Lenka Dusilová v říjnu vydá živák "Live at Café v lese". Novou desku pak příští rok

18.09.2013 15:21 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lenka Dusilová
© facebook.com/pages/Lenka-Dusilova
Lenka Dusilová má sice za sebou pět studiových alb, záznam živého vystoupení však žádný. To se změní v říjnu letošního roku, kdy vyjde "Live at Café v lese". Dostupné bude ve formátech CD i DVD.

K tomu, proč stálici tuzemské scény trvalo tak dlouhou dobu, než vznikl první živák, se zpěvačka vyjádřila následovně: "Dříve nebyla odvaha, zralost, zkušenost. Předcházela léta hledání vlastní formy a hudebně všeschopných kolegů blízkých mé povaze. Taková společnost se mi začala otevírat již s Eternal Seekers. Následující sólový počin Baromantika a více než rok koncertování s týmem jejích spolutvůrců (Tin Soldiers a B. Hlavenková) nás proměnil v plnohodnotnou kapelu, která není ozdobou zpěvačky, ale svébytné hudební těleso s vlastním jazykem, zvukem a duší, která je schopna na posluchače přenášet silné emoce."

Třináct skladeb, převážně z ceněného alba "Baromantika", bylo nasnímáno v podzemní části Café V lese v pražských Vršovicích, kde Lenka s kapelou Baromantika po tři večery vystupovala. V říjnu, konkrétně 9. a 10., se pak bude deska křtít v pražském Jazz Docku.

Dusilenka s Baromantikou po boku nyní chystá nové album. Vyjít by mělo příští rok a než se tak stane, můžete se vypravit na jeden z jejích podzimních koncertů (data níže) nebo si pustit klip ke skladbě "Ptáci", který je předzvěstí nově vydávaného živáku.

Podzimní koncerty Lenky Dusilové a Baromantiky:

04.10. Vídeň, Waves Vienna
09.10. Praha, Jazz Dock – křest
09.10. Praha, Jazz Dock – křest
24.10. České Budějovice, Slávie
02.11. Košice, Radnice
03.11. Ostrava, Parník
21.11. Praha, KC Novodvorská



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY