Robert Balzar Trio se vydává na podzimní turné k nové desce

06.10.2013 08:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Robert Balzar Trio
© facebook interpreta
Robert Balzar Trio v říjnu absolvuje velké turné provázející vydání nového alba "Discover Who We Are". Známá jazzová formace se představí v obměněné sestavě s výtečným pianistou Jiřím Levíčkem, který momentálně žije v USA a učí na univerzitě v severním Texasu. V rámci turné Robert Balzar Trio od 9. do 23. října zamíří do devíti českých měst a do Bratislavy, přičemž 17. října od 22 hodin je v pražském klubu JazzDock na programu veřejný křest nového CD.

Novinkové album "Discover Who We Are" se nahrávalo v dubnu v New Yorku v Sear Sound Studiu za asistence věhlasného zvukaře Jamese Farbera, se kterým Roberta Balzara spojuje vydařená spolupráce na desce "Theyories" z roku 2010. Masteringu se ujal mnohanásobný držitel Grammy Mark Wilder. Oproti původním plánům trio nahrálo dvojnásobek materiálu, který vydá hned na dvě desky. Po letošní "Discover Who We Are" se tedy na trhu pravděpodobně za rok a půl, k radosti příznivců prvotřídního jazzu, objeví další.

Nové album obsahuje vedle nových autorských skladeb Roberta Balzara a Jiřího Levíčka také dvě coververze - úvodní skladbu "Discover Who I Am" z repertoáru zpěvačky a pianistky Blossom Deari a skladbu Filipa Jelínka "Živý", jejíž původní verze se objevila na desce "Entropicture" Dana Bárty a Illustratosphere, kde basista Robert Balzar rovněž působí. Live koncertní provedení všech skladeb bude jistě mimořádným hudebním zážitkem.

Podzimní turné Robert Balzar Tria má tyto zastávky:

9.10. Nové Město na Moravě
10.10. Praha - Agharta
11.10. Vsetín - jazzový festival
12.10. Kostelec nad Orlicí - zámek
13.10. Praha - U Malého Glena
15.10. Praha - Reduta
16.10. Žďár nad Sázavou
17.10. Praha - JazzDock - křest
18.10. Hradec Králové - Jazz Goes To Town
19.10. Karlovy Vary - Jazzový festival
20.10. Brno - Alterna
22.10. Bratislava - Ateliér Babylon
23.10. Broumov - klášter


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY