Cashmere Cat zahraje v dubnu v Lucerna Music Baru

09.03.2014 13:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Cashmere Cat plakát
© musicbar.cz
Scheissecatze. Klec nám spadla, pastička cvakla a kočka se lapla. Chystá se zatroleně, himlhergot, hernajs šuvyks element obrovskej mejdan. Vezem vám ho až z Norska. Aha. Zpocenej klub a zmrzlý Norsko? To jde dohromady? Tak schválně. Co se vám vybaví, když se řekne Norsko? Kláda? Sob? Sníh? Santa? Sobí spřežení? Štrikovaný svetřík? Se vzorem sněhové vločky a soba? Umíte si ve spojení s touhle zemí vybavit spíš než studený pot z opravdu kvalitně klimatizovaného iglú zpocené stěny dunícího klubu? Muziku, co vás uhrane? Zvedne na nohy jak iluzionista? Co ji cítíte tepat v těle jako by vám krevním řečištěm tekl nitroglycerin? Zkrátka něco ku*va žhavýho, po čem budete vrnět blahem? Že ne? Seznamte se: tohle je Cashmere Cat. Nemňouká a krutě škrábe. No a je to kočka nebo kocour? Holka nebo kluk? Kdo ví? Je to =^.^=.

Co se ví ale zcela jistě, že Cashmere Cat není žádný exponát z muzea voskových figurín. Je to jedno z nejaktuálnějších jmen na současné klubově scéně vůbec. V rapu je to možná samej pes, ale na prknech, co znamenají klub, jak se zdá, vládnou kočkomilové. Jak jinak si vykládat, že neznámej týpek z obskurního Norska má mezi svými fanoušky jména jako Diplo, A-Trak, Hudson Mohawke, Rustie, Brodinski, Baauer, Busy P, Nguzunguzu, Sinden nebo Kito? Co jim dal? To, co zbytku světa. Jeden bootleg 2Chainze a jeden remix Laně Del Rey a už to jelo. "Mirror Maru" EP na Pelican Fly Records v říjnu 2012 a nadšené reakce z jeho mžouravého pohledu na světbass music, hrubýho r'n'b a futuristickýho hiphopu. A zatímco si nedokonalý svět lámal hlavu snad jen tím, jakou nálepku na tu dokonalou muziku vlastně lípnout. Jestli downtempo trap nebo jak. A jak je možný, že to zní tak kompletně, že mu ani vokály nechybí. Cashmere Cat mezitím nelenil a tvořil dál. Smlouva s LuckyMe a další čtyřtrackové EP "Wedding Bells" je výsledkem, co dokumentuje jeho vývoj a posun. Pokud tedy chcete vědět, kde že je aktuální hrana, ostří a laťka současné klubové muziky, poslechněte si tohle EP a pak ho přijďte prožít naživo. Přijede až za vámi do hlavního města nad Vltavou, ou ou.

Zatím si teda můžeš nanečisto mlsně přelíznout fousky a chystat se na slavnostní neděli 13. dubna, kdy TO vypukne. Cashmere Cat v Lucerna Music Baru na akci Wedding Bells Boombox. Mňau.=^.^=.

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 250 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě 300 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY