Bangery Miley Cyrus v USA zabodovaly

18.10.2013 01:55 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Miley Cyrus s "Wrecking Ball" přeskočila "Roar" Katy Perry a jen těsně nestačila na "Royals" Lorde, v albech však s "Bangers" jasně dominovala. Singlovou novinkou týdne získal Eminem, pořádný skok předvedl Justin Bieber. Dobře se umístily desky Panic! At The Disco, Pusha T, Glee a Korn.
Lorde - Royals
© facebook interpreta
SINGLY - Lorde si připisuje třetí výhru. "Royals" v uplynulém týdnu dominovalo downloadům s necelými třemi sty tisíci, ve streamech bylo bronzové (v On-Demand první) a v rádiích je na cestě příští týden překonat Katy Perry. Nyní je skóre 158 (+11 %) versus 162 (- 3%) milionů impresí. "Roar" ale pustilo stříbro Miley Cyrus.

"Wrecking Ball" si výrazně polepšil ve streamech i rádiích, naopak ale významně ztratil v downloadech: pouze 128 tisíc, čtyřicet procent dolů. Ale pokud to dobře chápu, Billboard (resp. Nielsen) počítá doplnění alba v iTunes (máte singl, uděláte si kompletaci na celou desku) jako vrácení té skladby, tudíž reálný vyšší počet downloadů byl Miley snížen o tyto případy. Zvláštní, ale logické. I přesto se celkově umístila jen velmi těsně za Lorde.

Další místa zůstala stejná v pořadí Avicii, Drake, Ylvis ("The Fox" už je i v Top 10 Digital Songs), Jay-Z. Lady Gaga přeskočila Robina Thicka a Lana Del Rey zůstala desátá. Ze sedmdesát sedmičky na třináctku vystřelil Justin Bieber s "Heartbreaker", což znamená, že jsem jej minule nedopatřením přehlédl. Každopádně s Bieberem se tu teď budeme setkávat často, po dobu deseti týdnů každé pondělí vydává novou píseň. Úžasné. Druhou desítku nově uzavírají OneRepublic s "Counting Stars" a Imagine Dragons s "Demons".

Nejvyšší novinku má Eminem. "Survival" z "The Marshall Mathers LP 2" a soundtracku "Call Of Duty: Ghosts" debutovalo na sedmnáctce. A venku už je další singl "Rap God", která ma po třech dnech na YouTube již 10 milionů poslechů. Na 49. příčce odstartovali Pitbull a Ke$ha s "Timber" a na 84. místě mají Glee "Make You Feel My Love". Jedná se o jejich 207. skladbu v žebříčku!

    Top 10 - singly:
  1. Lorde - Royals
  2. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  3. Katy Perry - Roar
  4. Avicii - Wake Me Up
  5. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home
  6. Ylvis - The Fox
  7. Jay-Z feat. Justin Timberlake - Holy Grail
  8. Lady Gaga - Applause
  9. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  10. Lana Del Rey - Summertime Sadness (+ Cedric Gervais Remix)

Miley Cyrus - Bangerz
© facebook interpreta
DESKY - Ještě donedávna asi nikdo nečekal, že by Miley Cyrus mohla s pokračovatelem tři roky starého "Can't Be Tamed" odstartovat někde okolo čtvrt milionu. Ale profesionální vyplazovačka jazyku a nejhorší twerkyně správně odhadla, co může vést k úspěchu. Výsledkem šílených akcí Miley je 270 tisíc prodaných kusů "Bangerz". Počítaje i dvě desky jako Hannah Montana, je to její pátý triumf.

Novinek bylo opravdu hodně, na prvních dvaceti místech se objevilo hned třináct nováčků, sedm z nich v Top 10. Za Miley skončili Panic! At The Disco. Čtvrté řadovky rockerů "Too Weird To Live, Too Rare To Die" se prodalo 84 tisíc. Na bronz spadl Drake. Čtvrtým místem začíná sólová kariéra rappera Pusha T z Clipse, "My Name Is My Name" zaujalo 75 tisíc Američanů.

Na pětce a šestce máme Justina Timberlakea a Lorde. JT však ztratil velmi nepěkných 80 % prodejů a téměř spadl až za zpěvačku, která si pohoršila jen o polovinu. Po dlouhé době máme v první desítce také desku Glee, bohužel kvůli smrti Finna Hudsona, respektive jeho představitele Coryho Monteitha. Šestistopého EPčka se prodalo 47 tisíc kusů. Jen o tisíc méně měli Korn s "The Paradigm Shift". Je to jejich jedenáctá řadovka a pouze ta první nedosáhla Top 10. S "Greatest Hits, Vol. 1" a "MTV Unplugged" to je však už dvanácté prvenství.

Na devítce bychom našli vítězku "The Voice" Cassadee Pope s "Frame by Frame" a na desítce rockery Mayday Parade s čtvrtou studiovkou "Monsters In The Closet". Níže zaujal například Danny Brown s "Old" na osmnáctce a EPčko Stone Temple Pilots a Chestera Benningtona "High Rise" na dvacet čtyřce.

Příští týden na vrcholu najdeme Pearl Jam, "Lightning Bolt" míří ke 180 tisícům kusů. Druhé nejvyšší číslo (70 tisíc) se očekává od "New" Paula McCartneyho, o pozici bude bojovat s Miley. Okolo padesáti tisíc se prodá také "Magpie And The Dandelion" Avett Brothers a "See You Tonight" Scotty McCreery.

    Top 10 - alba:
  1.  N Miley Cyrus - Bangerz (270)
  2.  N Panic! At The Disco - Too Weird To Live, Too Rare To Die (84)
  3. Drake - Nothing Was The Same (83, -44 %)
  4.  N Pusha T - My Name Is My Name (75)
  5. Justin Timberlake - The 20/20 Experience 2 of 2 (70, -80 %)
  6. Lorde - Pure Heroine (63, -51 %)
  7.  N Glee - The Quarterback (47)
  8.  N Korn - The Paradigm Shift (46)
  9.  N Cassadee Pope - Frame By Frame (43)
  10.  N Mayday Parade - Monsters In The Closet (30)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY