- musicserver.cz">

05 & Radeček vyvrací nepravdivé spekulace: "Žalobu na Kryštof podávat nebudeme."

27.09.2013 11:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

O5 & Radeček
© o5.cz
Médii včera oběhla zpráva, že šumperská formace O5 & Radeček chystá žalobu na populární skupinu Kryštof kvůli podobnosti hitu "Cesta" s jejich pět let starou skladbou "Prázdný láhve". Tyto informace se však nakonec ukázaly jako bulvární kachna, sama kapela je totiž nyní vyvrátila.

"Už na konci minulého roku nám začaly chodit maily nebo zprávy na facebook, že nám Kryštof zkopírovali píseň. Dosud jsme to nekomentovali a s nikým neřešili, také proto, že nám písně zase až tak moc stejné nepřipadají. Ve chvíli, kdy se píseň 'Cesta' dostala jako singl do rádií, si všimli podobnosti novináři. Rádi bychom upřesnili informace typu, že 'chystáme žalobu', 'napsali jsme do redakce stížnost' atd. Nikomu jsme nepsali, žádnou žalobu podávat nebudeme," vysvětluje zpěvák Tomáš Polák. Ten je zároveň autorem písně "Prázdný láhve", která má se zmiňovaným duetem Kryštof a Tomáše Kluse společných několik tónů.

Poprockový band navíc věří, že inspirace jejich starší skladbou nebyla od Richarda Krajča záměr, ale spíše náhoda. "Pravda je taková, že jsem Richardovi dal před pěti lety pracovní nahrávku písně 'Prázdný láhve' s nabídkou natočení vánočního duetu a on po pár letech použil podobný refrén. Už z logiky věci jsem ale přesvědčený, že to nebyl záměr a neudělal to schválně, nemá to zapotřebí," uvádí Polák.

Skupinu velmi mrzí, že záležitost se dostala na veřejnost s nepravdivými údaji, které obsahovaly citace, jež nikdy nevyslovili: "Zaskočilo nás, že se celá věc dostala do médií, některé weby navíc uvedly, že jsme je sami kontaktovali, což není pravda. Takto se zviditelňovat nepotřebujeme a kdybychom chtěli onen zkopírovaný refrén nějak řešit, vyříkali bychom si to přímo s Kryštof, se kterými jsme si vždy dobře rozuměli," uzavírá celou nešťastnou kauzu lídr O5 & Radeček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY