Kryštof s Tomášem Klusem jsou podesáté v čele rádiového žebříčku

11.12.2013 17:48 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Skladbu "Cesta" kapely Kryštof a Tomáše Kluse už nyní můžeme označit nejen jako jeden z největších hitů těchto "těles", ale jako jeden z největších domácích hitů poslední doby vůbec. Z dvaceti týdnů strávených v žebříčku IFPI jich polovinu strávila na prvním místě a nejspíš ještě pár dalších klesat nebude.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Oproti předchozím týdnům ten uplynulý byl alespoň trochu zajímavější. Alespoň co se týče pořadí skladeb v první top desítce nejhranějších skladeb. Polepšily si do ní hned tři skladby, z nichž nejlépe zazářil novozélandský objev Lorde, který nyní se skladbou "Royals" najdeme na sedmé příčce. Dařilo se také novému společnému singlu Eminema a Rihanny "The Monster" a švédskému Aviciimu, jenž má s house-country hitovkou "Hey Brother" šanci zopakovat úspěch "Wake Me Up". Samozřejmě o největší pozornost se zasloužila kapela Kryštof, která je nyní s Tomášem Klusem již desátý týden v řadě na prvním místě. Schválně - vzpomenete si, kdy naposledy měla domácí písnička takový úspěch?

Dan Bárta má sice venku novou desku, ale tu v rádiích zatím žádný singl nereprezentuje. Přesto na něj narazíte skrze jeho starší vánoční cover "Na nebi svítí" (původně "Please Come Home For Christmas"), který je nyní uvedený jako novinka na dvacáté osmé příčce (mezi nejhranější interprety se Dan Bárta vrací po dlouhých šesti letech). S novým albem se příští rok vrátí britská zpěvačka Lily Allen a první singl z něj je již nyní v rotacích. "Hard Out Here" sbírá pozitivní reakce a v našem žebříčku je na třicáté sedmé pozici. A skončíme vánočně: čtyřicáté deváté místo patří nové vánoční nahrávce Miro Žbirky "Vianočná (o prímerí)", s níž se Meky vrátil do slavných londýnských studií Abbey Road, a na šedesátém druhém místě je se svým vánočním příspěvkem "Snad se něco stane" Marek Ztracený.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. OneRepublic - Counting Stars
  3. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  4. Katy Perry - Roar
  5. James Blunt - Bonfire Heart
  6. Ellie Goulding - Burn
  7. Lorde - Royals
  8. Pitbull & Ke$ha - Timber
  9. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  10. Avicii - Hey Brother

Top 100 RÁDIO 49/2013 - novinky:
28. Dan Bárta - Na nebi svítí
37. Lily Allen - Hard Out Here
49. Miro Žbirka - Vianočná (o prímerí)
62. Marek Ztracený - Snad se něco stane
82. Macklemore & Ryan Lewis feat. Schoolboy Q & Hollis - White Walls
96. DJ Antoine vs Mad Mark feat. B-Case & U-Jean - House Party
98. apl.de.ap feat. Damien Leroy - Going Out

Michal Horáček - Český kalendář
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Britskému boybandu One Direction se u nás podařilo s albem "Midnight Memories" dosáhnout prvního místa v prodejním žebříčku, stejně jako minulý rok s "Take Me Home". A také stejně jako loni své vedení udržel pouhý týden. Uplynulých sedm dní patřilo projektu Michala Horáčka "Český kalendář", který se do vedení dostává už počtvrté. Boyband je tentokrát druhý, následován "Inzerátem" kapely Kryštof. Nově je v desítce Jana Kirschner s povedeným albem "Moruša Biela". Ta si s ním polepšila na devátou pozici (a rozhodně by si zasloužilo stoupat ještě výše).

Novinkám kraluje Robbie Williams, o jehož nahrávky se zdá být čím dál tím menší zájem. Ta nejnovější "Swing Both Ways" je po mnoha letech první studiovkou, která se hned po vydání neprobojovala do top desítky, když se umístila na dvanácté pozici. Dvacátá třetí je s albem písniček pro děti kapela Sto zvířat, zatímco svou-pěveckou-kariéru-věčně-ukončující Barbra Streisand je s živou nahrávkou "Back To Brooklyn" třicátá. O příčku níže jsou "Zlaté koledy" (je to tak, Vánoce jsou za dveřmi) a padesátku uzavírá nový výběr nahrávek Michala Tučného "Pět minut snít" natočených pro Českou televizi.

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Český kalendář
  2. One Direction - Midnight Memories
  3. Kryštof - Inzerát
  4. ▬ Různí - Křídla Vánoc
  5. Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
  6. Marie Rottrová - Čas motýlů
  7. Jana Kirschner - Moruša Biela
  8. ▬ Různí - Nejkrásnější vánoční koledy
  9. Nightwork - Čauki Mňauki
  10. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika

TOP 50 Prodejní 49/2013 - novinky:
12. Robbie Williams - Swing Both Ways
23. Sto zvířat - Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách
30. Barbra Streisand - Back to Brooklyn
31. Různí - Zlaté koledy
50. Michal Tučný - Pět minut snít

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY