Druhý týden Festivalu Spectaculare: bvdub, Rafael Anton Irisarri, Jon Hopkins, Nils Frahm, Hauschka

27.01.2014 22:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nils Frahm
© Erased Tapes Records
Festival Spectaculare, který propojuje elektronickou a experimentální hudbu, tanec, pohybové divadlo s multimédii, projekcemi nebo vizuálním uměním, nabídne ve svém druhém týdnu od 27. do 31. ledna nabitý program čtyř koncertů a jednoho tanečního představení s živou hudbou. Pondělní program byl v Centru současného umění DOX v režii rakouského hudebníka Fennesze a tria Marsena Julese z Německa. O den později na stejném místě vystoupí americký ambientní hudebník a producent Brock Van Wey známější pod jménem bvdub. Druhým hostem bude další americký skladatel Rafael Anton Irisarri, milovník českého surrealisty Jana Švankmajera, který se pohybuje na hranicích mezi ambientem, elektronickou a moderní vážnou hudbou. Využívá efekty zpoždění a reverbu, jeho melodie se noří do abstraktní atmosféry na hraně snu a reality. Jako VJs je projekcemi doprovodí Dan Gregor a Dušan Urbanec.

29. ledna se ve Studiu Hrdinů - Veletržním paláci spojí oceňovaný český soubor fyzického divadla Tantehorse Miřenky Čechové a Andrey Miltnerové s kultovní dark-jazzovou německou formací Bohren & Der Club of Gore. Vůbec poprvé budou mít čeští diváci příležitost vidět nejnovější představení Faith ve speciálním uvedení s živou hudbou. Největším lákadlem Festivalu Spectaculare se stane 30. ledna v Paláci Akropolis britský elektronický kouzelník Jon Hopkins, který se se svým albem "Immunity" ucházel o výroční cenu Mercury Prize. V rámci večera ho doplní aktuální objev elektronické scény - švýcarský hudebník Frederic Robinson míchající vlivy drum'n'bassu se soudobou vážnou hudbou.

Přehlídku zakončí 31. ledna opět v Paláci Akropolis dvojkoncert talentovaného klavíristy a skladatele z Berlína, Nilse Frahma, a vystoupení německého klavíristy Hauschky, který si jako hosta přiveze finského perkusionistu Samuli Kosminena, známého mimo jiné ze spolupráce s Kronos Quartetem.

Vstupenky jsou v předprodeji v cenách od 250 do 450 Kč v Paláci Akropolis (večery 27. – 31. ledna) a v síti Ticketpro (na všechny hlavní akce). V den akce budou k dostání také v Centru současného umění DOX a ve Studiu Hrdinů. Zájemci si mohou pořídit i zvýhodněnou permanentku na pět hlavních večerů od 27. do 31. ledna. Festival Spectaculare pořádá Art Frame Palác Akropolis a navazuje jím na úspěšnou koncertní sérii Music Infinity.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY