Odkaz legendárních smrtonošů Death míří do Prahy

07.11.2013 08:44 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Death To All
© obscure.cz
Od smrti legendárního kytaristy a pionýra death metalu Chucka Schuldinera uplynulo téměř třináct let. Jeho odkaz však nadále přežívá. Pokud si chcete připomenout Chuckovu fenomenální kapelu Death naživo, nesmíte 17. listopadu 2013 chybět v pražském klubu Roxy. Vystoupí zde totiž all-star projekt nazvaný příznačně Death To All alias tribute to Chuck.

Na pódiu proženou své nástroje bývalí Schuldinerovi spoluhráči známí též z partičky Cynic. Právě sestava Paul Masvidal (kyrara), Steve DiGiorgio (basa) a Sean Reinert (bicí) stojí za jednou z nejlepších desek Death s názvem "Human", která ve své době definovala hranice technického a progresivního death metalu. Chucka za kytarou a mikrofonem nahradí Max Phelps (též Cynic). Setlist budou tvořit především skladby z uvedeného alba a další "klasiky" od Death.

V roli doprovodu se představí stávající vládci progesivního death metalu, Němci Obscura. Poněkud brutálnější podobu stylu, u jehož zrodu Chuck Schuldiner před pětadvaceti lety stál, pak odprezentují švýcarští Darkrise.

Akce začíná v 19 hodin. Vstupenky zakoupíte na webu pořádajících Obscure Promotion nebo v tradičních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY