AC/DC otevírají archivy: Vyšlo najevo, že plánovali vyhodit Bona Scotta

11.11.2013 08:26 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

AC/DC - Bon Scott
© last.fm
Bratři Youngovi, zakládající členové legendární australské hardrockové skupiny AC/DC, měli v plánu vyhodit Bona Scotta. Mělo se tak stát v roce 1975, kdy se zpěvák málem předávkoval heroinem. I když se dříve většina rockerů držela pravidla sex, drogy a rock'n'roll, Angus a Malcolm Youngovi byli výjimka. Ve své partě měli absolutně nulovou toleranci ke drogám.

Vše to prozradil bývalý baskytarista kapely Mark Evans, se kterým dělal rozhovor s Jesse Finkem, autorem nové biografické knihy "The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC". Evans také uvedl, že jediný důvod, proč Bona tehdy nevyhodili, byl ten, že se u něho jednalo o výjimečnou a ojedinělou heroinovou aktivitu.

Bon Scott zemřel v roce 1980 a oficiální zdroje uvádí otravu alkoholem. Zesnulého zpěváka vystřídal Brian Johnson a většina fanoušků tomuto rozhodnutí moc šancí nedávala. Když ale nová sestava vydala album "Back In Black", všichni přestali pochybovat. Album, které bylo věnováno na památku Scotta, se stalo třetím nejprodávanějším albem hudební historie, hned za "Thrillerem" od Michaela Jacksona a "Dark Side Of The Mood" od Pink Floyd.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY