K filmu "Revival" vychází netradiční soundtrack

27.11.2013 13:50 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Revival
© Revival 2013
Docela netradičně se se soundtrackem k filmu "Revival" popasoval Honza Ponocný. Duše projektu Circus Ponorka ji pojala jako třetí řadové album tohoto seskupení a nazvala ji "Revival Circus". Na nahrávce se objevují i zajímaví hosté. Píseň "Part Of Me" zpívá ve filmu Bolek Polívka s Vojtou Dykem, zde se k Circusu Ponorka připojila Jana Kirschner. Kolega Miroslav Žbirka, který se s Honzou Ponocným díky jeho dlouholetému působení ve své kapele zná více než dobře, zase zazpíval v písni "Deep Blue Sea".

"Všechny písničky, které se objevily původně v 'Revivalu', tam hrála kapela Smoke, jež byla slavná v roce 1972. Přišlo mi, že ve filmu to skvěle funguje, ale nakonec jsem si řekl, že by bylo zajímavé ty písničky udělat podle sebe. Myslím, že i pro posluchače to může být atraktivní. Jsem si vědom toho, že slovo soundtrack může být v tomto případě zavádějící. Proto jsme vymysleli pro album vhodnější označení soundtrick," vysvětluje Ponocný.

Na albu najdou posluchači i čtyři písně, které se nakonec do filmu nedostaly. Spolupracoval na něm dále mimo výše zmíněných osob i zpěvák Bradley Stratton (u nás známý třeba díky spolupráci s Annou K.), DJ Ollie Torr, textař John Riley či fotograf Goran Tačevski. Luxusní digipack, ve kterém deska vychází, obstaral Michal Kořán.

Honza Ponocný je osobnost, která je v našem hudebním světě celkem neprávem opomíjená. Má totiž svůj podíl na více jak pěti desítkách alb tuzemských i zahraničních interpretů. Mimo Mira Žbirky jsou to i Ewa Farna, Jana Kirschner či Ivan Hlas. Byl členem jednorázového uskupení ALIAS společně s Davidem Kollerem a Ivany Kralem a Hlasem. U filmové muziky také není zrovna jeho pole neorané. Pro Alici Nellis už zkomponoval hudbu k jejímu předcházejícímu snímku "Perfect Days - i ženy mají své dny" a je autorem i hudby k filmu "Mamas And Papas", za kterou dokonce i získal nominaci na Českého lva.

Samotná komedie je příběhem kapely Smoke, která se po čtyřiceti letech vrací na pódia. V kinech ji vidělo na 230 tisíc lidí a vyšla i na DVD. Ponocný si zde zahrál roli slepého bubeníka. Písničky na soundtracku jsou nově natočeny a opatřeny aktuálním zvukem.

Jako každou správnou novou desku předznamenává i tuto nový videoklip k písni "Over You", který byl natočen za pomoci tzv. rotoscopingu. Natočený obraz je tak zde překreslen animátorem a přesně ve stylu filmu "Alois Nebel" působí jako koláž animovaného a hraného filmu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY