Norští černokněžníci Satyricon již brzy otřesou pražskou Chmelnicí

24.11.2013 12:02 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Satyricon
© closeupfestival.se
Do Prahy míří další metalová ikona. Na své si tentokrát přijdou příznivci temných kovových odnoží. V klubu Nová Chmelnice se v sobotu 30. listopadu představí norská legenda Satyricon. Role předkapely se ujmou orientální black/death metalisté Chthonic z Taiwanu.

Satyricon netřeba metalovým příznivcům hlouběji představovat. Kapela se zformovala na počátku 90. let. Zprvu se pohybovala v intencích ortodoxního severského black metalu. Velkou pozornost upoutala především albem "Nemesis Divina", na němž neotřelým způsobem skloubila nekompromisní rychlost a syrovost s výraznými melodiemi.

Skupinu po většinu existence tvořili pouze dva členové - multiinstrumentalista Satyr a Frost, který je právem považován za jednoho z nejlepších metalových bubeníků. Kapela nikdy nezůstala na místě. V novém tisíciletí svůj původně ryze blackmetalový projev obohatila o doslova rockové prvky. Vznikla tak zajímavá kombinace, která je k slyšení i na novém, eponymním albu. Skladby z něj určitě zazní i na pražské zastávce aktuálního turné.

Koncert vypukne v 19 hodin. Vstupenky je možné zakoupit na webových stránkách Obscure Promotion, případně též v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY