Karel Gott má letos už druhé album v čele prodejního žebříčku

20.11.2013 11:03 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Zkraje roku se slavík Karel Gott umístil na prvním místě prodejní hitparády s výběrem "Konec ptačích árií" a nyní se na něj vrací s novinkovým albem "Láska je nádhera (Dotek lásky 2)". Silný týden pak také přinesl nové desky Lady Gaga a domácích Madrage, které také slavily úspěch.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - V žebříčku nejhranějších skladeb došlo v uplynulém týdnu pouze ke kosmetickým změnám. Desítka zůstává již třetím týdnem stejná, stejně jako první místo, na němž najdeme nesesaditelnou kapelu Kryštof s Tomášem Klusem a singlem "Cesta". Na druhou pozici se vyšplhala Miley Cyrus, kterou s její skladbou "Wrecking Ball" tipuji na příští jedničku. A stejnou šanci by mohl mít i John Newman, přestože sestoupil na třetí příčku.

Mnohem zajímavější je ale situace v novinkách, kterých se do stovky probojovalo hned osm. Tou nejúspěšnější byl singl "Crushin' My Fairytale" z nového alba teprve osmnáctileté Slovenky Celeste Buckingham "Where I Belong". Již čtvrtá vlaštovka ze zmíněného alba se umístila na třicátém sedmém místě. Novou desku nedávno vydala také americká zpěvačka Katy Perry a z ní také pochází skladba "Unconditionally", s níž navazuje na předchozí "Roar" (momentálně šestá pozice). A i do třetice zde máme zpěvačku. Kanaďanka Avril Lavigne si na své eponymní nahrávce střihla duet "Let Me Go" se svým manželem, zpěvákem kapely Nickelback Chadem Kroegerem, a vy jej nyní můžete obdivovat (či nenávidět, záleží na vašem vkusu) i v našich rádiích.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  3. John Newman - Love Me Again
  4. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  5. Chinaski - Stížnost!
  6. Katy Perry - Roar
  7. OneRepublic - Counting Stars
  8. Ellie Goulding - Burn
  9. James Blunt - Bonfire Heart
  10. Olly Murs - Dear Darlin´

Top 100 RÁDIO 46/2013 - novinky:
37. Celeste Buckingham - Crushin' My Fairytale
58. Katy Perry - Unconditionally
64. Avril Lavigne feat. Chad Kroeger - Let Me Go
68. Divokej Bill - Dolsin
72. Milky Chance - Stolen Dance
80. Olga Lounová - Brány svaté (Halellujah)
85. Michael Bublé - It's A Beautiful Day
93. One Direction - Story Of My Life

Karel Gott - Láska je nádhera/Dotek lásky 2
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Zlatý/český slavík Karel Gott letos poprvé obsadil první místo prodejní hitparády ve čtvrtém týdnu. Tehdy byl úspěšný s kompilací skladeb k nedožitým sedmdesátým narozeninám textaře Jiřího Šteidla "Konec ptačích árií". Teď ale přišel s novým studiovým albem "Láska je nádhera" a úspěch se mu podařilo zopakovat. Zajímavostí je, že předchozí studiový počin "Dotek lásky" byl nejlépe na třetí pozici. Naopak o něco méně úspěšná byla nová nahrávka Lady Gaga "Artpop", která třetí pozici obsadila nyní (oproti tomu s "Born This Way" vrcholu dosáhla). Třetí novinkou v top desítce je čtvrté album plzeňských Mandrage, "Siluety" debutují na šesté příčce.

Když pomineme pokračování výběrů "Taneční liga" a "Bravo Hits", najdeme mezi novinkami ještě tři další kapely. Třicáté první a čtyřicáté šesté místo patří legendárním The Beatles a jejich nahrávkám, které pořídili pro rádiovou stanici BBC. Lépe se pochopitelně dařilo novější kolekci "Live At The BBC Volume 2". Za legendární formaci můžeme také označit Lemmyho Motörhead, jejichž nová deska "Aftershock" je v pořadí již dvacátou první (a v hitparádě třicátá sedmá). Nakonec pak zde ještě máme domácí pop-punkery Rybičky 48 s albem "Tohle je Rock'n'Roll, vy buzny" (když už nic jiného, zaujmou alespoň názvem).

Top 10 - prodejnost:
  1. new Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
  2. Michal Horáček - Český kalendář
  3. new Lady Gaga - Artpop
  4. Kryštof - Inzerát
  5. new Mandrage - Siluety
  6. Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)
  7. Hana Hegerová - Zlatá kolekce (1957-2010)
  8. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
  9. Nightwork - Čauki Mňauki
  10. Olympic - Souhvězdí šílenců

TOP 50 Prodejní 46/2013 - novinky:
1. Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
3. Lady Gaga - Artpop
6. Mandrage - Siluety
24. Různí - Taneční liga 154
29. Různí - Bravo Hits 2013/3
31. The Beatles - On Air – Live At The BBC Volume 2
37. Motörhead - Aftershock
46. The Beatles - Live At The BBC
47. Rybičky 48 - Tohle je Rock´n´Roll, vy buzny

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY