Lucie Bílá představí koncem února svůj "Recitál"

10.02.2014 12:49 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lucie Bílá - Recitál
© facebook interpreta
Fanoušci Lucie Bílé si již zřejmě zvykli, že je jejich oblíbenkyně v posledních letech neustále zásobuje novými nahrávkami. Ani letos šestnáctinásobná zlatá slavice nepoleví, již tento měsíc totiž uvede na trh album "Recitál". Novinka, která bude obsahovat recyklované skladby z jejího repertoáru, vyjde pod Supraphonem 21. února.

Zpěvačka natáčela novou kolekci znovu se svým tradičním spolupracovníkem Petrem Maláskem, který ji doprovází na klavír. Deska se podle jejích slov ponese v komorním duchu a posluchači se dočkají nových aranží známých hitů jako "Jsi můj pán" nebo "Most přes minulost". Dohromady bude kolekce ukrývat šestnáct písniček, které by měly vytvářet jednotný celek s šansonovým nádechem. Jako bonus k hodinovému základnímu obsahu byla přidána píseň "Modi" ze zpěvaččina předloňského stejnojmenného alba. Náladu novinkového materiálu mají symbolizovat také černobílé fotografie Anny Kovačič.

"Nejen, že dozrál výběr repertoáru, který je léty ověřený u našich diváků, ale navíc Péťa letos slaví krásné kulaté narozeniny. A jako správní muzikanti chceme slavit hudbou. A ještě dodám, že naše společné dítě je pro mne jeden z nejemotivnějších, nejupřímnějších a nejkrásnějších projektů, jaké jsem kdy lidem připravila," uvádí Bílá. Album je podle ní výjimečné také kvůli faktu, že se natočilo za jediný den.

Kromě zmiňovaného nového studiového počinu se stálice české pop music chystá na podzim navázat na úspěch svého loňského "Černobílého turné". V říjnu proto objede celkem pět velkých hal v Česku a na Slovensku. Těšit se na ni mohou obyvatelé Prahy, Pardubic, Ostravy, Bratislavy a Košic. "Mám dvě velké motivace přidat v Čechách tři a na Slovensku dvě vystoupení. První je zájem lidí, kteří se loni na koncert nedostali, a druhou pořídit záznam turné na DVD," vysvětluje zpěvačka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY