shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 17. listopadu

Lady Gaga porazila Eminema, s "ARTPOP" slaví v Británii třetí albové zlato kariéry

Vydáno: 17.11.2013 23:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga podle očekávání s "ARTPOP" ovládla britský albový žebříček, když z trůnu sesadila minulého vítěze Eminema. Skvěle odstartovala také novinka Celine Dion. Singlům vévodil mladičký Martin Garrix, dařilo se i comebacku Lily Allen a charitativní skladbě Ellie Goulding.

Martin Garrix - Animals
© facebook interpreta
SINGLY - Po minulém vítězství Storm Queen v Británii pokračuje trend úspěšných tanečních singlů - v pouhých sedmnácti letech totiž na jedničku nově vystoupal nizozemský DJ Martin Garrix. Jeho hit "Animals" si tak po úspěchu v mnoha jiných zemích připisuje prvenství i na nejsledovanějším trhu starého kontinentu.

"S takovým úspěchem jsem vůbec nepočítal! Udělal jsem 'Animals' pro kluby a vidět tak vysoká umístění po celém světě, a zejména číslo jedna ve Velké Británii, bylo skutečně nad má očekávání. Určitě budu slavit s rodiči, s přáteli i ve škole," prozradil nový šampion, který se na ostrovech stal letošním druhým nejmladším singlovým vítězem. Mladší už byla v roce 2013 na vrcholu jen Novozélanďanka Lorde, které bylo v době triumfu "Royals" pouhých šestnáct let.

Stříbro si tentokrát odnáší Lily Allen, která skvěle finišovala, ale ztrátu na Garrixe nabranou v první polovině týdne už nedohnala. Předělávka "Somewhere Only We Know", původně od Keane, se tak podle hitparádového umístění stává třetím nejúspěšnějším singlem vracející se Britky, na zlato to dotáhly jen hity "Smile" (2006) a "The Fear" před pěti lety. Příští týden by ale sbírku mohl rozšířit pilot "Hard Out Here", který předznamenává zpěvaččinu třetí studiovku. Digitálně dostupný je od 17. listopadu.

Další úspěch si připisuje také elektropopová princezna Ellie Goulding. Ta v srpnu singlový žebříček na tři týdny ovládla s "Burn", medailové postavení s baladou "How Long Will I Love You" však čekal málokdo. Bronz usměvavá blondýna urvala až v závěru týdne, kdy se na chvíli dokonce ocitla na vedoucí pozice tamního iTunes žebříčku. Ke skvělému výsledku pomohlo Ellie i spojení s nadací BBC "Children In Need 2013". Pro zajímavost - na stupně vítězů nedosáhl žádný singl z původního alba "Halcyon", rozšířená verze "Halcyon Days" už ale čítá druhý medailový zářez.

Novinkové smršti musel místo uvolnit minulý vítěz Storm Queen s "Look Right Through" (šestý), dívčí skupina Little Mix, která s "Move" padá z trojky na pětku, ale i duet Eminema s Rihannou. "The Monster" si po zlatu před dvěma týdny a minulém stříbru připisuje nepopulární brambory, k návratu na medailové příčky by určitě mohl pomoci videoklip. Klesá i Lorde s "Royals" (sedmá) a One Direction, ti berou se "Story Of My Life" osmičku.

Další novinky v první desítce se seřadily na jejím chvostu. Lady Gaga vybrala jako další singl po "Applause" duet s R. Kellym "Do What U Want", v prvním týdnu je z toho deváté místo. Singlová dvojka z "ARTPOP" se tak na ostrovech na rozdíl od USA do Top Ten propracovala, v zámoří však song také začíná postupně stoupat. Díky "Do What U Want" tak Lady G. načíná druhou desítku britských Top 10 singlů. Na desítce najdeme Robbieho Williamse, "Go Gentle" uvádí zpěvákovu novou swingovou desku "Swings Both Ways", která v příštím týdnu zamíchá pořadím v albech.

Z pozic mimo první desítku zaujme hlavně gigantický skok Celine Dion, které se povedlo skvěle načasovat promo nového alba "Loved Me Back To Life" a výsledkem je posun stejnojmenného pilotu o jedenašedesát míst z pětasedmdesátky na čtrnáctku. Na pozici dvacet tři přistál nový singl The Killers - "Shot At The Night" uvádí jejich novou kompilaci, k níž se dostaneme i v albech. Lily Allen pomohla svou verzí "Somewhere Only Whe Know" nahoru i původní verzi od Keane, tu nyní najdeme na šestadvacítce. Top 10 vyklidila Britney Spears, "Work Bitch" ztrácí třicet míst a boduje na sedmatřicítce. A ještě jednou Lady Gaga a Robbie Williams - Stefani Germanotta má na sedmdesát šestce propagační singl "Venus", Robbie posílá na osmdesát devítku "Shine My Shoes".

    Top 10 - singly:
  1. N Martin Garrix - Animals
  2. N Lily Allen - Somewhere Only We Know
  3. Ellie Goulding - How Long Will I Love You
  4. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  5. Little Mix - Move
  6. Storm Queen - Look Right Through
  7. Lorde - Royals
  8. One Direction - Story Of My Life
  9. N Lady Gaga feat. R. Kelly - Do What U Want
  10. N Robbie Williams - Go Gentle

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lady Gaga - ARTPOP
© facebook interpreta
DESKY - Dokázala to s debutem "The Fame", s předloňským počinem "Born This Way" a nyní i se žhavou novinkou "ARTPOP" - Lady Gaga tak slaví své třetí britské albové vítězství. "Jsem tak šťastná! 'ARTPOP' dnes debutoval na prvním místě v Británii! Jsem ráda, že se vám nová hudba líbí. Uvidíme se v prosinci, až budu vystupovat na Jingle Bell Ball," komentovala svůj triumf popová hvězda. Čeští příznivci kontroverzní Američanky možná nostalgicky vzpomenou, že prvenství přichází v den tříletého výročí jejího doposud jediného koncertu u nás.

Finální prodejní výsledek "ARTPOP" v debutovém kole zatím UK Chart neposkytla, v polovině týdne to však bylo sedmačtyřicet tisíc kusů a výrazný náskok na zpěvaččiny pronásledovatele. Daleko těsnější výsledek se očekává v USA, kde podle posledních odhadů Billboardu Gaga porazí Eminema jen o pár tisíc kopií.

"The Marshall Mathers LP 2" tedy sestoupila na stříbro, na bronzu je příjemné překvapení v podobě Celine Dion. Pětačtyřicetiletá kanadská diva totiž s "Loved Me Back To Life" třetí příčkou zaznamenává svůj nejlepší britský albový výsledek za posledních jedenáct let. Naposledy se na stupně vítězů probojovala v roce 2002 s nahrávkou "A New Day Has Come", která tehdy pořadí desek vévodila. Předchozí anglicky zpívaný počin "Taking Chances" se roce 2007 zastavil nejvýše na pětce.

Do Top 3 se naopak nevešla formace Little Mix, která tak čtvrtým místem novinky "Salute" nenavázala na loňský bronz debutu "DNA". Přehlídka čerstvých desek pochopitelně pokračuje i nadále, v Top 10 se objevuje rovnou sedm novinek, z nich zaujmou hlavně výběrovky The Killers a Keane - zatímco prvně jmenovaní berou s "Direct Hits" šestku, odpočívající Keane zásluhou "The Best Of" elitní desítku uzavírají.

Jediný vzestup v Top Ten obstarala další výběrová kolekce - Elvis Presley se z minulé sedmičky vyšvihl o dvě příčky výše, "The Nation's Favourite Elvis Song" se tak vmáčkl mezi pětici nejžádanějších nosičů. Opačným směrem si to namířil eponymní debut vítěze loňského X Factoru, James Arthur se po minulém stříbru musí spokojit s devítkou. Českým fanouškům interpreta hitu "Imposible" to ale určitě moc vadit nebude, směrodatnější informací je pro ně totiž nedávné oznámení zpěvákova pražského koncertu.

Pouhé tři týdny strávila v první desítce Katy Perry s "Prism", třetí studiovka kalifornské rodačky nyní klesá z desátého na patnácté místo. S blížícím se vydáním swingové desky Robbieho Williamse vyrazili posluchači pro jeho předchozí počin nesoucí se v tomto žánru, "Swing When You're Winning" se tak objevilo na jedenašedesátce. Až dvě místa za ním je eponymní disk Avril Lavigne, který padá ve druhém týdnu o drtivých devětačtyřicet míst.

    Top 10 - alba:
  1. N Lady Gaga - ARTPOP
  2. Eminem - The Marshall Mathers LP 2
  3. N Celine Dion - Loved Me Back To Life
  4. N Little Mix - Salute
  5. Elvis Presley - The Nation's Favourite Elvis Song
  6. N The Killers - Direct Hits
  7. N Cliff Richard - The Fabulous Rock 'N' Roll Songbook
  8. N Alfie Boe - Trust
  9. James Arthur - James Arthur
  10. N Keane - The Best Of

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • LG (Ivo, 18.11.2013 12:09) Reagovat

    Artpop se moc neprodává tak jak se očekávalo, je to škoda:( prvenství je jen za jméno:(a singlům se také moc nedaří:(

    • Re: LG (Reb, 18.11.2013 12:32) Reagovat

      No není se čemu divit, že Gaga propadla. Ještě čekám na světovou hitparádu (zatím jsou jen výsledky prodeje z Japonska a Gaga debutovala na 11. místě) kde čekám také první místo, ale pak očekávám pokles. Artpop je "jen" průměrná deska.. Céline Dion je opravdu velké a zasloužené překvapení.

    • Re: LG (Daniel, 18.11.2013 16:13) Reagovat

      I tak je stále v pozici, které v singlech a albech nemá ani taková Madonna či Britney (a prosím žádné hádky, nemyslím to nějak zle) Navíc prodej nikdy nic neříkal o kvalitě ale spíše o stádovitosti, ovšem čest vyjímkám, Mě právě příjde, že Lady Gaga přestává být tak úplně záležitost pro masy... Artpop je podle mě skvělé album (zvukově ve sluchátkách nejlepší klubová nahrávka plná potencionálních hitů minimálně tohoto roku) , navíc Lady Gaga byla zatím se všemi alby nominovaná na Grammy za nahrávku roku a má dokonce gramofonek za nejlepší popové vokální album. A i zde má hlas jak jahoda! Navíc v lednu vydá jazzové album, které bude pro její kariéru podle mě zlomovější než třetí Artpop. Přeci jen vydá nahrávku, kde se plně projeví její talent. A že už nedrtí svět jako v dobách The Fame Monster? Vždyť je to přirozené, ač si myslím, že jde o jednu z nejtalentovanějších zpěvaček současnosti, tak jsem očekával rychlejší a větší sešup. Prakticky má pořád úspěchy mega star první třídy, a že nás tady otravuje už tuším pět let. Bad Romance se nikdy neumístil v USA na prvním místě, a jaký to byl mega hit, Apllause nejvýše 4, a jaký je to hit. Já stále doufám, že Lady Gaga vydá rockové album. Hlas na to má a talent i muzikálnost taky. Tak snad! Nechci tuto šílenou ženu hájit a vynášet do nebe, jen mi přijde, že její talent není plně doceněn... očekávám však, že po tom jazz albu dostane Gaga i nálepku kvalitní umělkyně. Samo, že je tu plno velice talentovaných mladých i starších zpěvaček se zlatem v hrdle, jenže jen málokterá se dostane na vrchol a může překvapovat.

      • Re: LG (Jíra, 18.11.2013 19:40) Reagovat

        najdu na tebe nekde kontakt? (fb/skype)
        diky

  • LG (M, 18.11.2013 15:14) Reagovat

    Lady Gaga sa dostava na rozhranie, v ktorom sa zvycajne ocitaju vsetky nahle popove senzacie, ktore nie su vyslovnym vykalkulovanym produktom vydavatelstiev (vid napr. Roxette, Ricky Martin, Ace of base, Aqua, ci Robbie Williams). Hitova formula, s ktorou prisli vydrzala jeden az tri albumy a potom zvycajne prisiel ci uz strmy pad, alebo aspon pomaly ustup z pozicii. Lady Gaga dobre vie, ze casy Poker face a Bad romance su davno prec, co sa zacalo potvrdzovat uz pri Judasovi z predosleho albumu. Preto asi song v takom style na albume nenajdeme. Urcite si je vedoma, ze musi prist s niecim novym co zaujme. Sancu podla mna ma najma s baladou Gypsy, ktora asi ako jedina na albume ma potencial stat sa megahitom. Treti album Lady Gaga je podla mna pre jej karieru zlomovy a zatial sa mi zda, ze pokial ide o uspech je to tak 50:50. Snad sa jej bude darit, nakolko ak by bol pop plny iba spotrebnych produktov vydavatelstiev typu K. Perry, Rihanna, M. Cyrus ci B. Spears, bola by to nuda :)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Nejvíc nej: Ellie Goulding. Ta, která málem odmítla svůj největší hit a kterou Ed Sheeran po nevěře vyškolil před celým světem (12.07.2023 08:00)
- Minirecenze: Jak Ellie Goulding představila album "Higher Than Heaven" jako své nejlepší aneb Slibem nezarmoutíš (04.07.2023 08:00)
- Céline Dion kvůli nemoci zrušila celé evropské turné (27.05.2023 18:43)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu