Wax Tailor se vrací do Prahy. 12. listopadu zahraje v MeetFactory

07.11.2013 17:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Wax Tailor
© meetfactory.cz
Dva roky od zatím posledního koncertu se do náručí pražského publika vrací opěvovaný Jean-Christophe Le Saoût alias Wax Tailor. Tentokrát to bude ve společnosti doprovodné kapely The Dusty Rainbow Experience, která zároveň odkazuje k názvu aktuálního, loňského alba "Dusty Rainbow From The Dark".

Jedná se o čtvrtou dlouhohrající desku a stejně jako na předešlých materiálech se na ní JC pokouší o fúzi živých nástrojů, hip hopu, temnějších odstínů trip-hopu ale také soulu, jazzu a downtempa filmového střihu. Pro fanoušky DJ Shadowa, Portishead, případně interpretů zaštítěných proslulým labelem Ninja Tune, se jedná o zásadní jméno a nejinak bezpochyby hovoří i návštěvníci více jak čtyř set vyprodaných koncertů v padesáti zemích světa.

Osmatřicetiletý Francouz Jean-Christophe Le Saoût započal svojí hudební dráhu na počátku devadesátých let v kapele La Formule, až o několik let později se vydal cestou sólové tvorby, která v roce 2005 vyústila v debut "Tales Of The Forgotten Melodies". Už tehdy se na ní mísily všechny prvky charakterizující zvuk Waxe Tailora prakticky dodnes. Mezinárodní úspěch přišel ovšem až s druhotinou "Hope & Sorrow", na které hostovaly Sharon Jones, Charlotte Savary, rapperka Voice či Ursula Rucker, kterou můžete znát z četných kolaborací například s 4Hero, The Roots nebo King Britt. Třetí album "In The Mood For Love" vyšlo v roce 2009 a nejnovější "Dusty Rainbow From The Dark" vloni na podzim. Jeanovy audiovizuální show pod hlavičkou Wax Tailor se dlouhodobě těší velké oblibě. 12. listopadu v MeetFactory tomu zajisté nebude jinak.

Vstupenky v ceně 450 Kč + poplatky lze zakoupit v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream, na místě budou o sto korun dražší. Koncert začne o půl deváté večer, pořádá ho MeetFactory ve spolupráci s D Smack U Promotion.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY