shop.musicserver.cz
Lucie Bílá, Budvar aréna, České Budějovice, 3.11.2013

Barevná černoBílá

Vydáno: 04.11.2013 21:02 v sekci Naživo - Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Poslední zastávka nejnákladnější koncertní šňůry v kariéře Lucie Bílé byla šťavnatou kombinací hitů, nových kontroverzních singlů a předělávek. Zpěvačka v rámci svého Černobílého turné předvedla více barev, než kolik hlásá název. Některé z nich si ale klidně mohla schovat jen pro svého milého.

Live: Lucie Bílá

místo: Budvar aréna, České Budějovice
datum: 3. listopadu 2013
host: Patricie

Lucie Bílá
© František Dolák
Lucie Bílá zůstává už dlouhé roky na špici oblíbenosti mezi českými zpěvačkami, takže i když zrovna nevydává hudbu pro velké haly (poslední album "Modi" je toho zdárným příkladem), nedělá jí problém je vyprodávat. Do Budvar arény v Českých Budějovicích dorazilo velké množství fanoušků všech věkových kategorií a dočkali se show světového formátu naplněné známými hity.

Je trochu paradox, že ze současných hudebních trendů čerpá Lucie Bílá naprosto minimálně (oba poslední pokusy "Jsem to já" a "Stop" dopadly katastrofálně), ale styl vystoupení po vzoru Kylie Minogue nebo Lady Gaga neváhala napodobit ani vteřinu. Nutno podotknout, že i když světelná a pódiová prezentace nepůsobila původně, body za ucelenost a profesionalitu se jí upřít nedají. Velkou členitou scénu, spoustu pohyblivých částí, propracované vizuální efekty, obrazovky a všechny další technické vychytávky měla mnohonásobná zlatá slavice zvládnuté do nejmenších detailů a minimálně v této oblasti nemělo její vystoupení obdoby.

Lucie Bílá
© František Dolák
Drhnul především výběr skladeb, případně jejich úpravy. V setlistu dostaly největší prostor léty prověřené hity (vyčnívaly skvěle pojatá "Hvězdy jako hvězdy" nebo houpavá "Miluji tě"), ale ublížily mu kontroverzními singly "Jsem to já" a "Stop" a předělávky. Studiové verze novinek jsou velice slabé a ani naživo to nebyl žádný zázrak. Takto kulantně už se bohužel nedá vyjádřit o české verzi "Smells Like Teen Spirit", která je ve všech ohledech špatná. Rozjívení tanečníci i bezobsažný český text zkrátka sráží legendární generační výpověď Nirvany do naprostého bahna.

Naproti tomu cover "Vyznanie" si vysloužil obrovské ovace a potlesk ve stoje. Ten se dostavil i po několika dalších písní, většinou těch vážnějších, ve kterých zpěvačka vokálně excelovala. Jakožto porotkyně talentové soutěže si pro zpestření zážitku pozvala některé z účastníků. Své neonové umění předvedl Alex Dowis a zatancovali The Pastels.

Lucie Bílá
© František Dolák
Vystoupení by hodně prospělo, kdyby se dalo pod pódiem stát a ne pouze sedět, protože občas připomínalo spíše lázeňský koncert. A to soudě nejen podle věku některých členů publika, ale hlavně vzhledem ke skutečnosti, že se na mnohé písničky nechalo tancovat, ale židle by překážely. Vystoupení pro sterilitu diváků a časté ticho z jejich strany připomínalo spíše zvukovou zkoušku.

Obrovským plusem show byl již zmiňovaný hlasový výkon interpretky. Z jejího projevu šel často mraz po zádech a rozhodně to nebylo kvůli tomu, že se hrálo na zimním stadionu. Sympatické vtípky, neustálý kontakt s publikem a výborná nálada během celého koncertu patřily mezi artikly, které výsledný dojem vylepšovaly největší měrou. Bílá sice není žádný Fred Astaire, ale choreografie v podání jejich tanečníků byla světová, a ti proto také zasluhují velkou pochvalu. Vzhledem k cílovému publiku, které nepřišlo za hlubokým uměleckým zážitkem, ale okouknout Bílou a poslechnout si její největší fláky, nejde koncert zatratit. Pozlátko světové show zkrátka zapůsobilo ve velkém.


NÁZORY
  • Vyznanie (Vojta, 04.11.2013 23:41) Reagovat

    Vyznanie je v podání Bílé nic moc. Moc ukřičené a zmizela křehkost a romantika. To téhle písničce slušelo. Navíc... není už těch coverů trochu moc? Když pominu ty studiově vydané typu Hvězdy jako hvězdy, tak teď k nim přibyla i Nirvana a Gombitová... Proč se ti zpěváci více nezaměří na původní české písničky? To jich má Bíla v katalogu málo. No jo, Soukupoviny typu Zahrada rajských potěšení by ty maminky a tatínky asi šokovala a nebyla by to taková komerce. Pro mě je tohle nablýskaná show bez obsahu. A přitom Lucie Bílá umí, ale rozmělňuje svůj talent tam, kde by neměla. Škoda...

  • kopírování (Václav Hess, 05.11.2013 19:42) Reagovat

    Celé turné sráží jedna věc a tou je kopírování. Pokud Lucie Bílá kopíruje Madonnu nebo Lady Gaga, tak je to trošku mimo.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Video: Lucie Bílá s Mariánem Čekovským v duetu "Bílá holubice" vyzývají, abychom na sebe byli hodní (28.11.2023 10:58)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu