shop.musicserver.cz

Pořadatelé Českého slavíka se oficiálně vyjádřili ke kauze Řezník

Vydáno: 28.11.2013 14:47 v sekci Novinky - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta
Český slavík 2013
© facebook interpreta
Pořadatelé hudební ankety Český slavík Mattoni se po pěti dnech rozhodli zaslat otevřený dopis vyloučenému rapperovi Řezníkovi, některým médiím navíc ve čtvrtek dopoledne dali k dispozici oficiální tiskové prohlášení. Mezitím se sporem započala zaobírat většina tuzemských zpravodajských serverů.

Pro úplnost doplňme, že zástupci Mattoni reagují na kauzu, kterou v uplynulých dnech vyvolala diskvalifikace Řezníka z ankety Českého slavíka Hvězda internetu. Více jsme se tomuto kontroverznímu tématu věnovali ve článcích Kterak si Český slavík uřízl ostudu a jak zařízl Řezníka a Cirkus Mattoni aneb hudba není zločin.

Oficiální tiskové prohlášení

Pozornost si v posledních dnech získalo nejen vyhlášení výsledků ankety Český slavík Mattoni 2013, ale částečně i vyřazení interpreta Martina Pohla (alias Řezníka) z její součásti Hvězda Internetu 2013.

Neposuzujeme uměleckou stránku Řezníkovy produkce. Rozhodně však nechceme a nebudeme podporovat propagaci extrémního násilí, kterou systematicky dělá ve svých textech i obchodních aktivitách. Například ubližování ženám (viz skladba "Ta holka v mym sklepě") jednoznačně odmítáme a nebudeme ho podporovat. Stejně tak nemůžeme souhlasit s jeho prodejem triček s nápisy typu "Znásilnění je skvělý".

Kromě našich hodnot jsme vázáni právními předpisy České republiky, které nám mj. zakazují spojovat naše reklamní aktivity, kam spadá i uvedená soutěž, s propagací násilí či snižováním lidské důstojnosti. "V celé kauze se nejedná o hodnocení samotného obsahu tvorby interpreta Martina Pohla, ale výlučně o oprávněnost vyhlašovatele k vyřazení uvedeného interpreta ze Soutěže z pohledu soutěžních pravidel a právních předpisů v oblasti reklamní komunikace. Na základě těchto skutečností měl pořadatel povinnost daného účastníka ze soutěže vyloučit," potvrzuje právník Petr Kůta.

Proto jsme tohoto interpreta před konečným uzavřením soutěže vyřadili ze součtu hlasování a konečného žebříčku. Podrobnosti o důvodech vyřazení a zejména o tvorbě interpreta Řezníka uvádíme v otevřeném dopise zveřejněném večer 27. listopadu 2013 na webu ankety. Obrázek si z toho může každý udělat sám.

Netěší nás, že tímto způsobem získává komercionalizované násilí publicitu, ale nastala potřeba to důkladně vysvětlit a trváme na svém stanovisku k obsahu hudebních sdělení a obchodním aktivitám Martina Pohla (alias Řezníka). Hudba násilí nepodporuje, naopak mu odjakživa čelí.


Videoklip je několikrát zmíněn v oficiálním prohlášení Mattoni i v otevřeném dopise Řezníkovi

Otevřený dopis panu Martinu Pohlovi (alias Řezník)

Vážený pane Pohle, dovolte nám, abychom Vám přesně vysvětlili, proč jsme se rozhodli vyřadit Vás z konečného vyhodnocení soutěže Mattoni Česky slavík - Hvězda Internetu 2013. Neumíme posoudit umělecký dopad a kvalitu Vaší produkce. Nechceme ji ani cenzurovat nebo omezovat její šíření. Rozhodně však nechceme a nebudeme podporovat propagaci extrémního násilí, kterou systematicky děláte ve svých textech i obchodních aktivitách. Například ubližování ženám, jak o něm zpíváte třeba ve skladbě "Ta holka v mym sklepě", jednoznačně odmítáme a nebudeme ho podporovat. Proto jsme Vás před konečným uzavřením soutěže vyřadili ze součtu hlasování a konečného žebříčku. Takto pozdě jsme reagovali proto, že jsme Vaše spojení s násilím zjistili až v závěru soutěže. Kromě našich hodnot jsme vázáni právními předpisy České republiky, které nám mj. zakazují spojovat naše reklamní aktivity, kam spadá i uvedená soutěž, s propagací násilí či snižováním lidské důstojnosti. Je nám líto, pokud jsme ve Vás i Vašich fanoušcích vyvolali naděje na možný úspěch tím, že jsme Vás vyřadili až v samotném závěru soutěže. Pečlivě jsme zvažovali vzniklou situaci a její právní důsledky a mrzí nás, že došlo k následnému prodlení v komunikaci z naší strany.


NÁZORY
  • vcelku (poink, 28.11.2013 16:24) Reagovat

    rozumne vysvetleno. vedle toho, co ten moula hlasa zs hovna, vypada i prumerny stokilovy nacek se svym hajlovanim jako plysova hracka. :) btw. neni potreba hajit svobodu i pro nacky?:0

  • Hudba má člověka povznášet (deduk, 29.11.2013 04:59) Reagovat

    Hnus, nic než hnus. Co tím chce tohle nedospělé individuum říci a komu?
    Možná, že si tím léčí mindráky, nebo jen exhibuje a sám si ho nad tím hnusem honí. Horší eventualita by byla, že tímto "uměním" podobné kreatury inspiruje a oni to opravdu provedou. Až bude mít vlastní dítě, které mu někdo znásilní, teprve potom možná pochopí... Doporučuji mu, ať se z té anomie probere, než bude pozdě!

    • Re: Hudba má člověka povznášet (EXI, 06.05.2015 07:18) Reagovat

      Paměť vám neslouží? Jo sorry vy tady umíte jen Česky takže ste asi nechápali význam textů třeba od Plastic People apod. co? Zabíjení, fetování... Chápu...
      Někoho vzruší text od Řezníka který je promyšlený, originální a rozhodně se nemá za co stydět a ani se nestydí. Ale v týhle zemi se asi každej udělá z Klusovejch básniček. A když teda označujete jeho text za hnus, pokuste se pak vyvarovat sprosťačení jako že si nad tim hnusem honí brko.
      Znamenáš hovno a hovnem zůstaneš. DeDuce sráči!

  • Hudba má vzbudit emoce, ať jsou jakékoli. (Hetorax, 29.11.2013 10:41) Reagovat

    Nikdo nemá právo diktovat, co umění je a co ne. Nikdo. A vývoj umění byl vždy posunut dál něčím šokujícím, provokativním, co 'normální, vyspělá, na úrovni společnost' nemohla pochopit. Ano i hudba. A než mi zde bude předhazováno, že se mám jít léčit, že si mám jít poslouchat rap za černochy do Ameriky a pod. vězte, že poslouchám hudbu různého žánru, různých druhů. Od Iron Maiden, přes Mozarta(ve své době taky nepochopený a považovaný za nemocné individuum) i po Sodomu Gomoru.

    • Re: Hudba má vzbudit emoce, ať jsou jakékoli. (David, 01.12.2013 21:41) Reagovat

      Hetoraxi, už jen ta vaše myšlenka o pomyslné lince mezi Mozartem, Iron Maiden apod. svědčí o hloubce vzdělání a množství kvalitních myšlenek, kterými nejspíš oblažujete své okolí. V souvislosti s produkcí Řezníka lze mluvit pouze o úchylném nápadu, přetaveném do jakési hudební podoby, jinak je to nadále hnus a komu se tohle líbí, toho by měli možná na pár hodin zavřít k nějakémus kutečnému úchylovi, aby si něco jako v tom klipu ta "slavná" herečka prožil a pak dál třeba samostatně tvořil. Ne, nikdo nemá právo diktovat, co je umění a co ne, v tom máte recht.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Na okraj: Český slavík 2023: Výsledkové jistoty, estrádní humor i (ne)vyprodaný koncert Vondráčkové (25.11.2023 20:26)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Český slavík zahájil hlasování, vítěze poznáme v listopadu (15.09.2023 11:26)
- Na okraj: Český slavík byl delší než "Titanic". Estráda upozadila anketu (13.11.2022 15:11)
- Českého slavíka získali Marek Ztracený, Lucie Bílá, Kabát a ATMO Music. Do Síně slávy vstoupil Jiří Suchý (12.11.2022 23:45)
- Hlasování v Českém slavíkovi spěje do finále. Poctu Haně Zagorové vzdá Monika Absolonová (27.10.2022 12:15)
- Českého slavíka koupila TV Nova. Na předávání zahraje i Lucie (16.09.2022 09:01)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu