shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 16.02.2014 08:06 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V Nových deskách se tentokrát zaskví dvě seveřanky, členka The Cardigans Nina Persson a jazzová Torun Eriksen, nová česká superkapela Kafka Band, američtí Band Of Horses a sólově dva vynikající pianisti z kapel slavných zpěváků - Benmont Tench z The Heartbreakers Toma Pettyho a Stevie Nieve od Elvise Costella.

Pokud se v pondělí 17. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nina Persson - Animal Heart (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie pop

Nina Person - Animal Heart
The Cardigans sice předloni vstali z mrtvých, ale pouze koncertně. Co se týče nového materiálu, na ten čekají fanoušci už dlouhých devět let. Alespoň, že jim toto čekání zkracuje hlavní osobnost této švédské skupiny, zpěvačka Nina Persson. V roce 2009 vydala druhou desku s bokovkou A Camp a nyní to dokonce zkouší sólově. Ačkoli...ona to tak úplně pravda není. Své debutové sólové album "Animal Heart" totiž opět nahrála a složila se členy A Camp Nathanem Larsonem a Ericem D. Johnsonem. Ovšem tentokrát jej vyprodukovala více "po svém", a proto tedy nese pouze její jméno. Výsledkem je celkem třináct skladeb včetně jedné bonusové nesoucí typický zvuk Niny Persson, který je podle ukázek nabízených portálem allmusic.com o něco více okořeněný elektronikou. Prvním singlem se stala titulní skladba, jejíž videoklip můžete vidět na YouTube.com.


Band Of Horses - Acoustic At The Ryman (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / jazz rock

Band Of Horses - Acoustic At The Ryman
Vydat výběr toho nejlepšího je dnes už prostě povinnost a Band Of Horses se rozhodli pojmout téma nudné bestofky trochu jinak. Fanouškům tak představují kompilaci s nejznámějšími songy v akustickém kabátku. Materiál pro toto CD byl pořízen v dubnu loňského roku během dvou vystoupení v Ryman Aditorium v Nashville. "Hlavním cílem bylo ponechat skladbám jejich divoký feeling a expresivní drive," prozradili muzikanti k počinu "Acoustic At The Ryman", jenž je dostupný také na vinyl. Vy si zatím můžete poslechnout jednu z deseti písní "Neighbor".


Tip týdne

Benmont Tench - You Should Be So Lucky (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / blues rock / americana

Benmont Tench - You Should Be So Lucky
Jméno Benmont Tench je hudebním fanouškům známé už prakticky čtyřicet let. Už od založení v roce 1976 působí jako pianista doprovodné skupiny Toma Pettyho The Heartbreakers a za svoji kariéru navíc nahrával a koncertoval s těmi největšími hvězdami jako U2, Rolling Stones, Bob Dylan, nebo Sheryl Crow. Přesto nyní tento muzikant debutuje. Představuje totiž své první sólové album s názvem "You Should Be So Lucky", u něhož nikoho nepřekvapí, že vlastně vznikalo posledních třicet let. A vzhledem k věhlasu Tenche se nikdo ani nepodiví, že v jeho kapele září jména jako Don Was, Ethan Johns, Blake Mills a Jeremy Stacey a že coby hosty přivítal Ryana Adamse, Gillian Welch společně s Davidem Rawlingsem, Joela Jeroma, Toma Pettyho nebo Ringo Starra. V této hvězdné sestavě nahrál celkem dvanáct skladeb pro CD a o dvě více v případě verze na vinylu. První ochutnávku v podobě "Blonde Girl, Blue Dress" servíruje prostřednictvím svého webu.


Torun Eriksen - Visits (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Torun Eriksen - Visits
Z chladné Skandinávie po Nině Persson pochází i další zpěvačka. Tentokrát je z Norska, zpívá jazz a jmenuje se Torun Eriksen. Nové album "Visits" vydává po snesitelných třech letech od předchůdce "Passage" a na rozdíl od něj, a vlastně všech jejích dosavadních alb, hraje tentokrát na intimnější notu. Nahrála jej totiž pouze s triem muzikantů, mezi než patří klavírista David Wallumrød, basista Audun Erlien a bubeník Ola Hultgren. Název "Visits" byl zvolen naprosto cíleně - Torun Eriksen totiž opravdu chodila po návštěvách ke slavnějším kolegům. V jejím podání tak uslyšíte například "Fix You" Coldplay, "American Tune" Paula Simona, "Wish You Were Here" Pink Floyd, "Downtown Train" Toma Waitse, nebo "Feels Like Home" Chantal Kreviazuk. Ukázky všech deseti návštěv si koneckonců můžete poslechnout na jejím webu.


Steve Nieve - ToGetHer (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / art rock

Steve Nieve - ToGetHer
Jen o něco málo slavnější než dnes zmíněný Benmont Tench je další klavírista jedné z doprovodných kapel slavných zpěváků. Je jím Stevie Nieve, který je součástí obou kapel Elvise Costella, tedy jak The Attractions, tak i The Imposters. Na rozdíl od Tenche má ale Nieve za sebou již slušnou řádku sólových alb a projektů, kterou letos rozšiřuje o projekt "ToGetHer". Jeho název rozhodně nebyl zvolený náhodně, protože se na něm společně podílela řada dalších známých interpretů. Účast Elvise Costella jistě nikoho nepřekvapí - podílel se na něm jak autorsky, tak i přispěl svým vokálem. Ovšem k němu se pak připojili třeba Sting se svým synem Joem Sumnerem, syn Paula Simona Harper Simon, Laurie Anderson, Ron Sexmith, Glenn Tilbrook, Vanessa Paradis, Robert Wyatt, nebo francouzský zpěvák Cali. Nakonec dohromady seskládali celkem patnáct písní, jejichž ukázky jsou k dispozici na stránkách allmusic.com.


Kafka Band - Das Schloss (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativa / recitál

Kafka Band - Das Schloss
Fanouškům ojedinělého díla o Aloisi Nebelovi by neměl uniknout nový literárně - hudební počin "Das Schloss" od Kafka Band. Jak název napovídá, dílo se inspiruje nedokončeným románem Franze Kafky "Zámek", pod kterým jsou podepsáni český výtvarník Jaromír 99 a americký scenárista David Z. Mairowitz. V samotné kapele se znovu sešli výtvarník a zpěvák Jaromír 99 (Priessnitz a Umakart) a spisovatel Jaroslav Rudiš. Sestavu následně doplňuje osazenstvo kapel jako Umakart, Priessnitz, Tata Bojs a Lesní zvěř. Za všechny jmenujme třeba Dušana Neuwertha, který album "Das Schloss" produkoval a hraje zde také na kytaru. Bicí a perkuse obstarávají dokonce dva hudebníci - Zdeněk Jurčík a Tomáš Neuwerth. "Máme dva bubeníky, protože v hudbě i v literatuře je správný rytmus prostě důležitý," objasnil Jaroslav Rudiš. Ukázky si můžete poslechnout na Supraphon.cz.


Prodavač - Malý ráje (Starcastic)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / elektronika

Prodavač - Malý ráje
S velkou slávou vydává novou desku i Prodavač. K fanouškům posílá dlouho očekávaný debut "Malý ráje", který bude k dostání na mp3/flac a na vinylu. Z nahrávky, která čítá celkem osm kousků, jste již mohli slyšet novinkové "Signály" a titulní singl. I náš kolega Dan Hájek na druhou z uvedených písní upozorňoval v rubrice Audio Jukebox. A co k desce dodává sám její tvůrce Šampón? "Název desky se kryje s možná trochu idealizovanou představou toho, jak můžeš fungovat jako jedinec vůči svému přímému okolí." Nás ale více zajímá Váš názor, který si rádi přečteme v komentářích pod článkem.


Jiří Šlitr - Šlitr zpívá Šlitra (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Jiří Šlitr - Šlitr zpívá Šlitra
Dne 15. února 2014 by se Jiří Šlitr dožil devadesáti let. Před svou předčasnou smrtí o Vánocích roku 1969 ovšem stačil zasadit do českého uměleckého prostředí nehynoucí stopu. V každém oboru, kterému se během života věnoval, vynikl. Jako lyžař, kreslíř, karikaturista, ilustrátor a scénograf, hudebník, skladatel, zpěvák, autor a herec. Není tedy od věci si jej připomenout speciální kompilací "Šlitr zpívá Šlitra" s podtitulem "Písničky a Ďábel z Vinohrad". Na celkem čtyřech CD zazní písničky zpívané Jiřím Šlitrem sólově i v duetech s kolegy z divadla Semafor a podstatnou součástí je pak v této kompletní podobě dosud nikdy nezveřejněné představení "Ďábla z Vinohrad" z října roku 1968. Dalším mimořádným počinem tohoto vydání je i amatérský, na papírové desky nahraný záznam několika skladeb Rychnovského dixielandu z roku 1947, první kapely, se kterou hrál mladý Jiří Šlitr. Objevovat náplň tohoto kompletu můžete prostřednictvím internetového obchodu Suprahonline.cz, kde je album k dispozici v digitální formě.


Jitka Zelenková - Já tě mám ráda (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Jitka Zelenková - Já tě mám ráda
Česká zpěvačka se na svatého Valentýna rozhodla vydat kompilaci zamilovaných písní s názvem "Já tě mám ráda". Nahrávky pocházejí z let 1978 až 2014, a jsou přehlídkou předělávek jak českých, tak především světových skladatelů nejrůznějších žánrů. Z té první skupiny nechybí Pavel Větrovec, Jiří Zmožek, Jaromír Klempíř, Jan Neckář nebo Vítězslav Hádl a z té druhé například Cole Porter, Leon Russell, Lionel Richie, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Neil Sedaka, Elton John, či Gilbert Bécaud. Letos dotočené novinky jsou celkem tři. Tou první je "Já v sobě dál mám blues", což je původně "Still Got A Blues" Garyho Moora, druhou známý latino hit "Bésame mucho" a konečně tou třetí coververze "I Believe I Can Fly" R. Kellyho "Najednou křídla mám". Obě předělávky otextoval Eduard Krečmar. Pod pokličku tohoto titulu můžete nahlédnout prostřednictvím videa a ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon.


Songs For Slim - Rockin' Here Tonight (A Benefit Compilation For Slim Dunlap) (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Songs For Slim - Rockin' Here Tonight
Co se ze začátku zdálo jen jako dobrosrdečná akce několika málo lidí, kteří se snažili pomoci svému příteli a americkému muzikantovi Slimu Dunlapovi, se záhy změnilo v hudební senzaci uplynulého roku. Série "Songs For Slim" sestává z písní slavného hudebníka v podání jiných, dalších slavných interpretů jako například Jeff Tweedy, Lucinda Williams, Steve Earle, Frank Black, Craig Finn, Jakob Dylan, John Doe, Patterson Hood, Lucero a Soul Asylum. V roce 2012 totiž utrpěl Slim Dunlop mrtvici, která si vyžádala další hospitalizaci společně s nemalou finanční sumou za vynaloženou lékařskou péči. "Songs For Slim" vycházely nejprve jako singly s několika skladbami a až teď se všechny písně dočkaly hromadného vydání na dvou CD.


Dále vychází:

Benighted - Carnivore Sublime (Mystic Production)
Cynic - Kindly Bent To Free Us (Mystic Production)
In This Moment - Blood At The Orpheum/Ltd (DVD) (Universal)
Různí - Tekno 70 (Universal)
Slough Feg - Digital Resistance (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Afghan Whigs - Black Love (Bertus)
Cynic - Kindly Bent To Free Us (Mystic Production)
Howlin' Wolf - Memphis Days Vol.2 (Bertus)
Slough Feg - Digital Resistance (Mystic Production)
Yello - One Second (Remastered) (Bertus)

Reedice:
Def Leppard - Slang (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Humble Pie - Performance Rockin' The Fillmore (The Complete Recordings) (Bertus)
Paul McCartney - Off The Ground (Universal)
Zedd - Clarity (Universal)

NÁZORY
  • Prodavacovo (Martin Hlavica, 17.02.2014 14:00) Reagovat

    Moc jsem se tesil. Hudba pro me vysoce nadprumerna. Nicmene se nemuzu zbavit dojmu, ze ty texty panove jsou proste naivní. Nedosahuje to ironickych vysin Umakartu a nema to pro me ani zadnou sdelovaci kvalitu. Nicmene moc Vam fandim a tesim se dal. ...... Vemte jeste Bonuse a nechte ho s Vami napsat texty.

    • Re: Prodavacovo (Martin Hlavica, 17.02.2014 14:09) Reagovat

      Samozrejme s predpokladem toho ty texty, ze to ma byt opravdu top projekt.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu