EzyWay natáčejí singl s Borisem Carloffem a hostujícím Benem Cristovao

07.11.2013 17:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

EzyWay a Ben Cristovao
© David Turecký
Letos v létě vyšlo formaci EzyWay debutové album "Maloobchodník", ale ze svého raketového startu nikterak nezpomalili. Chystaný singl mají rozpracován pod dohledem Borise Carloffa a pomáhá jim s ním hostující Ben Cristovao.

Kapela existuje teprve dva roky. I díky tomu, že jádro kapely - tři bratranci Ezy, Johny a Lukáš - jsou zkušení hudebníci, se jim start kariéry povedl. Místo hraní na písku s traktůrky a autíčky jim již odmalička dělaly společnost kýble (bicí nástroje) a vařečky (kytary). Nedlouho poté už hráli na opravdové nástroje.

Frontman a zároveň pianista Ezy má již nyní na svém kontě spolupráce s Karlem Gottem, Lucií Bílou či Kryštofem. Kytarista Johny hrál v mnoha hudebních projektech a bubeník Lukáš dokonce sbíral zkušenosti v zahraničí.

"Myslím, že je hodně důležitý vzájemný respekt, tolerance a taky je potřeba umět si po zkoušce nebo koncertu jen tak posedět, pokecat. Čas od času uděláme soustředění, kde komě hraní grilujeme, koukneme na nějakej dobrej film, blbneme. Jsme složení z různých typů lidí a právě, když je někdy trošku dusno, vstoupí do hry ti věční pohoďáci a divočáci rezignují," říká Johnny.

Již nyní formace natáčí nový materiál. Singl by ráda vydala ještě do konce roku a album by mělo následovat brzy potom. Plán skupiny je jasný. Usadit se pohodlně v českém éteru (již nyní jsou slyšet například z rádia Impuls), prosadit se na pódia hlavních hudebních festivalů a dokázat, že české publikum baví české kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY