shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 8. září

Katy Perry zvítězila s "Roar" v Británii hned v prvním týdnu

Vydáno: 09.09.2013 19:54 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Lady Gaga nebo Katy Perry? Kdo bude královnou podzimu nejspíše rozhodnou až celé desky, lépe vykročeno má ale druhá jmenovaná, která má úspěšnější první singl. Její "Roar" po třech týdnech sesadil "Burn" Ellie Goulding a kraluje britským singlům. Nejprodávanější deskou je debut "The 1975" stejnojmenné kapely.

Katy Perry - Roar
© Capitol Records
Podzimní souboj dvou velkých hvězd, Lady Gaga a Katy Perry i nadále ovládá druhá jmenovaná. Potvrdili to i britští fanoušci, kteří singl "Roar" vyšvihli v prvním týdnu ihned do čela hitparády. Prodeje dosáhly téměř sto osmdesáti tisíc kusů. A jde tak o třetí nejrychleji prodávaný singl letošního roku a o zpěvaččin nejrychleji prodávaný singl v historii, do této doby to byl "California Gurls" z roku 2010.

"Velká Británie je jedna z nejdůležitějších skupin lidí na světě. Vzniká tam většina hudebních trendů, mě momentálně nejvíce inspirují AlunaGeorge. Miluji to tam a letos se tam několikrát ukážu," vzkázala zpěvačka v rozhovoru, krátce po svém vítězství. Katy zažívá velmi úspěšný týden, vydala "tarzanovský" videoklip, který za pár dní vidělo více než pětatřicet miliónů lidí. A všichni netrpělivě čekají na 22. řiína, kdy vyjde nová deska "Prism". Už teď se dá očekávat podobný úspěch jako u předešlé "Teenage Dream", která měla rekordních sedm hitů v top 10.

Po třech týdnech tedy vedoucí pozici opouští "Burn" Ellie Goulding, která klesá na dvojku, třetí je Avicii a "Wake Me Up". Kromě již zmiňované Katy Perry je zbývající desítka nejprodávanějších hitů tento týden dost podobná tomu minulému. Další dvě novinky najdeme až těstě za ní. Jedenáctý je song "Lived A Lie" rockerů You Me At Six, jde o úvodní singl z připravované desky a zároveň o nejlepší umístěni v šestileté historii kapely. O místo níže najdeme první singl nové dívčí kapely Neon Jungle, který se jmenuje "Truble" a pochází z debutové desky "Welcome To The Jungle", která se právě připravuje. Na sedmnáctce potom startuje "Strong" indie-popového tria London Grammar.

    Top 10 - singly:
  1. N Katy Perry - Roar
  2. Ellie Goulding - Burn
  3. Avicii - Wake Me Up
  4. Klangkarussell feat. Will Heard - Sonnentanz (Sun Don´t Shine)
  5. Lana Del Rey - Summertime Sadness
  6. Drake feat. Majid Jordan - Hold On We're Going Home
  7. Miley Cyrus - We Can't Stop
  8. Lady Gaga - Applause
  9. Rizzle Kicks - Lost Generation
  10. DJ Fresh feat. Diplo and Dominique Young - Earthquake

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The 1975 - The 1975
© facebook interpreta
Letní okurková sezóna je oficiálně za námi a přichází podzim, který bude na nové desky hodně bohatý. Poznáme to hned v aktuálním vydání albové hitparády, kde první tři místa obsadily novinky, a to ty největší hvězdy své nové počiny vydají až v příští týdnech. Poté, co kapela The 1975 měla v top 40 mezi singly už tři své nahrávky "Chocolate", "The City" a "Sex", nyní vydává desku "The 1975", která byla jedním z nejočekávanějších debutů tohoto podzimu. A toto tvrzení potvrzují Matthew Healy, Ross McDonald, Adam Hann a George Daniel hned v prvním týdnu, jelikož vítězí mezi alby. Na konci listopadu (konkrétně 27.) pánové přijedou první desku představit i do pražského klubu Rock Cefé.

Už osmou studiovou desku "Hesitation Marks" vydává americká parta Nine Inch Nails. A až nyní se dostává na druhé místo, zatím největším úspěchem bylo pro kapelu v Británii třetí místo s albem "With Teeth" z roku 2005. Třetí je novinka "Roaring 20s" dua Rizzle Kicks, na které hostují i Jamie Cullum nebo Fatboy Slim.

O další novinku se postarala na sedmém místě teprve dvacetiletá herečka a zpěvačka Ariana Grande. Její debut "Yours Truly" ošperkovala duety s hvězdami, jako jsou Mika, Big Sean nebo Mac Miller. Desítku nejprodávanější desek uzavírá "Sequel To The Pequel" britských Babyshambles v čele s Petem Dohertym. A potvrzují tak svoji oblíbenost, jelikož všechny jejich desky se na ostrovech umístily mezi desítkou nejprodávanějších. V rámci turné k aktuální novince se Babyshambles podívají do Prahy, konkrétně 9. prosince vystoupí v Lucerna Music Baru.

    Top 10 - alba:
  1. N The 1975 - The 1975
  2. N Nine Inch Nails - Hesitation Marks
  3. N Rizzle Kicks - Roaring 20s
  4. Richard And Adam - The Impossible Dream
  5. Ellie Goulding - Halcyon
  6. Naughty Boy - Hotel Cavana
  7. N Ariana Grande - Yours Truly
  8. Avenged Sevenfold - Hail To The King
  9. Passenger - All The Little Lights
  10. N Babyshambles - Sequel To The Prequel

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trent Reznor: "Streamovací služby jsou pro umělce smrtelnou ránou" (13.04.2024 14:38)
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Naživo: Nespoutaně euforičtí ožralové z The 1975 v Praze připomněli, že život je krásný (15.03.2024 14:00)
- Audio: The 1975 se v krátkém songu "Now Is The Hour" loučí s milou. Dojemná skladba zazní v očekávaném seriálu "The New Look" (08.02.2024 12:24)
- Jeden z headlinerů letošního rekordního Rock for People se vrací do ČR! The 1975 na jaře vystoupí v Praze ve své nejlepší kondici (31.08.2023 12:09)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- The 1975 v Malajsii už nevystoupí. Může za to polibek, který dal Matty Healy Rossu MacDonaldovi (27.07.2023 12:24)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Nejvíc nej: Ellie Goulding. Ta, která málem odmítla svůj největší hit a kterou Ed Sheeran po nevěře vyškolil před celým světem (12.07.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu