Podívejte se na "Siluety" Mandrage

08.11.2013 14:40 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Mandrage - Siluety
© facebook interpreta
V den vydání svého nového alba "Siluety", tedy v pátek 8. listopadu, představují Mandrage také doprovodný videoklip k atmosférické titulní písni. Snímek režírovaný Tomášem Kasalem koresponduje s náladou singlu, proto byl pojat velmi fantasticky a na české poměry relativně velkolepě.

Pravděpodobně nejpropracovanější vizuál, jaký kdy plzeňská formace natočila, obsahuje mnoho záběrů jako vystřižených z hollywoodského sci-fi filmu, kterým dominuje zejména pohled na snovou krajinu. Celkový graficky promyšlený koncept podtrhuje použití symbolů, které si pánové zvolili pro éru své čtvrté řadovky. Druhý klip z právě vycházející desky by se tak svým filmovým nádechem vlastně dal označit za soundtrack k ještě žhavé nahrávce.

Nástupce dva roky staré desky "Moje krevní skupina", z níž se zrodil i velehit "Šrouby a matice", obsahuje celkem deset nových skladeb, které většinou pocházejí z pera kytaristy Josefa Bolana. Podle svých slov se albem skupina pokouší hudebně dospět a zaujmout širší spektrum posluchačů. "Člověk se jako textař nenarodí a všechno je to pouze o zkušenostech. Například texty na naše první album byly jedny z prvních, co jsem kdy napsal, a také podle toho vypadaly. Oslovilo to hlavně teenagery, což neberu jako chybu, ale snažím se na sobě pracovat a být hlavně soudný sám k sobě a své tvorbě," uvádí nejzkušenější člen kapely.

Tracklist alba "Siluety" zahrnuje následující desítku skladeb: Černobílá, Úhel pohledu, Celý svět, Na dlani, Siluety, Bezbarvej oheň, Ach ty rozchody, Tanči dokud můžeš, Velký boty, Porcelán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY