Linkin Park už i na DVD

14.03.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Jedna z nejúspěšnější kapel současnosti, která má za sebou jen debutové album "Hybrid Theory", Linkin Park, pro své fandy vydala dévedéčko s titulem "Frat Party At The Pankake Festival". Jakkoli by slovo "festival" v názvu mohlo značit, že se jedná o záznam koncertu, živou hudbu zde téměř nenajdete, všeho ostatního ale přehršel.
7/10

Linkin Park - Frat Party At The Pankake Festival

Celkový čas: cca 70 minut
Linkin Park se bezpochyby stali jedním z největších objevů minulého roku. Jejich debutové album "Hybrid Theory" se skvěle prodává po celém světě, doma v USA se stalo vůbec nejprodávanější deskou roku 2001, platinové se stalo dokonce i u nás. Zatímco kapela objíždí další a další koncerty, jemně pracuje na druhé desce a chystá se vydat alespoň album remixů, mohou jejich příznivci zkouknout DVD "Frat Party At The Pankake Festival".

Těžko jeho obsah popsat jedním slovem, je to totiž všechochuť, kde najdete jak videoklipy, dokumenty z jejich natáčení, tak rozhovory či záběry ze zákulisí a života kapely, ovšem jen málo záběrů z koncertů. Tak trošku mě to namíchlo, protože jsem čekal spíše kompletní koncert a k tomu něco navíc, takhle je živá podoba kapely prezentována jen částečně, ale co se dá dělat. Celý "film" poskládaný z výše uvedeného je dlouhý jen mírně přes padesát minut, což mi, i přes nesporné kvality a obsažnost nabízeného materiálu, přijde jako dost nefér útok na peněženky teenagerů, jichž je mezi fanoušky Linkin Park největší množství. Jinak ovšem není co řešit, protože ona padesátiminutovka je nabita k prasknutí, kromě videoklipů k "One Step Closer", "Crawling", "In The End", "Papercut" a "Points Of Authority", které jsou povětšinou velmi vyvedené (obrazové orgie v "Crawling" a "In The End" musejí nadchnout snad každého), zde najdete i dokument z natáčení klipu "Crawling". Hlavní součástí jsou ale rozhovory se členy kapely, kteří o sobě tvrdí, jak jsou všichni jako bratři a podobně, ale opravdu tak (prozatím) vypadají. Navíc je s nimi i docela sranda. Ovšem živý koncert by byl živý koncert. Skalní fandové si u klipů mohou pustit i komentář režiséra a členů kapely, samozřejmostí jsou anglické titulky.

Naštěstí jsou zde i bonusové materiály, které částečné zklamání trošku zmírní. Najdete zde totiž živý klip ke "Crawling", dokonce si ho můžete pustit z pohledu tří kamer, ovšem s tou živostí je to trošku problém, obrázky jsou sice z koncertu, ale zvuk je studiový, takže to nakonec vypadá jako playback s živým potleskem publika. Dále zde najdete dokument z natáčení klipu k "In The End", z něhož je část záběrů použita v hlavním filmu, tohle je spíše taková "rozšířená" verze. Pro rozšíření rozhledu si můžete poslechnout i dvě skladby jen v audiu - jedná se o písničky "My December" a "High Voltage" a zvláště první zmíněná zní díky dost nepovedenému zpěvu jako demo, ale ta druhá je skvělá vypalovačka, i když také trpí jistou zvukovou nedodělaností. Pak už zbývají jen dva krátké dokumenty a countryová verze "Crawling".

"Frat Party At The Pankake Festival" rozhodně není špatné dévédéčko, jen mi připadá, jako by kapela na nosič narvala sedmdesát minut bonusů a zapomněla na základní obsah. Na druhé straně se z dévédéčka dozvíte spoustu věcí o kapele, uvidíte všechny jejich klipy, jen prostě nezjistíte, jak hrají naživo. Pro fanoušky povedená věc, ostatní si můžete počkat na koncertní nosič.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY