Ke kauze Český slavík versus Řezník se vyjádřil i Richard Krajčo

30.11.2013 09:14 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kryštof
© brnensky.denik.cz
Svůj osobní profil na Facebooku zvolil za cestu k vyjádření ke kauze Český slavík versus Řezník i frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. Na rozdíl od Matěje Rupperta a Tomáše Kluse je ale více zdrženlivý a k hudbě undergroundového rappera nesmířlivý.

Pro samotnou anketu ovšem moc přívětivých slov nenašel: "Mladí lidé Slavíka reflektují, ale tváří se, že je jim jedno, nebo se nesnaží anketu změnit tím, že ji ignorují, pak přesto gratulují nebo křičí, že jsou výsledky "o ničem". O tom, jaká skvadra sedí v Opeře, jsme mluvili dlouho, ale víme, že jde o komerční podívanou. Ví to všichni. A všichni tam sedí a chodí se ukazovat. I Tom krájel dort a děkoval panu Gottovi, že ho naučil chování k fans. Stydí se teď nebo byl loňský ročník jiný? Tak co chceme od ankety, která takto funguje přes 40 let?"

K samotnému Řezníkovi a jeho tvorbě se pak vyjádřil následovně: "Nechtěl bych, aby moje děti poslouchali Řezníka. Ať si svou tvorbu dělá, jak uzná za vhodné, ať burcuje fanoušky, aby mu posílali hlasy a on vytěžil peněžní odměnu. Pak se však nebavme o undergroudu českého rapu. Pak se vlastně nebavme ani o popularitě přec, ale o vyhoněné pozornosti a kampani podobné té, za kterou mnozí napadají jiné, že si hlasy domluvili a "koupili". Rap undergroud by měl jít přece jinou cestou, než cestou šoku před televizníma kamerama. Řezníkova tvorba je jeho vlastní věc, svoboda jeho slova, ta však končí, jako každá, tam, kde začíná svoboda toho druhého."

Celé prohlášení Richarda Krajča si můžete přečíst zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY