Nové desky pro 32.-33. týden

11.08.2013 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Máte chuť o dovolené poslouchat nějakou novou muziku? Pakliže ano, neměli by vám vadit hutné kytary a ostré rify. Tentokrát totiž nabízíme metalové Debauchery, živák Ministry i nováčky Witherscape. Debutanty jsou také progresivní rockeři Maschine a s třetí deskou se hlásí White Lies. Pokud rocku neholdujete, pak můžeme nabídnout netradiční Café del Mar a bluesmana Bookera T.
Pokud se v pondělí 12. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

White Lies - Big TV (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / post punk revival

White Lies - Big TV
Dva roky, stejně jako v případě odstupu "Ritual" od debutu, trvala anglickým White Lies příprava nové desky. Jejich v pořadí třetí LP dostalo název "Big TV" a trio ho překvapivě netočilo doma v Británii, ale začátkem roku 2013 se zavřelo společně s Edem Bullerem, jehož práci uslyšíte především na deskách Suede a Pulp, do studia ICP studios v Bruselu. K ruce jim byl ještě Mark ‘Spike’ Stent (Madonna, Lady Gaga, U2, Beyoncé, Björk, Depeche Mode, Coldplay, Muse atd), který album míchal. Společnými silami se snažili, aby nahrávka byla na jednu stranu, co nejvíce melodická, ovšem přitom neztratila signifikantní zvuk kapely. Jeho kořením pak měly být metalové kytary. Jak se toto vše povedlo, můžeme posuzovat pouze ze singlu "There Goes Our Love Again", případně další ochutnávky "Change". K těmto dvěma skladbám přidávají White Lies ještě další desítku a podstatnou část z nich jistě představí 17. listopadu i tuzemskému publiku v pražském Lucerna Music Baru. Album bude k sehnání i v deluxe edici s druhým bonusovým diskem s demoverzemi vybraných skladeb.


Defiled - Daggers (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: industriální rock

Defiled - Daggers
Milovníci industriálu se tento týden mohou těšit na novinku britské formace The Defiled "Daggers". Jedná se o jejich studiovou desku s pořadovým číslem "2", nicméně je to právě tato nahrávka, která vychází jako jejich prvotina pod křídly labelu Nuclear Blast. Nahrávání probíhalo během léta loňského roku za dohledu producenta Jasona Suecofa na Floridě. Jako první ochutnávka byl vybrán kousek "Sleeper" a druhým singlem se stala "Unspoken". Nahrávka čítá ještě dalších devět skladeb. Všechny písně si můžete poslechnout na stránkách Metalhammer.com.


Tip týdne

Booker T - Sound The Alarm (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: instrumentální rock / electric blues

Booker T - Sound The Alarm
Ačkoli fanoušci bojových sportů mají jméno Booker T. spojené s osobou slavného wrestlera, ti hudební si spíše vzpomenou na multiistrumentalistu, skladatele, producenta a frontmana v jedné osobě Bookera T. Jonese. S novou deskou, která dostala název "Sound The Alarm", se vrací po dvou letech a jistě by byl rád, kdyby se jí dařilo jako dvěma předchozím nahrávkám, za které získal Grammy v kategorii Nejlepší instrumentální popové album. I z tohoto důvodu si pozval do studia spoustu hostů a jeho pozvání nakonec přijali například Mayer Hawthorne, Luke James, Jay James, Sheila E., Ted Jones, nebo Estelle. Právě titulní skladbu, kam svůj vokál vložil první jmenovaný, najdete na soundcloud.com.


Witherscape - The Inheritance (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dark metal

Witherscape - The Inheritance
O přízeň metalového publika budou nyní bojovat také Witherscape. Za temně metalovou formací stojí švédský zpěvák, multiinstrumentalista a producent Dan Swanö společně s Ragnarem Widerbergem. Jejich prvotina dostala do vínku název "The Inheritance" a čítá devět songů, které spojují jednotný příběh. Ten se odehrává v osamocené vesničce na severu Švédska koncem devatenáctého století. Ústřední postava pochází ze zámožné rodiny, ale jakmile se rozhodne investovat, stane "spousta divných věcí", jak uvádí Dan. Jestli má pravdu, posuďte sami. Na YouTube.com najdete ukázku v podobě skladby "Astrid Falls".


Maschine - Rubidium (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / art rock

Maschine - Rubidium
Progresivní rocková scéna má od letošního roku nové členy - britské Maschine. Pětice muzikantů se potkala ale už před pěti lety v Brightonu na Institute of Modern Music a nyní vydávají svůj debut s názvem "Rubidium". Jejich frontman Luke Machin už stihl spolupracovat s takovými hudebními esy jako Robert Plant, Jeff Beck nebo Francis Dunnery. Sama kapela pak ale uvádí jako své vlivy interprety jako Devin Townsend, Steve Hackett, nebo Kings X. Na své prvotině nabídne formace celkem sedm skladeb, v kterých mixují progresivní rock s art rockem. Ochutnávku v podobě teaseru najdete ve videu na jejich webu.


Různí - Café del Mar Classical (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasický crossover

Různí - Café Del Mar Classical
Letos tomu bylo přesně třicet tři let, co se poprvé otevřely dveře slavné Café del Mar a již v tomto roce byla poprvé prodána kazeta s výběrem hudby z této kavárny. Nicméně za ten pravý začátek slavné série je považován rok 1994, kdy vyšla první kompilace na CD. Za tu dobu jich vyšla už pěkná řádka a nyní se do ní zařadí další - "Café del Mar Classical". Jak už napovídá název, tentokrát to bude trošku jiné. Café del Mar se totiž spojilo se slavným vydavatelstvím Decca, které se specializuje na vážnou hudbu, a dvanáct skladeb, jejichž autory jsou třeba Ganga, Chris Coco, William Orbit, UNKLE nebo D*Note, pojalo v poněkud klasickém stylu. Co si pod tím představit, zjistíte díky mixu na soundcloud.com.


Debauchery - Kings Of Carnage (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brutal death metal

Debauchery - Kings Of Carnage
Příznivci tvdrší metalové odnože si tento týden vskutku pošmáknou. Novou porci muziky pro ně připravili i Debauchery z Německa. Death metalová formace, která svou tvorbu umí opepřit dávkou rock'n'rollu, tuto výbušnou směs napěchovala do jedenácti nových písní. Jejich ukázky najdete na stránkách internetového obchodu Amazon.com. Dodejme, že deska vychází navíc také v limitované edici s bonusovým CD.


Ministry - Enjoy The Quiet/Live At Wacken (Parlophone)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: industriální metal

Ministry - Enjoy The Quiet (Live At Wacken)
Pionýři industriálního metalu, formace Ministry, vydává nový živák. Nahrávka "Enjoy The Quiet - Live At Wacken 2012" zachycuje poslední vystoupení kapely na loňském ročníku festivalu Wacken Open Air. Živák je také poslední vizuální vzpomínkou na kytaristu formace Mikea Scaccia, který zemřel zhruba pět měsíců po finální přípravě písní pro poslední desku kapely "From Beer To Eternity". Nahrávka má vyjít začátkem září. DVD, které nyní míří na pulty, vzniklo ve spolupráci 13th Planet Records a UDR/Wacken Records GmbH. Frontman kapely Al Jourgensen k němu dodává: "Kromě toho, že toto DVD je finálním zaznamenaných vystoupením s Mikeym, který ten den předvedl famózní výkon, se jedná také o jednu z posledních oficiálních živých nahrávek naší formace. Je to kus naší historie a pro naše skalní fanoušky pěkný suvenýr." Můžete si ho pořídit na CD, DVD a Blu-Ray.


Dále vychází:

Black Tusk - Tend No Wounds (Mystic Production)
Britten - Vocal Works/Ltd (Parlophone)
Bruckner - Complete Symphonies/Ltd (Parlophone)
Chopin - Piano Works/Ltd (Parlophone)
Edith Piaf - Best Of L'Hymne R La Mome (Parlophone)
Exhumed - Necrocracy (Mystic Production)
Haydn - 'London' Symphonies,Seasons/Ltd (Parlophone)
Hibria - Silent Revenge (Mystic Production)
Iam - Best Of 2013 (Parlophone)
Lingua Mortis Orchestra - LMO (Mystic Production)
Max Richter - Wadjda (Soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Minotaurus - Call (Mystic Production)
Mozart - Complete Piano Soncertos/Ltd (Parlophone)
Mozart - Complete Symphonies/Ltd (Parlophone)
Palehorse - Harm Starts Here (Mystic Production)
Revocation - Revocation (Mystic Production)
Různí - Doc Mcstuffins (soundtrack) (Universal)
Různí - Sofia The First (soundtrack) (Universal)
Různí - 50 důvodů proč mít rád muzikál (Universal)
Různí - Platinum Autor De Cocteau (Parlophone)
Různí - Pohoda u táboráku / Box (Universal)
Sandstone - Delta Viridian (Mystic Production)
Schubert - Complete Piano Sonatas/Ltd (Parlophone)
Sibelius - Complete Symphonies,Tone /Ltd (Parlophone)
Strauss - Lieder/Ltd (Parlophone)
Strauss - Operettas/Ltd (Parlophone)
Trauma - Karma Obscura (Mystic Production)
True Widow - Circumambulation (Mystic Production)
V.Williams - Complete Symphonies/Ltd (Parlophone)

Vychází na vinylu:
Ministry - Enjoy The Quiet/Live At Wacke (Parlophone)
Witherscape - The Inheritance (Universal)

Reedice:
Leoš Janáček - Mužské sbory (Pěvecké sdružení moravských učitelů / Tučapský) (Supraphon)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY