These New Puritans vystoupí ve středu poprvé v Česku, navíc za zvýhodněnou cenu

18.11.2013 11:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

These New Puritans
© Radio Wave
Třetí ročník podzimního Radio Wave Stimul festivalu úspěšně odstartoval 4. listopadu vystoupením britského hudebníka Johna Parishe s kapelou v Lucerna Music Baru. Komorní večer nabídl originální zážitek v podobě živého soundtracku - spojení Parishova repertoáru z jeho nejnovějšího alba "Screenplay" a projekcí filmových ukázek. Také druhý koncert festivalu, který se odehrál 5. listopadu v nově otevřeném nahrávacím studiu Českého rozhlasu, byl velkým hudebním i vizuálním překvapením pro všechny návštěvníky. Floexova hudba byla umocněna výjimečností prostor studia, projekcemi a světelnými efekty. Vrcholem festivalu bude ovšem 20. listopadu v MeetFactory česká premiéra britských These New Puritans a sanfranciského producenta oOoOO.

Radio Wave připravilo speciální promo akci a svým příznivcům nabízí limitovaný počet vstupenek na závěrečný koncert festivalu za poloviční cenu, tedy jen 290 Kč. Podmínkou slevy je platba kartou nebo přímým převodem na účet zde.

These New Puritans už na debutu ukázali, že jejich inspirační zdroje jsou opravdu různorodé, od kultovního rapového kolektivu Wu-Tang Clan až ke králi IDM Aphexi Twinovi. S druhou deskou "Hidden" kapela uvedla na scénu japonské válečné bubny taiko nebo desetičlenný komorní orchestr z Prahy. Doposud největší žánrový veletoč ale skupina, která v minulosti předskakovala třeba Björk, předvedla až s letošním albem "Field Of Reeds". K práci na desce, jejíž název odkazuje ke staroegyptské mytologii, přizvali These New Puritans portugalskou zpěvačku Elisu Rodrigues a veškeré kytary a elektronické beaty vyměnili za intimní dechy, klavír a atmosférické vokály. "Field Of Reeds" patří k nejlépe hodnoceným letošním deskám vůbec a These New Puritans jsou díky ní bezpochyby v nejlepší formě za celou svoji dosavadní kariéru.

Sanfranciský producent Chris Dexter, který si pro svoji hudební tvorbu zvolil pseudonym oOoOO, nastartoval hudební kariéru v roce 2010, kdy byl na vzestupu fenomén witch housu s poznávacími znaky v podobě mysteriózní atmosféry spojené s odkazy na hip hop nebo současnou elektroniku. Do Prahy přijede oOoOO propagovat svoji debutovou dlouhohrající desku "Without Your Love", která je z celé jeho diskografie dosud nejmelancholičtější a silné melodie skrývá pod nánosy neprostupné elektronické produkce a intimních beatů.

Vstupenky v hodnotě 590 Kč jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal a v místě konání koncertu (MeetFactory). Za výhodnou cenu 290 Kč lze objednat vstupenky v promo akci přímým bankovním převodem prostřednictvím portálu SMSticket.cz. Akce platí do vyprodání, nejpozději však do 19. listopadu do 18.00. Na místě budou vstupenky k sehnání za 650 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY