Už v úterý vystoupí 65daysofstatic a Sleepmakeswaves v Roxy

06.10.2013 15:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

65DAYSOFSTATIC-plakát
© facebook interpreta
Do Prahy dorazí už v úterý 8. října legendární 65daysofstatic, kteří svým pojetím instrumentálního post-rocku dokázali zaujmout fanoušky alternativy od Londýna až po Japonsko a v Praze představí své čerstvé album "Wild Light". Neméně kvalitním suportem bude nadějná australská formace Sleepmakeswaves.

65daysofstatic se u nás představili samostatně v roce 2007 v rámci tour ke svému třetímu albu "The Destruction Of Small Ideas" nebo jako support na koncertě kultovních The Cure v roce 2008. Na začátku října vydali nové album "Wild Light", které vzbudilo velký zájem netradičním až experimentálním zvukem. K úspěchu jistě přispěl i tak trochu psychedelický 3D klip k singlu "The Prisms".

"Přiznám se, já nečekal, že mě ještě 65daysofstatic nějak překvapí, ne teď a ne takhle. Ale stalo se," glosoval před několika dny hudební publicista Jiří Jakoubě. Nová deska posunula 65dayofsstatic na jejich cestě k co největší rozmanitosti a originalitě a stala se také dalším aspektem, jež dělá z koncertu 65dos v Roxy očekávaný zážitek z kategorie výjimečných a neopakovatelných.

Sleepmakeswaves je post-rocková formace z australského Sydney, která vznikla v roce 2006 a od té chvíle obdařila fanoušky atmosférického rocku třemi alby, včetně v rámci žánru netradiční nahrávky remixů "...And Then They Temixed Everything", která vyšla v lednu tohoto roku. Nicméně albem, které neznámou australskou skupinu velmi rychle zařadilo mezi sledované talenty, je nepochybně nahrávka "...And So We Destroyed Everything" z roku 2011. Na tomto albu Australani překvapili svou dynamikou a zároveň je zde viditelná snaha očistitkytarový zvuk a obohatit ho o elektronické vlivy. Neotřelý zvuk byl oceněn zejména v USA, kam kapela také následně vyrazila na úspěšné turné. Stále častěji se objevovalo srovnání s velikány žánru jako Mogwai či Explosions in the Sky, i když dle vyjádření členů kapely mají spíše blíže k těžším vahám jako Russian Circles nebo Rosetta. Vrcholem této gradující kariéry je společné evropské turné se 65daysofstatic, které má za cíl uspokojit fanoušky žánru lačnící po atmosférických a dynamických koncertech.

Ať už preferujete 65daysofstatic nebo Sleepmakeswaves, jedno je jasné. V Roxy půjde o výbušný a pohlcují atmosférický koktejl jdoucí od zádumčivé melancholie přes kytarové gradace až po neurotický nátěr plný emocí, hudební invence a obrovského nasazení.

Před touto akcí se klub otevře v devatenáct hodin. Vstupenky v ceně 340 Kč + poplatky seženete v NoD za zvýhodněnou cenu, jinak v sítích Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY