Memphis a Pavel Callta vyrazí na společné podzimní turné

15.10.2013 14:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Memphis
© Brainzone
Kluci z kapely Memphis a zpěvák Pavel Callta se rozhodli, že spojí své síly a vyrazí na společné turné po českých městech. Organizování koncertů ale pojali velmi neobvykle. Na pomoc si totiž přizvali svoje fanoušky na Facebooku. Již nyní je ve hře více než čtyřicet pět měst. Následně se vybere deset měst, která budou mít nejvíce potvrzených hostů. Fanoušci můžou podporovat svoje město až do zahájení turné na konci října. Poslední koncert proběhne v polovině ledna.

Vstupenky se dají koupit buď přímo na místě před koncertem, anebo na http://www.smsticket.cz/, cena lístku se pohybuje kolem 100 Kč podle místa konání.

Jak se zrodil nápad jet společné turné?

Honza Řičař: Nedávno nám vyšla deska "In Songs About Her", proto po letních festivalech vyrážíme do klubů a těšíme se na trochu jinou atmosféru. Na festivalech téměř není možnost kontaktu s fanoušky, což bychom rádi napravili a našli čas na podpisovku, na pár slov, zašli na drink, udělali pár společných fotek... S Pavlem se známe delší dobu jako muzikanti, mám rád jeho songy a zároveň velký respekt k tomu, jaký je člověk, tak jsem ho oslovil s nápadem společného turné. Pavel neměl nic proti, tak vyrážíme.
Pavel Callta: Byla to celkem milá náhoda, jelikož jsem zrovna přemýšlel nad tím, že pojedeme s kapelou naší první tour vůbec a koho pozveme s sebou. V tom největším přemýšlení mi zavolal Honza, jestli bychom do toho nešli. Samozřejmě jsem s radostí souhlasil.

Proč jste se rozhodli přizvat na pomoc fanoušky?

Honza Řičař: Fanoušky jsme přizvali na pomoc z jednoduchého důvodu. Pokaždé, když jedeme klubové koncerty, zařadíme hlavně velká města, tentokrát jsme chtěli tour pojmout jinak. Proto je organizování z části na našich fanoušcích a přihlásit se může kterékoli město.
Pavel Callta: Navíc je to takový originální způsob pořádání turné, jaký tu myslím ještě nebyl. Tak uvidíme, jestli se to podaří dle našich představ. Za tenhle zajímavej nápad musím pochválit kluky z Memphis.

Jak budou koncerty vypadat? Kdo bude hrát jako první?

Honza Řičař: Například v domácím Hradci bude hrát nejdřív Pavel a potom my, ale u Pavla doma to zase bude naopak. Na zbytku koncertů si nejspíš střihneme.

Chystáte i nějakou společnou písničku?

Honza Řičař: Přesně tak. Chystáme jeden duet, který bude brzy i na internetu. Sledujte náš facebook.
Pavel Callta: Dáme možná i nějakou tu lidovku, ať je to pro posluchače nezapomenutelné a originální.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY