shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 6. října

Británie zažila šok - rockerky Haim překonaly Justina Timberlakea

Vydáno: 06.10.2013 22:20 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britské žebříčky byly tento týden nečekaně dramatické: těsný finiš totiž zažila jak singlová, tak albová část. Zatímco v singlech si první vítězství v kariéře připisují OneRepublic, nejprodávanějším albem se mohou pyšnit rockerky Haim, které senzačně předstihly i novinku Justina Timberlakea.

OneRepublic - Native
© facebook interpreta
SINGLY - Mimořádně těsný závod zažila tentokrát britská singlová hitparáda. Vítězní OneRepublic sice dlouhou dobu na nováčky The Vamps ztráceli, jejich singl "Counting Stars" ale udeřil doslova za pět minut dvanáct, a nakonec uzmul zlato pro sebe. Úspěch je pro Ryana Teddera a jeho partu o to cennější, že se jedná o první singlovou jedničku populární poprockové formace na ostrovech. Ani šest let starý megahit "Apologize" se na vrchol nikdy nepodíval, jeho nejlepším umístěním zůstalo číslo tři. Skupina, která příští rok zamíří také do České republiky, tak zažívá příjemnou vzpruhu poté, co celá aktuální deska "Native" příliš neuspěla. V albovém žebříčku to dotáhla nejvýše na pětadvacítku, předcházející dva singly se nevměstnaly ani mezi sto nejlepších.

Stříbrný boyband The Vamps přišel o vítězství o pouhých 1 150 prodaných kopií, což znamená nejtěsnější rozdíl mezi prvním a druhým místem, který letos britský singlový žebříček zaznamenal. Předchozím držitelem nejméně výrazného triumfu byl hit "Scream & Shout" will.i.ama a Britney Spears, jenž v lednu zvítězil s náskokem čtrnácti set kusů. Pokud slyšíte o nové klučičí partě na druhém místě poprvé, kromě debutového singlu "Can We Dance" si na jejich YouTube kanálu můžete pustit desítky coververzí slavných hitů. Čtyři kluci nápadně podobní One Direction si zazpívali singly Pink, Bruna Marse, Taylor Swift nebo dokonce Amy Winehouse.

Po dvou vítězstvích se s bronzem musejí spokojit Jason Derülo, 2 Chainz a jejich spolupráce "Talk Dirty", která za svými zády opět udržela Katy Perry. "Roar" jsme sice před týdnem prognózovali možný návrat na vrchol, ten se ale nekonal a zpěvačka naopak opouští stupně vítězů a klesá na čtyřku. Top 5 doplňuje druhá nejvýše umístěná novinka "Count On Me" od Chase & Status.

Ze zbytku první desítky nejvíce zaujme sedmá příčka, boduje na ní totiž Demi Lovato s více než dva roky starým singlem "Skyscraper". Pilot z alba "Unbroken" už minule nečekaně poskočil na třináctku, nyní zaznamenává dalším zlepšením své nové maximum. Přitom v Británii vyšla dramatická balada už v březnu loňského roku. Avicii s letní hymnou "Wake Me Up" sice po dlouhé době opustil Top Ten (jeho další singl "You Make Me" je šestý), připsal si však jiný úspěch. Po "Get Lucky" Daft Punk a "Blurred Lined" Robina Thicka se stává třetím letošním singlem, kterého se prodalo více než milion kopií. Song, v němž hostuje Aloe Blacc, debutoval v červenci na vrcholu žebříčku s více než čtvrtmilionovým prodejem, což z něj stále dělá nejrychleji prodávaný hit roku. "Wake Me Up" je navíc v historii UK Chart přesně 140. singlem, který si koupilo více než milion Britů.

Další nečekané umístění se zrodilo na čtrnáctce, skladba "I Won't Give Up" písničkáře Jasona Mraze byla představena už loni v lednu, teprve nyní však jako novinka startuje v ostrovním žebříčku. Naopak fanoušci Lady Gaga se musejí smířit s dalším poklesem pro svou Mother Monster, "Applause" ztrácí dalších sedm míst a bere šestadvacátou pozici. Uvidíme, jak si povede promo singl "Aura", který by měl být zveřejněn už v úterý 8. října. A zmiňme ještě jednu novinku - "Pour It Up" Rihanny začíná svou hitparádovou pouť na devadesát šestce.

    Top 10 - singly:
  1. One Republic - Counting Stars
  2. N The Vamps - Can We Dance
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. Katy Perry - Roar
  5. N Chase & Status feat. Moko - Count On Me
  6. Avicii - You Make Me
  7. Demi Lovato -Skyscraper
  8. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home
  9. Macklemore feat Ryan Lewis and Mary Lambert - Same Love
  10. N Dizee Rascal feat. will.i.am - Something Really Bad

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Haim - Days Are Gone
© facebook interpreta
DESKY - Když už se v Británii urodí nějaký překvapivý výsledek na předních pozicích, většinou se tak stane v singlech. Už ze samé podstaty je totiž pro méně známá jména snazší přimět fanoušky ke koupi jedné písničky než celého alba. To, co se ale v aktuálním kole povedlo americkým rockerkám Haim, nečekal asi vůbec nikdo. Formace, jejíž základ tvoří sestry Este, Danielle a Alana Haim, totiž se svým debutem "Days Are Gone" startuje rovnou na vrcholu prodejní hitparády, a zabránila tak Justinu Timberlakeovi k jeho čtvrtému albovému number-one zářezu. Podobně jako v singlech to bylo náležité drama - ještě v polovině týdne vedl Justin o zhruba sedm set kusů, finální čísla ale o zhruba dva tisíce sto kopií vyzněla lépe pro drsné holky z Kalifornie.

Pro Justina Timberlakea stříbro s "The 20/20 Experience 2 Of 2" znamená nejhorší britský start kariéry, všechny tři jeho předchozí desky se totiž postavily na pomyslný piedestal. Březnový první díl dvacítky zkušeností kraloval zdejšímu žebříčku tři týdny, aktuálně ho najdeme na třiatřicítce. Je však otázkou, zda se vůbec dá dvojka považovat za plnohodnotné nové album, nebo spíše bonus pro fanoušky. Oba disky v jednom, tedy "The 20/20 Experience - The Complete", si vysloužily dvacátou sedmou příčku.

Nahrávka "Mechanical Bull" Kings Of Leon spadla z minulého zlata na trojku, brambory i tentokrát zbyly na Arctic Monkeys, kteří se dostali před Drakea. Stále úspěšnější rapper si minule zásluhou novinky "Nothing Was The Same" připsal titul nejrychleji prodávaného hiphopového nosiče roku, aktuálně ho přízeň britských fanoušků vynesla na pátou pozici.

Z novinek si to ještě do Top 10 namířily desky Alter Bridge a Dizeeho Rascala, jinak se ale v elitní společnosti znovu klesalo. Nejvýraznější ztrátu kupujících zaregistrovala Jessie J, jejíž druhá deska "Alive" padá z bronzu až na sedmé místo. Podobně dopadla i její píseň "It's My Party" v singlech, když se z devítky sesunula na sedmnáctku. Zdá se, že albová dvojka excentrické zpěvačky tedy nebude takovou trvalkou jako předchozí počin "Who You Are". Překvapivě stabilně si naopak vedou nováčci London Grammar, jejichž disk "If You Wait" neztrácí tak razantně a i po čtyřech týdnech se vměstnal mezi osm nejúspěšnějších.

Na dalších místech se toho tentokrát příliš dramatického nedělo, z první do druhé desítky se přesunuly minulé novinky Jasona Derüla, Birdy a Chvrches, Top Ten opustil i Rod Stewart. Až ve čtvrté desítce odstartovaly nahrávky "Innocents" Mobyho (35.) a "Trough The Never - OST" Metallicy (36.).

    Top 10 - alba:
  1. N Haim - Days Are Gone
  2. N Justin Timberlake - The 20/20 Experience 2 Of 2
  3. Kings Of Leon - Mechanical Bull
  4. Arctic Monkeys - AM
  5. Drake - Nothing Was The Same
  6. N Alter Bridge - Portress
  7. Jessie J - Alive
  8. London Grammar - If You Wait
  9. Avicii - True
  10. N Dizee Rascal - The Fifth

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • Haim (DarRayer, 07.10.2013 15:45) Reagovat

    Mě to teda nepřekvapuje, já o jejich budoucím úspěchu věděl už při Don't Save Me :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: Justin Timberlake v show SNL odpremiéroval druhý song z chystané desky (29.01.2024 09:44)
- Video: Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe (26.01.2024 09:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu