Kryštof čelí nařčení z plagiátorství, "Cestu" údajně ukradli skupině O5 & Radeček

26.09.2013 15:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Kryštof
© krystof.net
Hit "Cesta", momentálně třetí nejhranější píseň v českém rádiovém éteru, přinesl skupině Kryštof vysokou oblibu u posluchačů, ale aktuálně také nepříjemnosti. Formace kolem Richarda Krajča totiž byla kapelou O5 & Radeček nařčena z hudební krádeže.

Méně populárnější z obou uskupení tvrdí, že čtvrtý singl z veleúspěšného alba "Inzerát" stojí na základech jejich pět let staré skladby "Prázdné lahve", konkrétně se jim nelíbí podobnost refrénů. "Píseň 'Prázdné láhve' jsme panu Krajčovi dali na demu v roce 2008 po koncertu v Olomouci s nabídkou, jestli by ji s námi nenazpíval jako vánoční duet," uvedli rozohnění O5 & Radeček pro web Prásk!. Není vyloučeno, že celá kauza poputuje až k soudu.

Song "Cesta" vyšel loni na dosud posledním řadovém počinu Kryštof, spolu s frontmanem v něm zpívá i úřadující zlatý slavík Tomáš Klus. V první polovině září se téměř šestiminutová písnička dočkala svého videoklipu, který obsahuje také záběry z filmu "Křídla Vánoc", k němuž bude hit použit. Snímek se po dvou týdnech může pochlubit vysokou sledovaností na YouTube, která již přesáhla hranici půl milionu zhlédnutí. Zda-li jsou si "Cesta" a "Prázdné láhve" skutečně tolik podobné, nebo se jedná o nafouknutou bublinu, posuďte sami poslechem obou níže přiložených skladeb.

Obvinění navíc přišlo ve stejný den, kdy se na veřejnost provalilo, že Krajčo již několik měsíců nežije se svou druhou manželkou Martinou a že se dvojice, která vychovává dvě děti, dohodla na rozvodu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY