shop.musicserver.cz
Nové desky pro 37. týden

Nové desky pro 37. týden

Vydáno: 08.09.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Možná se ještě po prázdninách trošku rozkoukáváte, ne tak Madonna, která už vydává nadupaný živák. Po dvanácti letech se navíc vrací Bára Basiková, přestavíme vám mladé Iry The Strypes i o něco otřelejšího muzikanta Trombonea Shortyho. Metalové fanoušky potěší jistě novinka Ministry a alternativce zase Ry Cooder společně s Corridos Famosos.

Pokud se v pondělí 9. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Madonna - MDNA World Tour (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Madonna - MDNA World Tour
Madonna v minulém roce absolvovala v rámci MDNA Tour celkem osmdesát osm vyprodaných koncertů v bezmála třiceti zemích, které navštívilo více jak dva milióny fanoušků. Zpěvačku doprovázelo na turné kromě desetičlenné živé kapely pod vedením muzikálového režiséra Kevina Antunese i pětadvacet tanečníků. Společně se zpěvačkou předvedli dvouhodinou show, podpořenou pochopitelně i nápaditou a efektní scénou. Není tedy divu, že se celé turné stalo jedním z nejúspěšnějších v historii a vůbec nejúspěšnějším v ženské kategorii. K nám bohužel ale nezavítalo, a tak se čeští fanoušci musí smířit pouze se záznamem "MDNA World Tour", které vyjde jak na DVD, tak i na Blu-Ray a bude k dostání i verze DVD se 2CD, na které najdete audio podobu koncertu. Sama Madonna strávila celých šest měsíců sestavováním a stříháním jednotlivých záběrů z hned několika různých koncertů, které snímalo třicet kamer. Péči věnovala každému záběru i tomu nejmenšímu detailu, aby kreativní vizi celé show dovedla k dokonalosti. K ruce jí byl samozřejmě režisér a vrchní editor Danny B. Tull. Lákadlem může být trailer na jejím YouTube.com.


The Weeknd - Kiss Land (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop, r'n'b

The Weeknd - Kiss Land
Kanadský performer The Weeknd se již v loňském roce vrhl do příprav debutové desky, kterou později pojmenoval jako "Kiss Land". Pokud vám název připadá povědomí, jistě to bude díky pilotnímu a stejnojmennému singlu: Ten totiž rotuje v rádiích od poloviny května a setkal se s pozitivním ohlasem u kritiky i fanoušků. Umělec k němu natočil i klip, který najdete ke zhlédnutí na stránkách YouTube.com. Kromě této ochutnávky můžete znát také dalšísingly "Belong ToThe World" a "Live For". A co k desce říká samotný autor? "'Kiss Land' symbolizuje imaginární svět, který se zrodil v mé hlavě. Je to místo, které je mi cizí a kde jsem nikdy nebyl. Když pomyslím na 'Kiss Land', vybaví se mi něco strašidelného... Jako hororový film. Takže až uslyšíte na desce výkřiky a budete se cítit tak trochu zvláštně - až bojácně, vězte, že přesně toho jsem chěl docílit!"


Ry Cooder & Corridos Famosos - Live In San Francisco (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / blues / rock

Ry Cooder & Corridos Famosos - Live In San Francisco
Americký hudebník Ry Cooder, známý především jako výtečný slide kytarista, pouští do světa své nové album, na kterém spolupracoval společně s Corridos Famosos. Jak název napovídá, jedná se o živák. Zachycený záznam pochází z vystoupení odehraného v Great American Music Hall v kalifornském San Franciscu. Mezi členy Corridos Famoses, kteří se na CD podíleli, uslyšíte například zpěváky Juliette Commagere, Terryho Evanse a Arnolda McCullera či bubeníka Joachima Coodera. Dodejme, že se jedná o Cooderovu první živou deskou vydanou od nahrávky "Show Time" z roku 1977. Není proto divu, že se postaral o veškeré přípravy včetně produkce.


Rise Against - Long Forgotten Songs (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický hardcore / punk rock

Rise Against - Long Forgotten Songs
Pokud je vám třináct studiovek Rise Against Málo, máte nyní možnost obohatit svou sbírku o kolekce béček a předělávek "Long Forgotten Songs". Že se ale nejedná o žádný odpad, potvrzují i sami muzikanti: "Jsme pyšní na naše dosavadní studiovky, které hrdě nesou název naší kapely. Neméně pyšní jsme ale i na těchto šestadvacet kousků, které se sice na žádnou desku nedostaly, ale měli zásadní vliv na náš vývoj." Některé z písní se datují až do raných začátků kapely, tedy ještě než se Rise Against upsali abelu Fat Wreck Chords. Sami se můžete přesvědčit poslechem několika ukázek na webovkách news.radio.com


Bára Basiková - Belleville (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop / rock

Bára Basiková - Belleville
Fanoušci Báry Basikové se pořádně načekali na její nové album. Jedna z nejvýraznějších českých zpěvaček devadesátých let se totiž odmlčela na dlouhých dvanáct let. Nyní se konečně vrací zpět s deskou "Bellevile", kterou připravovala taktéž poměrně dlouho - tři roky. Takřka potají nahrávala s Václavem Noidem Bártou, který je současně i autorem hudby drtivé většiny písniček. Texty pak dodal Jan Dvořák, dlouholetý spolupracovník Petra Muka. Celkem v tomto triu připravili dvanáct skladeb, jež se inspirují v kouzlu synthpopu osmdesátých a devadesátých let, přičemž se jej snažili osvěžit současnými hudebními prvky. Jak se jim to povedlo a zda je Bára Basiková stále ve skvělé formě, můžete zkoumat prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.cz, kde je deska k dispozici také digitálně ve formátech mp3 a flac.


Everlast - The Life Acoustic (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop / rock

Everlast - The Life Acoustic
Erik Francis Schrody je známý jako frontman rapové formace House Of Pain. Více ale používá své umělecké jméno Everlast, pod kterým vydává také svou sedmou sólovou desku "The Life Acoustic". Sestává se z dřívě opomíjených skladeb, kterým dal hudebník nový akustický kabátek a bez zbytečných kudrlinek je servíruje svým fanouškům naholo. Ze všech písní stojí za zmínku především "What It's Like", která na celé desce vyčnívá a jaksi na ni nepatří, jak mnozí tvrdí. My vám nyní nabízíme k poslechu "Jump Around". Stačí navštívit YouTube.com.


Tip týdne

The Strypes - Snapshot (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / rock and roll / garage rock

The Strypes - Snapshot
Seznamte se s novým objevem z Irska - The Strypes. Kapelu tvoří čtveřice mladíků, jejichž věk se pohybuje mezi šestnácti a sedmnácti roky. Kvartet funguje již zhruba pět let a minulý rok vydali na své náklady první EP, které se dostalo do rukou i samotnému Eltonu Johnovi. Ten jim nabídl první smlouvu a založil řadu slavných fanoušků, kam už nyní patří například Jeff Beck, Paul Weller, Noel Gallagher, nebo Dave Grohl. Ty všechny zaujal jejich syrový rock opírající se o odkaz bluesových písní šedesátých let a tvorbu pub rockových kapel jako The Yardbirds, Dr. Feelgood nebo i samotných Rolling Stones. Nyní konečně přicházejí The Strypes se svým řádným debutovým albem, které nazvali "Snapshot", a přinesou na něm celkem dvanáct písniček. Za producenta si navíc vybrali člověka na slovo vzatého. Je jím Chris Thomas, který stál i za produkcí alb The Beatles, INXS, Pink Floyd nebo Sex Pistols. Kapela na svém profilu YouTube.com už nyní sdílí řadu písniček.


Ministry - From Beer To Eternity (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Ministry - From Beer To Eternity
Americká industriální formace Ministry má na kontě dvanáct studiovek, ke kterým za pár dní přibude další. CD s titulem "From Beer To Eternity". Pro fanoušky je to více než radostná zpráva, protože ještě loni se zdálo, že se žádné novinky z tábora Ala Jourgensesa již nedočkají. "Neměl jsem na výběr," konstatoval hudebník. Na této desce tak fandové naposled uslyší um kytaristy Mikea Scaccia, který odešel do metalového nebe právě v loňském roce. Začátkem srpna se do rádií dostala ochutnávka v podobě "PermaWar", jež na desce doplňuje dalších deset kousků, na které je frontman patřičně hrdý: "Je to má pocta a způsob, jak vzdát holt Mikeovu a jeho neuvěřitelnému talentu." Skalní příznivci mohou sáhnout hlouběji do kapsy a koupit si fanbox ve tvaru rakve. Ta obsahuje digipakovou verzi alba, růženec, modlitební karty a modlitební svíčky. Vše s logem kapely a v obchodech převážně na objednávku!


Trombone Shorty - Say That To Say This (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / rock / funk / hip hop

Trombone Shorty - Say That To Say This
Amerického trumpetistu a trombonistu Troye Andrewse, který si říká Trombone Shorty, jsme shodou okolností zmínili před týdnem v souvislosti s deskou Roberta Randolpha. Nyní se už tento muzikant, který hudební svět zaujal mícháním jazzu, funku, hip hopu a rocku, ale hlásí sólově s deskou "Say That To Say This". Pro ni připravil celkem deset skladeb, z nichž devět je původních a jedna převzatá. Nahrávalo se jednak v Los Angeles a také v jeho rodném New Orleans a partnera ve studiu mu dělal poměrně překvapivě Raphael Saadiq, jenž má ve svém portfoliu hvězdy jako D'Angelo, Mary J. Blige, nebo John Legend. V jedné písničce ho navíc doprovodila americká funky skupina The Meters ve své původní sestavě. První ochutnávky z alba můžete hledat na webu Trombonea Shortyho.


Dále vychází:

Arven - Black Is The Colour (Mystic Production)
Arven - Black Is The Colour (Limited Edition) (Mystic Production)
Ashes Of Ares - Ashes Of Ares (Mystic Production)
Atli ÖRvarsson - The Mortal Instruments - City Of Bones (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Baby Animals - This Is Not The End (Bertus)
Birdy - Wings (singl) (Supraphon/Warner Music)
Blut Aus Nord - What Once Was... Liber I (Mystic Production)
Boomtown Rats - Back To Boomtown: Classic Rats Hits (Universal)
Born Of Osiris - Tomorrow We Die Alive (Mystic Production)
Dark Age - A Matter Of Trust (Mystic Production)
Lucid Dreaming - The Chronicles Pt. I (Mystic Production)
Messenger - Starwolf (Mystic Production)
Messenger - Starwolf (Limited Edition) (Mystic Production)
Ministry - From Beer To Eternity (Limited Edition) (Mystic Production)
More I See - Disappearing Human (Mystic Production)
Ohrenfeindt - Auf Die Fresse Ist Umsonst (Mystic Production)
Pineapple Thief - One Three Seven (Mystic Production)
Různí - Tekno 68 (Universal)
Satyricon - Satyricon (Supraphon/Warner Music)
Satyricon - Satyricon (Special Edition) (Supraphon/Warner Music)

Vychází na vinylu:
Dream Theater - Octavarium (Supraphon/Warner Music)
Rise Against - Long Forgotten Songs (Universal)

Reedice:
Aretha Franklin - I Never Loved A Man The Way I Love You (Supraphon/Warner Music)
Madonna - Something To Remember (Supraphon/Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu