lednovou nahrávkou "High Hopes", překonal o dvaadvacet tisíc kopií.

Dvojka patří staré dobré Ellie Goulding, které s albem "Halcyon" nedochází dech ani téměř rok a půl po vydání. Zpěvačka si tento týden dokonce polepšila, když se vyhoupla z bronzu na stříbro, čímž přeskočila Bastille. Ti vévodili albovému pořadí v předchozích týdnech, nyní se však s "Bad Blood" přesunuli na třetí stupínek.

Je vidět, že efekt Brit Awards pomalu opadá, neboť se na čelní pozice vrací interpreti, kteří se před únorovým galavečerem britské pop music pohybovali v popředí. Švéd Avicii se tak po dvoutýdenní absenci v Top 10 opět objevuje těsně za medailovými příčkami, tento týden zaznamenal posun z dvanáctky až na čtyřku. Posledním článkem elitní pětice jsou Arctic Monkeys, jejichž cenami ověnčená nahrávka "AM" o tři pozice klesla.

V druhé polovině první desítky najdeme také hlavně stálice: šestka patří Beyoncé, osmička London Grammar, desítka Disclosure. K nim se přidává sedmá Katy Perry, té se s "Prism" podařil návrat mezi nejprodávanější po delší odmlce. Na devátém místě pak najdeme Imagine Dragons, jejichž "Night Vision" získalo devět příček k dobru.

Mezi deset nejprodávanějších umělců se naopak nevešel Rick Ross. Americká hiphopová ikona nedosahuje v Evropě zdaleka takové popularity jako v zámoří, a tak se jeho nejčerstvější studiový zářez "Mastermind" v Británii musí spokojit s jedenáctkou. Hned za ním následuje dvanáctý Mike Oldfield s novinkou "Man On The Rocks". Za zmínku stojí i šestnácté místo alba "Is There Anybody Out There" od A Great Big World.

    Top 10 - alba:
  1. N Pharrell Williams - G I R L
  2. Ellie Goulding - Halcyon
  3. Bastille - Bad Blood
  4. Avicii - True
  5. Arctic Monkeys - AM
  6. Beyoncé - Beyoncé
  7. Katy Perry . Prism
  8. London Grammar - If You Wait
  9. Imagine Dragons - Night Vision
  10. Disclosure - Settle

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Nejvíc nej: Ellie Goulding. Ta, která málem odmítla svůj největší hit a kterou Ed Sheeran po nevěře vyškolil před celým světem (12.07.2023 08:00)
- Minirecenze: Jak Ellie Goulding představila album "Higher Than Heaven" jako své nejlepší aneb Slibem nezarmoutíš (04.07.2023 08:00)
- Nové desky 14/2023 - od Ellie Goulding přes Mudhoney po Powerwolf (12.04.2023 08:00)
- Video: Ellie Goulding u Jamese Cordena živě představila singl "By The End Of The Night" (21.03.2023 13:06)
- Audio: Calvin Harris a Ellie Goulding se v "Miracle" vracejí do trancových devadesátek (14.03.2023 18:25)
- Ellie Goulding vydá novou desku nakonec v březnu. Fanouškům ji nabídne celkem v osmi formátech (20.02.2023 18:54)
- "Love Me Like You Do!" Na Colours Of Ostrava přijede i Ellie Goulding (08.02.2023 11:02)
- Audio: Pharrell Williams a Travis Scott potřetí spolu. "Down in Atlanta" se chlubí pohodovým beatem (26.11.2022 13:23)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Taylor Swift Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu