shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 02.02.2014 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden se pomějí především fanoušci rocku a tvrdší muziky. Potěší je jednak novinka Within Temptation, skotští Mogwai, i nová groovemetalová superskupina De La Tierra. Příznivce ostatních stylů se pak mohou těšit na druhou desku Augustines, hip hopovou debutantku Angel Haze. Událostí týdne ale bude návrat Lisy Stensfield po deseti letech.

Pokud se v pondělí 3. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lisa Stansfield - Seven (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / pop / r'n'b

Lisa Stansfield - Seven
Britská zpěvačka Lisa Stansfield patřila v devadesátých letech na špici hudební scény, ovšem od roku 2000 začala její kariéra mírně upadat. Posledním albem bylo CD "The Moment" z roku 2004 a po turné k němu dala na čas své hudební kariéře sbohem a vrhla se na herectví. K hudbě se vrátila loni prostřednictvím evropského turné, kde ovšem zpívala své největší hity. Nicméně už v té době začala chystat i svoji novou desku, kterou nazvala jednoduše podle pořadí - "Seven". Nahrávala ji společně se svým manželem Ianem Devaneym a k ruce jim byli ještě bubeník John Robinson a instrumentalista Jerry Hey, kteří mají na svědomí například i "Off The Wall", "Thriller" a "Bad" Michaela Jacksona. V této sestavě Lisa Stansfield natočila celkem deset písniček a už z prvních ochutnávek a sampleru, které najdete na webu Lisy Stensfield, je patrné, že opět míří k tanečnímu soulu a popu. K sehnání by měla být i deluxe edice s čtyřmi písničkami navíc, mezi nimiž najdete tři koncertní verze starších hitů.


Within Temptation - Hydra (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: symfonický metal / pop metal

Within Temptation - Hydra
Netrvalo dlouho a z nizozemských Within Temptation se staly metalové superstár - tedy hlavně díky tomu, že se jim podařilo oslovit i nemetalové publikum. Po koncepční a komiksem doplněné desce "The Unforgiving" míří na pulty další nahrávka kapely se jménem "Hydra" a pořadovým číslem šest. Jak už formace v čele s charismatickou Sharon den Adel naznačila, míchání žánrů jim vůbec není cizí ani na očekávaném CD. Tomu totiž předcházela ochutnávka v podobě skladby "Dangerous", ke které vznikl i klip a zahostoval si v ní Howard Jones, bývalý zpěvák Killswitch Engage. Z dalších hostů stojí za zmínku také Tarja Turunen a její příspěvek v kousku "Paradise (What About Us?)", jenž se stal i oficiálním prvním singlem. Také nesmíme zapomenout na hosty jako Xzibit nebo Dave Pirner z formace Soul Asylum. Rozhodně je nač se těšit, nemyslíte? Pokud si budete chtít namísto klasické verze alba pořídit něco extra, máte možnost investovat do boxu o dvou CD a dvou LP nebo do deluxe edice. Na amazonu jistě narazíte také na dvoudiskovou mutaci nahrávky, která je obohacena o disk plný coververzí například od Lany Del Rey či Enriqua Iglesiase.


Tip týdne

Augustines - Augustines (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Augustines - Augustines
Je to zhruba dva roky, co jsme vám představovali americkou indie rockovou skupinu We Are Augustines. Nyní si už říkají pouze Augustines, ale stále platí, že z jejich debutu "Rise Ye Sunken Ships" byla kritika velmi nadšená. O to těžší úkol bude na tuto desku nyní navázat. Není tedy divu, že kapela nic neuspěchala a s následovníkem si dala na čas. Eponymní nahrávku připravovala především během svého světové turné, kde kapela získávala nové podněty a zážitky. Dvanáct písniček mají na svědomí multiinstrumentalista Eric Sanderson a bubeník Rob Allen, kteří dema nahrávali zvlášť. Finální nahrávání pak proběhlo koncem listopadu v Temperamental Recordings, ve studiu, které vzniklo adaptací kostela z 19. století. K ruce byl trojici ještě producent Peter Katis, jehož práci znají příznivci interpretů jako The National, Frightened Rabbit, Interpol nebo Jónsi. Novinka by oproti debutu měla být méně osobní, ale zároveň o něco optimističtější. O jak velký rozdíl se jedná, můžete posoudit díky streamu celého alba na stránkách 3voor12.


De La Tierra - De La Tierra (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: groove metal

De La Tierra - De La Tierra
De La Tierra, to je název nové těžkotonážní formace, u které by měli zpozornět všichni fandové groove metalu. Kapelu totiž tvoří na slovo vzatí fachmani: Brazilský kytarista Andreas Kisser ze Sepultury, argentinský zpěvák/kytarista a basák Andrés Giménez (z A.N.I.M.A.L.), Sr. Flavio (z Los Fabulosos Cadillacs) a Mexičan za bicími Alex González (známý z formace Maná). Společně dali dohromady jedenáct kousků a jako pilotní singl vybrali "Maldita Historia". Příslušný klip můžete omrknout tady.


Angel Haze - Dirty Gold (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Angel Haze - Dirty Gold
Americká rapperka Raykeea Angel Wilson alias Angel Haze působí na hudební scéně poměrně krátce, avšak za tři roky stihla spolupracovat s Rudimental, Skylar Grey, Woodkid nebo Belgičanem Stromae. Nyní konečně došlo i na ní samotnou a vydává svůj debut nazvaný "Dirty Gold". Svoji prvotinu připravovala společně s lidmi jako Marcus Dravs (Mumford & Sons, Arcade Fire nebo Björk), Malay (Frank Ocean, John Legend), či třeba Greg Kurstin. S nimi nakonec nahrála a pro standardní verzi vybrala celkem tucet písniček, v nichž přivítala i několik hostů. Do studia za ní zavítala Sia, Natalia Kills, americká r'n'b zpěvačka Wynter Gordon a spolupráci ji oplatili i Rudimental. Ty ovšem najdete pouze na deluxe edici, která přinese o čtyři písničky více. Kam Angel Haze svoji prvotinu nasměrovala, můžete zjišťovat prostřednictvím sampleru na jejím webu.


Mogwai - Rave Tapes (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post-rock

Mogwai - Rave Tapes
Skotská post-rocková formace Mogwai se v létě minlého roku pustila do příprav novinkové desky, která ve finále dostala titul "Rave Tapes". Nahrávka vznikala pod dohledem producenta Paula Savagea, se kterým kapela vypilovala deset kousků. A se všemi se v podstatě trefili do černého: V dosavadních recenzích se to totiž chválou rozhodně nešetří! Nás ale více zajímá, jak se písně líbí vám, a proto byste si měli poslechnout stream celého CD na stránkách Theguardian.com.


Mike + The Mechanics - The Singles 1985-2014 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Mike + The Mechanics - The Singles 1985-2014
Někdejší člen Genesis Mike Rutherford fanoušky svých Mechaniků tedy rozhodně nešetří. Nejenže je nyní píše jako Mike + The Mechanics, ale především v jeden den vydává hned dva tituly. Tím prvním je výběr hitů "The Singles 1985-2014", u nějž už název naznačuje, co je jeho obsahem. Celkem se na tento titul vmáčklo osmnáct singlů, ovšem pro náročnější bude nachystaná i dvoudisková verze, kde singly z prvního CD doplní ještě sedmnáct rarit, b-stran singlů, živých i doposud nikdy nevydaných nahrávek. Druhým titulem pak je výroční reedice alba "Living Years", které loni na podzim oslavilo čtvrt století od svého vzniku. Nové vydání obohatí vedle remasterované verze původní nahrávky, především živák pořízený na turné k tomuto albu v roce 1989 a posledním bonusem bude nově nahraná titulní písnička s vokálem nového zpěváka skupiny Andrewa Roachforda.


David Crosby - Croz (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

David Crosby - Croz
Už je tomu dvacet let, co David Crosby vydal svou poslední sólovou desku "Tousand Roads". Nyní se fanouškům připomíná s očekávanou novinkou "Croz", která má pořadové číslo čtyři. A jak sám americký hudebník a zpěvák desku vnímá? "Chtěl jsem sám před sebe postavit výzvu. Spousta chlápků v mém věku by už nahrávala jen cover verze, duety nebo znovu nahrávala svůj vlastní starší materiál. A já si navíc ani nemyslím, že s tímhle udělám díru do světa," prozradil sám autor. V jednom má ale jasno: "Nedělám to ani pro své děti, pro nikoho. Dělám to pro sebe." Něco na té desce ale přeci jen bude, když se na ní podílel i kytarista Mark Knopfler...


Nashville Pussy - Up The Dosage (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Nashville Pussy - Up The Dosage
Že vám Nashville Pussy nic moc neříkají? Není divu! Američtí rockeři se totiž neohlásili svým fanouškům dlouhých pět let! Teď ale mají v rukávu nové album "Up The Dosage", které má být nejzábavnější a nejenergičtější nahrávkou v historii Nashville Pussy. A jak už samotný název kapely napovídá, ani nová deska nebude o ničem jiném než o p*ssy. za všechny mluví i názvy písní: "Rub it to Death", "Spent", "Let Them Eat Pussy" a "High As Hell". Pokud vám to ale přesto nestačí, navštivte YouTube.com a poslechněte si hned titulní song. Další ukázky najdete na oficiálním webu kapely.


Scott Stapp - Proof Of Life (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Scott Stapp - Proof Of Life
Americký zpěvák a hudebník Scott Stapp se po úspěšném debutu "The Great Divide" hlásí o slovo s novou studiovkou "Proof Of Life". Sám autor o ní mluví jako o "nejzásadnější desce" jeho kariéry. "Toto album je memoár bojů, které jsem sváděl a cesty, kterou jsem ušel. Zažil jsem hodně zlých věcí a naučil jsem se, jak z nich vykřesat zprávu pro všechny ostatní," dodává Scott. Všech jedenáct písní získalo většinou velmi pozitivní ohlas kritiky. Vy si svůj názor můžete udělat už nyní, stačí si nový materiál poslechnout na umělcových stránkách YouTube.com.


V krátkosti - Výběry

Svatý Valentýn se pomalu blíží, a tak se nedivte, že se chystají do obchodu i speciální výběry milostných songů.

  • Ačkoli je Tina Turner označována za rockovou babičku, i ona má na svém kontě hodně písniček o lásce. Osmnáct z nich sesypala na jedno CD a vydává je pod všeříkajícím názvem "Love Songs".
  • Britsko-americká kapela Foreigner, která se proslavila především svým megahitem "I Want To Know What Love Is", na stejném názvu postavila i aktuální kompilaci. Formace na ní zařadila čtrnáct písniček a pokud by to bylo někomu málo, může sáhnout po dvoudiskové verzi, kde najde ještě doposud nevydaný záznam akustického koncertu pro německé rádio SWR1.


Dále vychází:

Airey Don - Keyed Up (Mystic Production)
Bouillet Bruce - The Order Of Control (Mystic Production)
D.A.D. - 30 Years 30 Hits (Best D.A.D. 1984-2014) (2Cd) (Mystic Production)
Dregen - Dregen (Bertus)
Ektomorf - Retribution (Mystic Production)
Elysion - Someplace Better (Mystic Production)
Elysion - Someplace Better (Digipack) (Mystic Production)
Grand Magus - Triumph And Power (Mystic Production)
Jarek Šimek - Do teď - 2CD (B.M.S.(Bohemian Music Servis))
Mayan - Antagonise (Mystic Production)
Pittman Monte - The Power Of Three (Mystic Production)
Různí - Eighties (H'art)
Různí - Love Songs (H'art)
Různí - Rock (H'art)
Různí - Taneční liga 156 (Universal)
Různí - Where Blues Meets Rock Vol. 9 (Mystic Production)
Shrapnel - The Virus Conspires (Mystic Production)
Sister - Disguised Vultures (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Grand Magus - Triumph And Power (Mystic Production)
Mogwai - Rave Tapes (Mystic Production)
Nashville Pussy - Up The Dosage (Mystic Production)
Sister - Disguised Vultures (Mystic Production)
Within Temptation - Hydra (Mystic Production)

Reedice:
Antické divadlo - Aristofanés žáby / Jezdci, Lýsistraté (Supraphon)
Balady Jiřího Wolkera (Supraphon)
Brno-Brass-Band (Supraphon)
Česká dechová muzika 10. - Václav Vačkář (Supraphon)
Děčínská kotva Supraphon 1 (Supraphon)
Děčínská kotva Supraphon 2 (Supraphon)
Děčínská kotva Supraphon 3 (Supraphon)
Děčínská kotva Supraphon 4 (Supraphon)
Děčínská kotva Supraphon 5 (Supraphon)
Gong Č. 4 (Supraphon)
Heinrich Heine - Básně (Supraphon)
III. celostátní spartakiáda (Supraphon)
Jobova noc (Supraphon)
Kde se pára vaří (Golem Jana Václavíka) (Supraphon)
Kern - The Age Of Children (Supraphon)
Live ČF (Supraphon)
Můj ráj (Supraphon)
Na veselé vlně II. (Supraphon)
Neumannovy Poděbrady 1985 (Motalová,L., Zawadská,V., Sládek,O., Táborský,M.,...) (Supraphon)
Petrželka, V. / Wolker, J. Námořník Mikuláš, ČF, V. Neumann (Supraphon)
Plavci - On The Country Road (Supraphon)
Slavná tanga (Supraphon)
Sonja Salvis Gustav Brom se svým orchestrem (Supraphon)
Úsměvy Jaroslava Ježka (Supraphon)
XII. album Supraphonu (Supraphon)
XXII. album Supraphonu (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu