Mike Oldfield vydá v březnu po šesti letech novou studiovku

10.02.2014 11:57 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Mike Oldfield - Man On The Rocks
© facebook interpreta
Mike Oldfield se vrací s novým studiovým albem. Již začátkem března vydá kolekci s názvem "Man On The Rocks".

Nástupce šest let staré desky "Music Of The Spheres" bude obsahovat jedenáct písní a za pilotní singl byla zvolena skladba "Sailing". Natáčení desky probíhalo vcelku komplikovaně. Základ jednotlivých skladeb se natáčel ve Village Studios v Los Angeles a Oldfield se na něm podílel přes Skype, část desky pak britský umělec nahrál ve svém studiu na Bahamách. O produkci se následně postaral legendární Stephen Lipson, který stál například i za úspěšnými alby Annie Lennox, Pet Shop Boys, Cher nebo Frankie Goes To Hollywood.

Na albu se podílelo i několik známých muzikantů. Jde o basistu Lelanda Sklara (Phil Collins, Crosby, Stills & Nash, James Taylor), bubeníka Johna Robinsona (Michael Jackson, Eric Clapton, Daft Punk) nebo zpěváka Luka Spillera z kapely Struts. "Bylo pro mě velkým potěšením natáčet tohle album s tak oddaným týmem hudebníků. Hodně dlouhou dobu jsem si myslel, že už nikdy nic nového nenahraji," dodává k nové desce sám Oldfield, jehož hlavním impulzem ke vzniku nového alba bylo vystoupení na zahajovací ceremonii letních olympijských her v Londýně v roce 2012, které mu dalo opět chuť tvořit.

Deska "Man On The Rocks" vyjde 3. března v několika různých formátech. Základní jednodisková edice bude obsahovat totéž co limitovaný barevný dvojvinyl, tedy jedenáct songů, k dispozici bude i deluxe verze. Ta bude čítat dva disky, ten bonusový nabídne všechny nové skladby v jejich instrumentálních podobách. Na umělcově webu si fanoušci mohli předobjednat ještě trojdiskový box obohacený o demo nahrávky, rozšířený booklet a pohlednice. Bohužel ten je v současné době již vyprodán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY