Post-dubstepoví Mount Kimbie se vrátí koncem listopadu do Prahy

16.11.2013 16:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mount Kimbie
© Chris Rhodes
Britské post-dubstepové duo Mount Kimbie se 30. listopadu po dvou letech vrací do MeetFactory. Pánové nedávno vydali pokračovatele kritikou milovaného debutu "Crooks & Lovers" s názvem "Cold Spring Fault Less Youth". To vyšlo u legendárního britského labelu Warp a Mount Kimbie vystřelilo o další level výše. Nedávné předskakování The xx v pražské Lucerně bylo pouze ochutnávkou, a i proto se na jejich nadcházející samostatné zastávce máme bezesporu na co těšit. Support si na svá bedra naloží debutující elektronický souputník Seams.

Mount Kimbie, jmenovitě Dominic Maker a Kai Campos, se zformovali v roce 2008 v Londýně. Po sérii krátkých EP, které postupně šperkovaly jejich specifický zvuk, vydali v roce 2010 prvotinu "Crooks & Lovers" (Hotflush Recordings) a rázem se stali jedním z nejskloňovanějších jmen na elektronické scéně. Dlouhý seznam prestižních médií, která debut Mount Kimbie vynášela zaslouženě do nebes, začíná u Mixmagu a NME a končí u Resident Advisor a Pitchforku ("Beautiful, small and clever album."). Unikátní melodické motivy, basové linky a hutné syntetické aranže vyslaly Mount Kimbie do krajin, které již nějaký čas obývá třeba spřátelený James Blake, případně noví kolegové ze stáje vydavatelství Warp. Se Squarepusherem dokonce vyjeli v roce 2010 na společné turné. Videoklipy k do té doby vydaným singlům Mount Kimbie má pro doplnění na svědomí skvělý módní fotograf Tyrone Lebon.

Po další náloži EP a povedených remixech pro The xx, Andreyu Trianu nebo Foals dali o sobě nedávno znovu vědět až prostřednictvím aktuální očekávané dvojky "Cold Spring Fault Less Youth" (Warp). V prvním singlu "You Took Your Time" jim zazpívalo zázračné dítě King Krule a podle prvních reakcí je novinka snad ještě o trošku povedenější než úspěšný debut.

Elektronický producent James Welch aka Seams vydal v polovině září debutové album "Quarters" u labelu Full Time Hobby (School Of Seven Bells, Tunng, Braids nebo Timber Timbre). Předznamenávala ho dvojice EP "Tourist" a "Sleeper" vydaná v letech 2010 až 2012. Tento hampshirský rodák, momentálně usazený v Berlíně, na nich prozkoumává zvukové teritorium cinkavé elektroniky a současného idm techna a nejinak je tomu i na novince. Za dobu svého působení předskakoval už řadě spřízněných souputníků v čele s Gold Panda, Dam Mantle nebo Modeselektor. Předskakování Mount Kimbie je Jamesova premiéra, nicméně lze předpokládat, že i tato spolupráce bude patřit mezi nadšeně přijímané.

Vstupenky jsou k mání v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream za 290 Kč + poplatky, na místě budou o sto korun dražší. Koncert začíná o půl deváté večer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY