George Michael vydá v březnu novou desku

21.01.2014 16:33 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

George Michael - Symphonica
© facebook interpreta
Dlouhých deset let si fanoušci George Michaela museli počkat na jeho nové album. V pořadí šestá deska tohoto britského umělce se na trhu objeví již 17. března.

Album dostalo název "Symphonica" a půjde o záznam toho nejlepšího ze stejnojmenného úspěšného turné, které zpěvák absolvoval v roce 2011 a 2012. Jeho nová kolekce se na trhu objeví hned v několika formátech. Základní verze, která bude dostupná i digitálně, přinese čtrnáct písní. Deluxe edice ve formě vázané knihy bude obsahovat tři skladby navíc. "Symphonica" se do prodeje dostane ještě ve formátu audio Blu-ray, který by měl fanouškům dopřát nejčistější dostupný zvukový záznam.

Novou desku si George Michael produkoval sám, na celý proces ale dohlížel i uznávaný (leč loni v březnu zesnulý) Phil Ramone, který v minulosti s Michaelem pracoval na albu "Songs From The Last Century" a produkoval například i desky pro Paula McCartneyho, Boba Dylana nebo Eltona Johna. Mezi čtrnácti písněmi najdeme mimo jiné skladby "Cowboys And Angels", "A Different Corner" nebo "Praying For Time". Poslední jmenovanou zpěvák od včerejšího dne (20. ledna) nabízí na svém webu k bezplatnému stažení.

Na albu najdeme ale i několik coververzí. Půjde například o legendární "The First Time Ever I Saw Your Face" od Ewana MacColla, song "Idol" z repertoáru Eltona Johna, který vyšel v roce 1976 na jeho desce "Blue Moves", či dech beroucí verzi písně "Let Her Down Easy" ,původně od Terence Trent D’arbyho. Ta byla vybrána za pilotní singl celé desky a již brzy se rozezní i z českého rádiového éteru.

Kompletní tracklist základní verze bude vypadat takto: Through, My Baby Just Cares For Me, A Different Corner, Praying For Time, Let Her Down Easy, The First Time Ever I Saw Your Face, Feeling Good, John And Elvis Are Dead, One More Try, Cowboys And Angels, Idol, Brother Can You Spare A Dime, Wild Is The Wind, You've Changed.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY