shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 8. prosince

Británie zažila další triumfy One Direction a Lily Allen i překvapivý propadák Britney Spears

Vydáno: 08.12.2013 22:35 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pozici nejprodávanějšího alba ve Velké Británii uhájili One Direction, kteří za sebou opět nechali obě hvězdy Take That - Robbieho Williamse i Garyho Barlowa. Úplným propadákem skončila nová deska Britney Spears. Mezi singly se na vrchol vrátila vánoční píseň Lily Allen.

Lily Allen - Somewhere Only We Know
© facebook interpreta
SINGLY - Podzimní albové a singlové žně jsou pomalu u konce, po listopadové smrští novinek přicházejí těsně před Vánoci s čerstvými kousky tradičně jen poslední opozdilci. V britské singlové desítce tak v aktuálním kole nenajdeme žádnou novinku, ani tento fakt však nezabránil zajímavým rošádám na předních pozicích.

Na první místo se vrací Lily Allen s vánoční předělávkou "Somehere Only We Know" od Keane, která těží hlavně z propagace skrz televizní reklamu. Osmadvacetiletá Londýňanka se tak zpět na vrchol, kde bodovala před dvěma týdny, vyšvihla z minulé čtyřky. Zdá se, že poslední slovo zdaleka neřekli ani One Direction s nejnovějším singlem "Story Of My Life", jenž získává na popularitě i díky obrovským prodejům nové desky "Midnight Memories". Minule zaznamenal boyband skok z desítky na bronz, nyní je nejvyššímu stupínku znovu o krůček blíže. Rozdíl mezi zlatem a stříbrem činil tentokrát zhruba šest tisíc prodaných kopií.

Na stupně vítězů se třetí příčkou po týdenní absenci vrací také formace Bastille a "Of The Night", naopak medailové pozice vyklidilo trio ve složení Calvin Harris, Alesso a Hurts. Minule vítězný hit "Under Control" totiž klesá až na čtyřku. První pětici doplňuje před týdnem stříbrný Gary Barlow s "Let Me Go".

Nejvýraznějším skokem v první desítce se tento týden pyšní švédský DJ Avicii, jeho song "Hey Brother" si z minulé čtrnáctky polepšil až na osmičku. Mezi elitní sestavu se vrací i Lady Gaga, duet "Do What U Want" s R. Kellym se sice stále nedočkal videoklipu, i tak se u Britů (na rozdíl od celého alba "ARTPOP") těší solidní popularitě. Blížící se zveřejnění vizuálu by mohlo Mother Monster posunout do ještě vyšších pater.

Nejúspěšnější novinku najdeme tentokrát až na patnáctce, na konto si jí připisuje píseň "I Hope" Rebeccy Ferguson. Na devatenácté pozici startuje James Arthur se svým "Recovery", čtyřiatřicítku obsadila Leona Lewis s vánoční "One More Sleep". Další sváteční singl přihazuje Kelly Clarkson, "Underneath The Tree" registrujeme ne čísle sedmdesát devět. Jako dvaaosmdesátá nejžádanější startuje pocta Nelsonu Mandelovi od skupiny U2, vzhledem k úmrtí bývalého jihoafrického prezidenta lze pro "Ordinary Love" v příštím týdnu očekávat další zlepšení.

    Top 10 - singly:
  1. Lily Allen - Somewhere Only We Know
  2. One Direction - Story Of My Life
  3. Bastille - Of The Night
  4. Calvin Harris & Alesso feat. Hurts - Under Control
  5. Gary Barlow - Let Me Go
  6. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  7. Ellie Goulding - How Long Will I Love You
  8. Avicii - Hey Brother
  9. Martin Garrix - Animals
  10. Lady Gaga feat.R. Kelly - Do What U Want

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

Co v roce 2013 kupovali Britové (zatím) nejvíce?

Robin Thicke - Blurred Lines
SINGLY - Rok 2013 sice ještě neskončil, přesto už UK Charts nabízí přehled dosud nejžádanějších počinů uplynulých měsíců. Singlovým vládcem je letos na ostrovech Robin Thicke s "Burred Lines" - milion čtyři sta čtyřicet tisíc prodaných kopií zaručuje náskok sto šedesáti tisíc na druhé Daft Punk a "Get Lucky". První dvě příčky tak znamenají především triumf Pharella Williamse, který je producentsky podepsán na obou hitech. Přes milion se o sto dvacet tisíc kusů přehoupl také třetí Avicii s "Wake Me Up" a před pár dny tuto metu pokořil i čtvrtý Passenger zásluhou "Let Her Go".

1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharell Williams - Blurred Lines
2. Daft Punk feat Pharell Williams - Get Lucky
3. Avicii - Wake Me Up
4. Passenger - Let Her Go
5. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La
6. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
7. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
8. Katy Perry - Roar
9. Justin Timberlake - Mirrors
10. Bastille - Pompeii

Emeli Sandé - Our Version Of Events
DESKY - K obhajobě pozice nejprodávanější desky roku suverénně míří Emeli Sandé. Její veleúspěšný debut "Our Version Of Events" si letos pořídilo už šest set čtyřicet tisíc Britů, kdežto druhý Michael Bublé se s nosičem "To Be Loved" zatím zastavil na čísle skoro o dvě stě tisíc nižším. Šestadvacetiletá Skotka už přitom v součtu s loňským rokem udala přes dva miliony kopií své cenami ověnčené prvotiny. Do konečného pořadí roku ještě zřejmě zasáhnou One Direction, kteří mají v případě udržení vysokého prodejního standardu z posledních dvou týdnů reálnou šanci atakovat umístění v první trojici.

1. Emeli Sandé - Our Version Of Events
2. Michael Bublé - To Be Loved
3. Motion Picture Cast Recording - Les Miserables
4. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
5. Rod Stewart - Time
6. Jake Bugg - Jake Bugg
7. Arctic Monkeys - AM
8. Bastille - Bad Blood
9. Daft Punk - Random Acces Memories
10. Calvin Harris - 18 Months

One Direction - Midnight Memories
© facebook interpreta
DESKY - Po dlouhé době neregistrujeme na nejvyšší pozici albového žebříčku novinku, nýbrž zavedenou desku. Prvenství z minulého týdne totiž obhájil boyband One Direction s třetí řadovkou "Midnight Memories". Na fenomenálních dvě stě třicet sedm tisíc kopií z minula pánové navázali další úctyhodnou cifrou, v uplynulých sedmi dnech si totiž album zakoupilo sto dvacet čtyři tisíc fanoušků.

V předvánočních týdnech jsou prodeje obecně velmi vysoké, takže i stříbro disponuje výrazným výsledkem - devadesát jedna tisíc rozebraných kusů posouvá z bronzu na stříbro Robbieho Williamse se "Swing Both Ways". Devětatřicetiletý zpěvák si tak prohodil pozici se svým kolegou z Take That, Gary Barlow tedy klesá na třetí místo. Bramborové umístění si ponechal Olly Murs s nahrávkou "Right Place Righ Time" (respektive její reedicí), nejvyšší novinky týdne startují až za ním. Páté místo si vysloužil nosič "A Musical Affair" Il Divo, šestku obsadila Rebecca Ferguson se svým druhým albem "Freedom". Hvězda sedmé řady britského X-Factoru tak nenavázala na bronz dva roky starého debutu "Heaven".

Nečekanou trvalkou se stává nejnovější anglicky zpívaná deska Celine Dion. Pětačtyřicetiletá Kanaďanka se i tento týden udržela v první desítce, "Loved Me Back To Life" najdeme stejně jako před sedmi dny na osmičce. S blížícím se Štědrým dnem logicky stoupá zájem o vánoční bestsellery, v první desítce se tak znovu objevuje dva roky starý disk "Christmas" Michaela Bublého. S jednou z nejúspěšnějších svátečních kolekcí posledních let se v popředí jistě budeme setkávat i v následujících dvou týdnech.

Na trhu se samozřejmě objevují i nová vánoční alba, čtyřiadvacáté místo zásluhou "The Christmas Album" vybojovali finalisté poslední série Británie má talent, Richard And Adam. O místo níže vyšplhala Leona Lewis a "Christmas With Love". Pětašedesátku pak britští kupující přiřkli "Wrapped In Red" Kelly Clarkson.

Naprostým prodejním fiaskem skončila dlouho očekávaná osmá studiovka Britney Spears. Pravda - alba popové princezny nikdy nešla na ostrovech na dračku tak výrazně jako doma v USA, kde se na vrchol dostalo šest z jejích předchozích sedmi nahrávek, ale debut na třicáté čtvrté pozici pro "Britney Jean" je průšvihem i v porovnání s osmičkou minulého počinu "Femme Fatale". Zpěvačka si tak v Británii v prvním týdnu připisuje beznadějně nejslabší prodejní výsledek kariéry a s velkou pravděpodobností se na první příčce neobjeví ani v Americe. Tam se však očekává přece jen o něco příznivější umístění než start ve čtvrté desítce.

    Top 10 - alba:
  1. One Direction - Midnight Memories
  2. Robbie Williams - Swing Both Ways
  3. Gary Barlow - Since I Saw You Last
  4. Olly Murs - Right Place Right Time
  5. N Il Divo - A Musical Affair
  6. N Rebecca Ferguson - Freedom
  7. Eminem - The Marshall Mathers LP 2
  8. Celine Dion - Loved Me Back To Life
  9. Elvis Presley - The Nation's Favourite Elvis Song
  10. Michael Bublé - Christmas

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Robbie Williams konečně nachystal debutové album s projektem Lufthaus (19.09.2023 17:41)
- Netflix představil trailer ke čtyřdílnému dokumentu o Robbiem Williamsovi (05.09.2023 18:28)
- Audio: Bastille a Hans Zimmer dali hitu "Pompeii" pompézní orchestrální podobu (05.09.2023 14:49)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)
- Naživo: Robbie Williams v Krakově sršel vtipem, jeho koncert byl výjimečný (19.03.2023 09:35)
- Recenze: Oslavy na jistotu, to je "XXV" Robbieho Williamse (28.12.2022 09:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu