Petr Bende vyjíždí na vánoční turné s cimbálovkou Grajcar. Zavítá i do Paříže

17.10.2013 10:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Bende a Grajcar
© Agentura Petr Bende
pošestnácté vyjíždí Petr Bende na tradiční vánoční koncertní šňůru. Znovu mu při tom bude asistovat cimbálová muzika Grajcar a také dětský sbor. Nebudou chybět ani další zajímaví hosté.

"Jsem hrozně rád, že na letošní Vánoční turné přijal pozvání i Roman Dragoun. Zpěvák, skladatel, klávesista - rocková legenda kapel Progres2 a Futurum. Od malička mám rád jeho píseň 'Zdroj' a těším se, jak si ji v duetu zazpíváme. Jistě bude jedinečná její úprava s kapelou a cimbálkou. Dalším hostem turné bude Pavel Helan, se kterým navážeme na dosavadní spolupráci a v netradiční úpravě na koncertech zazní i píseň 'iBůh'," řekl Petr Bende.

Letošní turné bude netradiční - 8. prosince se totiž uskuteční jeden z jeho koncertů i v pařížském chrámu Saint-Louise v Invalidovně a doprovodí ho tam jeho kapela, Grajcar a česká pěvkyně Alena Vacíková. "Letošní Vánoční turné je ve znamení desetiletého výročí sestavy mé kapely a také spolupráce s cimbálovkou Grajcar. Proto se i program ponese v duchu ohlédnutí se za nejúspěšnějšími skladbami za šestnácti roky vánočních koncertů. Posluchače čeká jedinečná scéna, světelná show a skvělý zvuk, vánoční atmosféra, koledy v netradičním pojetí a naše autorské písně," dodal Bende, který na své turné zve i formou netradičně pojatého videoklipu právě k písni "iBůh".

Informace o jednotlivých koncertech a předprodejích omezeného počtu vstupenek jsou k nalezení na www.petrbende.cz. Vánoční turné se uskuteční v těchto termínech a místech:

29.11. Miroslav u Znojma, KD
30.11. Blansko, KD
1.12. Brno, Janáčkovo divadlo
4.12. Ostrava, Evangelický Kristův kostel
6.12. Karviná, KD
8.12. Paříž
10.12. Třebíč, Fórum
11.12. Jihlava, KD
13.12. Velká Bíteš, KD
14.12. Zbraslav u Brna, KD
16.12. Praha, Divadlo Kalich
17.12. Plzeň, Měšťanská beseda
20.12. Uherský Brod, KD
21.12. Kolín, Městské divadlo
22.12. Velké Bílovice, KD



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY