Metallica odehrála koncert v mrazivé Antarktidě. Podívejte se na ukázku

11.12.2013 08:24 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Metallica
© nme.com
Kapela Metallica vystoupila o víkendu na území Antarktidy. Nejmrazivější ze všech světových kontinentů byl posledním, který rockové legendě v kariérním itineráři chyběl. Teď je dobyt a vy se můžete podívat, jak to na koncertě vypadalo.

Nedělní vystoupení, které skupina nazvala "Freeze 'Em All" (v překladu "Zmrazte je všechny"), proběhlo v malé kopuli na argentinské základně Carlini, kde se tísnilo pouhých sto dvacet posluchačů, vesměs vědeckých pracovníků z různých koutů světa a vítězové soutěže, kterou uspořádal nápojový gigant Coca-Cola. Zajímavostí ledového koncertu je fakt, že ho Metallica v rámci ochrany křehké antarktické přírody odehrála bez zesilovačů. Posluchači museli vzít za vděk pouze sluchátky. "Byla to nejunikátnější show, kterou kdy Metallica udělala," napsala skupina, která je z domovské Kalifornie zvyklá na docela jiné podnebí.

"Energie v té malé kopuli byla úžasná. Slova nedokážou popsat, jak jsme byli všichni šťastní," řekla kapela o hodinovém vystoupení, během něhož zaznělo deset skladeb, včetně takových hitů jako "Nothing Else Matters" nebo "One", a které bylo přenášeno živě a zpracováno pro pozdější vydání. Podívejte se na krátkou ochutnávku se záznamem skladby "Enter Sandman".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY