Lipo dokončuje druhou desku, vyjít by měla koncem dubna

01.03.2014 08:26 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lipo
© Universal
O připravovaném druhém albu libereckého rappera Lipa jsme již informovali. Nyní se proces vzniku nachází ve své závěrečné fázi a jak interpret prozradil, nahrávka by měla vyjít už na konci dubna.

Deska plná živých nástrojů se nahrávala od loňského léta ve studiu popového producenta Martina Ledviny. Svými beaty stejně jako v případě dva roky starého debutu "Víc než hudba" přispěl ODD, člen formace ATMO Music, o níž je momentálně slyšet v souvislosti s rádiovým hitem "Andělé" a blížícím se prvním albem "Andělé x Démoni".

Sedmadvacetiletý interpret popisuje svou novinku jako osobní, atmosférický a žánrově pestrý počin s důrazem kladeným na dosud neprobádané možnosti tuzemského rapu. "Tvář jednotlivých skladeb se během nahrávání měnila celkem dramaticky. Někdy se písnička posunula tam, kam jsme na začátku ani nebyli schopni dohlédnout," přiznává.

Prvního singlu se příznivci držitele ceny OSA za rok 2012 dočkají již v průběhu března, právě v těchto dnech se totiž chystá doprovodný vizuál. Jeho natáčení zabere několik dní. "Přípravy videa jsou tentokrát mnohem náročnější, než je u mých klipů obvyklé, ale nechci se opakovat, a tak se do toho dobrodružství vrhnu," vysvětluje autor megahitu "Ležím v tvé blízkosti".

Na svém Facebooku již Jonáš Červinka poskytl fanouškům pár malých ochutnávek nového materiálu. Jen z krátké ukázky jedné z písní nebo videa z natáčení partu mezzosopranistky je jasné, že s klasickým pojetím hip-hopu bude mít očekávaná druhá řadovka Lipa skutečně jen málo společného.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY