shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 01.12.2013 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli nabídka hudebních novinek polevuje, pořád je co nabídnout. Hlavní hvězdou je tentokrát Britney Spears, následovaná vánoční Leonou Lewis i kritikou oblíbenou Rebeccou Ferguson. Beyoncé přidá dokument a živák, Muse jen ten živák, třetí desku čeští Eddie Stoilow a vrací se i Kosheen. Lahůdkou je pak komplet Šimka a Grossmana.

Pokud se v pondělí 2. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Britney Spears - Britney Jean (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Britney Spears - Britney Jean
Dva a půl roku po albu "Femme Fatale", které zpěvačka vyplnila například i porotcováním v X Factoru, se Britney Spears vrací opět na scénu s novinkou "Britney Jean", tedy s názvem vycházejícím z jejího prostředního jména. Spolupracovala na něm s dlouhou řadou autorů, producentů, často zastupujících obě funkce. Mezi ty nejznámější a nejvytíženější patří will.i.am, Sia, David Guetta, Katy Perry, Diplo, William Orbit nebo i T.I.. Ten plus zmíněný will.i.am a mladší sestra Britney Spears Jamie Lynn Spears si na albu i zazpívali. I přes velký počet producentů sama Britney Spears označuje album jako koncepční a jeho tématem má být "samota popového života", nebo chcete-li "the loneliness of pop life". První singly ovšem naznačují prozatím dosti rozdílné koncepty - od taneční hudby až po balady stylu devadesátých let. Jaká je celá "Britney Jean", již můžete slyšet na iTunes, pokud ale tímto programem nevládnete, nasměrujeme vás na zpěvaččino VEVO, kde jsou videa k prvním dvěma písničkám.


Kosheen - Solitude (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop

Kosheen - Solitude
Britská legenda Kosheen, která se u publika těší stále velké oblibě, připravila po roce novou studiovou desku. Nahrávka s titulem "Solitude" je dalším důležitým vývojovým stádiem kapely, která na ní zkouší křehce minimalistický zvuk. To ostatně potvrzuje i pilotní singl "Harder They Fall". Vznikl k němu i klip, na který se můžete podívat na stránkách YouTube.com. A protože Kosheen jsou už dlouhou dobu miláčky českého publika, nenechte si ujít jejich plánovaný koncert, kdy v pátek 6. prosince vystoupí na dubstepové akci Vision Zone v pražském klubu Storm.


Tip týdne

Rebecca Ferguson - Freedom (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / pop / r'n'b

Rebecca Ferguson - Freedom
Rebecca Ferguson svým debutem "Heaven" nadchla hudební kritiku. Osmdesát čtyři procent na metacritics.com by od poražené v sedmé řadě X Factoru, kde se objevila jména jako Cher Lloyd, Matt Cradle nebo One Direction, čekal málokdo. Nyní, dva roky po jeho vydání a více jak miliónu a půl prodaných nosičů, bude muset tato zpěvačka s charakteristickým hlasem dokázat s novinkou "Freedom", že to nebyla záležitost pouze jedné nahrávky. Celkem pro ni připravila dvanáct písniček, které stejně jako v případě předchůdce pocházejí z její autorské dílny, a výrazně pozměnila tým spolupracovníků a producentů. Velkou měrou se na desce podílel Jarrad Rogers, který si udělal jméno na deskách Delty Goodrem, Aideny Grimshawy, nebo Alex Clare. Jeho pak doplnili ještě Toby Gad, Steve Robson či Francis White. První ochutnávkou se stal singl "I Hope", který uslyšíte na webu Rebeccy Ferguson.


Muse - Live At Rome Olympic Stadium (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop / rock

Muse - Live At Rome Olympic Stadium
Každý počin britské formace Muse si žádá zvláštní pozornost a ne jinak tomu jistě bude u chystaného živáku. "Live At Rome Olympic Stadium", tak se jmenuje nový nosič se záznamem velké show, kterou letos zhlédlo na šedesát tisíc fanoušků. Kromě osvědčených hitovek zazněly i vybrané kousky z poslední nahrávky "The 2th Law". Na výběr bude hned z několika formátů: klasické DVD či Blu-ray disk potěší i náročnější fanoušky. Pokud však sáhnete po audio CD, dočkáte se oproti výše uvedených formátů okleštěného tracklistu. Více o velké show vám napoví trailer.


Šimek & Grossmann - Komplet 1966 - 1971 (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Šimek & Grossmann - Komplet 1966 - 1971
Exkluzivní lahůdku připravila pro milovníky humoru Miroslava Šimka a Jiřího Grosmana firma Supraphon. Pod názvem "Komplet 1966 - 1971" zesumírovala na celkem sedmnáct CD veškeré dochované záznamy scének, povídek ale i písniček této dvojice. Zdrojem byly jednak archivy společností, jako jsou Český rozhlas, Česká televize, Panton, Supraphon, Producentské centrum Františka Rychtaříka, a dále pak i sbírky soukromých sběratelů. Vše je seřazeno tak, jak skutečně vystoupení na scéně probíhala. Některé záznamy uslyší posluchači zcela poprvé, neboť jde o skutečné objevy zachráněné před smazáním jako "Besídka u mikrofonu" nebo "Radionokturno". Záznamy kompletují představení "Návštěvní dny", "Besídky zvláštní školy", "Othello odpadá", "Večer pro otrlé", "Besídku v rašeliništi", "Besídku divadelní", "Hop dva tři", "Pánský večírek", "Potoky modré krve" a to v celém rozsahu, bez upravujících zásahů. Kompletní seznam všech položek i jejich ukázky najdete v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Beyoncé - Life Is But A Dream (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Beyoncé - Life Is But A Dream
Na HBO měl 16. února premiéru dokument "Life Is A But A Dream" o životě Beyoncé Knowles, který sama produkovala i režírovala. V rámci něj zveřejnila i svoje soukromé záběry a nechala fanoušky nahlédnout do svého soukromí. Nyní tento dokument vychází také na DVD a zanedlouho i na Blu-Ray. Titul pro domácí kina ovšem přinese ještě něco víc než jen dokument. Beyoncé jej totiž doplnila ještě druhým diskem s dosud nevydaným koncertem. Jeho záznam byl pořízený během čtyř vystoupení, které se konaly koncem května minulého rok v hotelu Revel v Atlantic City. Záznam nakonec sestavila z celkem jednadvaceti skladeb, a aby hodinu a čtvrt trvající koncert nebyl málo, přidala ještě zbrusu novou písničku "God Made You Beautiful", kterou pro ni napsala Sia. Něco málo z dokumentu prozrazuje trailer na YouTube.com.


Eddie Stoilow - Sorry (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / alternativní pop

Eddie Stoilow - Sorry
Česká kapela Eddie Stoilow se v poslední době velmi výrazně dere do popředí české hudební scény a s tímto trendem jí pomáhá i třeba přátelství s Petrem Čechem nebo spolupráce s Davidem Kollerem. O další posun by se měla nyní postarat i jejich třetí deska "Sorry", z níž už formace uvedla celkem tři singly - "Piano Piece", "Movember Love" a "Baby". A nyní následuje čtvrtý "Take It". Jak uvádí polovina Eddie Stoilow v EPK na YouTube.com, tentokrát do své hudby na rozhraní popu a indie popu začlenili i prvky taneční hudby, dubstepu, funku a dalších stylů. Slibují tedy velmi pestrou směsku, což dostatečně dokazují již zmíněnými singly, jejichž klipy nahráli na svůj profil YouTube.com.


Leona Lewis - Christmas, With Love (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba

Leona Lewis - Christmas, With Love
Vítězka třetí série britského X Factoru Leona Lewis se po nepříliš úspěšném albu "Glassheart" rozhodla, že si spraví náladu vánočním albem. Její dáreček, který patří mezi poslední letošní v tomto duchu, dostal název "Christmas, With Love" a je mixem tradičních songů s několika novými. Mezi sedmi předělávkami najdeme třeba "Winter Wonderland", "White Christmas", "Christmas (Baby Please Come Home)" a samozřejmě i klasiku jako "Ave Maria" nebo "Silent Night", které společně s producentskou dvojicí Ash Howes a Biff Stannard převlékli do motownského stylu. Tuto sedmičku doplnili třemi novinkami, na nichž se autorsky podílela sama zpěvačka. Jednu z nich, "One More Sleep", už sdílí na svém VEVU.


Různí - Noc na Karlštejně - Live 2013 (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Různí - Noc na Karlštejně - Live 2013
V srpnu tohoto roku proběhla na hradě Karlštejn vzpomínka na nedožitá jubilea skladatele Karla Svobody (75) a textaře Jiřího Štaidla (70). Stalo se tak formou open-air koncertu sestaveného z písniček z muzikálu "Noc na Karlštejně" a k nim se přidala i suita k filmové pohádce "Tři oříšky pro Popelku". Za doprovodu Českého národního symfonického orchestru tam vystoupili Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert, Jakub Prachař, Ondřej Ruml, Zuzana Stivínová, Jan Maxián, Jan Budař, Tereza Černochová a František Segrado. Nyní záznam tohoto koncertu vychází na CD s názvem "Noc na Karlštejně - Live 2013".


Dále vychází:

Andre Rieu - Ander Rieu At Schonbrunn (Universal)
Andre Rieu - Christmas Around The World + Christmas I Love (DVD) (Universal)
Andre Rieu - The Christmas Collection (Universal)
Angelica - Thrive (Mystic Production)
Artillery - Legions (Mystic Production)
Benedictum - Obey (Mystic Production)
Gathering - Afterwords (Mystic Production)
Gwar - Battle Maximus (Mystic Production)
Michal Tučný - Pět minut snít (Universal)
Nightwish - Showtime Storytime (Mystic Production)
Reo Speedwagon - Live At Moondance Jam (Mystic Production)
Royal Hunt - A Life To Die For (Mystic Production)
Různí - Frozen (soundtrack) (Universal)
Různí - Nej slovenské hity (Universal)
Různí - Taneční Liga 155 (Universal)
Různí - Zlaté koledy (Universal)
Scorpions - Mtv Unplugged (DVD) (Sony Music)
Scorpions - Mtv Unplugged (BluRay) (Sony Music)
Scorpions - Mtv Unplugged (Sony Music)

Reedice:
Blues pro partu u dálnice (Supraphon)
Buřinky Petra Dudeška od vesnice k městu (Supraphon)
Cvičíme s hudbou 8 (Supraphon)
Česká dechová muzika - Šumavanka Karla Polaty (Supraphon)
Československý komorní orchestr Praha (Supraphon)
Eva Lukášová - Singly (Supraphon)
Franz Liszt / Richard Strauss Tasso - Smrt a vykoupení / FOK / Smetáček / ČF / Georgescu (Supraphon)
High Life Instrumental (Supraphon)
Historie psaná šelakem - Ach, Ten Charleston (Supraphon)
Hybš hraje k tanci (Supraphon)
Jacques Prévert - Lyrika (Rudolf Hrušínský, Lída Engelová) (Supraphon)
Jaroslav Štercl - Dobrodružství šesti trampů, Salto legrando psinéze (Supraphon)
Jan Dismas Zelenka - Chvalte Boha silného a další sakrální skladby (Pražští madrigalisté) (Supraphon)
Jan Mysliveček / Karel Stamic / Antonín Stamic - Čtyři tria, 3 Caprices, Triová sonáta (Munclinger, Novák, Moučka) (Supraphon)
Jan Spálený - Pořádný blues (Supraphon)
Jan Werich, Miroslav Horníček - Předscény (Supraphon)
Jazz Klub 5. (Rudolf Dašek) (Supraphon)
Jazz Klub 7. (Emil Viklický) (Supraphon)
Jiří Zmožek - Šel jsem světem. písničky pro herce (Supraphon)
Milan Černohouz - Píšu křídou zprávu (Supraphon)
Marsyas - Pieces Of Favour (Supraphon)
Mezinárodní dudácký festival Strakonice (Supraphon)
Neumannovy Poděbrady 1985 (Motalová, Zawadská, Sládek, Táborský) (Supraphon)
Otomar Kvěch, Jiří Gemrot, Miroslav Kubička, Pavel Kopecký - Písně (Supraphon)
Ozvěny malých scén (2) (Supraphon)
Pietro Antonio Locatelli, Francesco Geminiani, Baldassare Galuppi, Arcangelo Corelli - (Supraphon)
Petr Iljič Čajkovskij - Capriccio Italien, Slavnostní předehra 1812 (ČF / Šejna / ÚHČSA / Stupka) (Supraphon)
Pavel Haas, Hans Krása, Ervín Schulhoff - Písně(Matuszek, Kaňka) (Supraphon)
Romane Giľa. Antologie autentického cikánského písňového folklóru (Supraphon)
Sergej Prokofjev / Igor Stravinskij - Láska ke třem pomerančům (Petruška / ČF / Durand) (Supraphon)
Slavná Tanga (Supraphon)
Tančíme non stop IV. (28 písní z Top Ten) (Supraphon)
Tančíme o Vánocích (Supraphon)
Twist, Twist, Twist 2 (Supraphon)
Týden nové tvorby 1974 (Supraphon)
Václav Hybš (Supraphon)
Václav Hybš a jeho hosté (Supraphon)
Václav Hybš se svým orchestrem (Supraphon)
Vánoční koledy / Betlém (Supraphon)
Ve jménu života, radosti a krásy (SOČR/ Hrnčíř) (Supraphon)
Významné inscenace Vinohradského divadla (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu