shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 28. července

V "X Factoru" byl Jahmene Douglas druhý, přesto má nejprodávanější desku Británie

Vydáno: 31.07.2013 18:57 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Neúspěšný finalista loňského ročníku britské show sesadil z pozice nejprodávanější desky Robina Thicka a svoji kariéru tak zahajuje opravdu ve velkém stylu. Singlovou část i nadále ovládá Avicii s peckou "Wake Me Up", u mladší části posluchačů bodovali One Direction.

Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up
© facebook interpreta
Pozici nejprodávanějšího singlu si nadále drží Avicii s letní hitovkou "Wake Me Up", ke které před pár dny představil i zajímavý videoklip. K rekordním prodejům z minulého týdne přidává švedský DJ tento týden dalších sto pětapadesát tisíc prodaných kusů, a udržuje si tak pozici nejrychleji prodávaného singlu letošního roku. Vítězstvím nejen v Británii, ale i ve většině evropských hitparád, si tak vytvořil dobrý základ pro prodej debutové desky "True", která vyjde v polovině září.

Jaký je podle vás nejlepší song všech dob? Na tom se nejspíše moc lidí neshodne. Jinak jsou na tom ale fanynky boybandu One Direction, u nich je v těchto dnech odpověď zcela jistá. "Best Song Ever", který láká dívky po celém světě na připravované třetí album "Where We Are". To by podle prvních zpráv mělo vyjít na jaře příštího roku, kdy kapela rozjede i celosvětové stadionové turné "Where We Are Tour 2014". O tom, že první singl ze zmíněné desky nebude tím nejlepším, co se světu nabídlo, svědčí nejen fakt, že to nahrála chlapecká kapela, ale hlavně to, že fanoušci nekupovali singl natolik, aby dokázali napodobit předchozí hity ("What Makes You Beautiful", "Little Things", "One Way Or Another"), kterým se singlový žebříček podařilo dobít.

Ve zbytku nejvíce prodávaných písní nenastaly v tomto týdnu žádné větší změny. Za zmínku určitě stojí postup z osmadvacáté na čtrnáctou pozici singlu "Thinking About You" Calvina Harrise a Ayah Marar. O třicet šest míst vzhůru, až na dvacátou sedmou příčku, poskočil hit "Dancing In The Moonlight" od Toploader. Po šesti týdnech se mezi čtyřicítku nejprodávanějších podívala i Lana Del Rey se svým "Summertime Sadness" díky remixu od Cedrica Gervaise, aktuálně je dvaatřicátá.

    Top 10 - singly:
  1. Avicii - Wake Me Up
  2. N One Direction - Best Song Ever
  3. Robin Thicke feat. TI and Pharrell Williams - Blurred Lines
  4. John Newman - Love Me Again
  5. Icona Pop - I Love It
  6. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La
  7. Passenger - Let Her Go
  8. will.i.am - Bang Bang
  9. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  10. Selena Gomez - Come And Get It

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Jahmene Douglas - Love Never Fails
© facebook interpreta
Zpěvačce Nicole Scherzinger se v poslední době moc nedaří, pyšná ale může být alespoň na svoje "koně". Při loňském porotcování v britském X Factoru totiž měla ve finále dva zástupce ze svého týmu. James Arthur, který po celém světě prodal více než milion kusů singlu "Impossible", se stal vítězem. První desku vydal ale jeho finálový protivník Jahmene Douglas. Nejde sice o jeho autorský počin, i tak ale ihned po vydání sesadil z vrcholu albového žebříčku "Blurred Lines" Robina Thicka.

Jahmene na debut přezpíval známe světové hity a svým hlasem dal některým z nich uplně jiný rozměr. První singl "Titanium" vyšel před týdnem a jak asi většině z vás došlo, jde o velký hit Davida Guetty a zpěvačky Sii z minulého roku. Mezi desíti písněmi najdeme na desce i "Next To Me" Emeli Sandé, "Fix You" Coldplay, "Forever Young" Alphaville nebo "Halo" Beyoncé. Album se pyšní i dvěma hosty, "Give Us This Day" nazpíval Douglas se Stevie Wonderem a Nicole Scherzinger si s Jahmenem střihla duet "The Greatest Love Of All", původně od Whitney Houston.

Jak už bylo řečeno, druhý je v aktuálním žebříčku Robin Thicke, třetí potom Jay-Z s "Magna Carta Holy Grail". Posun o šestnáct míst na osmičku zaznamenal David Guetta s "Nothing But The Beat". Naopak minulá novinka "Electric" Pet Shop Boys spadla z třetího až na osmadvacáté místo.

Kromě vítězného zpěváka jsou další dvě novinky v druhé desítce. Na čtrnáctém místě je sólo debut americké hvězdičky Seleny Gomez "Stars Dance", která tak napodobila tři předešla alba, které vydala s kapelou The Scene, ty se v minulosti taktéž umístili v druhé desítce. Na šestnáctém místě potom startuje živá deska Rolling Stones, nahraná v londýnském Hyde Parku na začátku července.

    Top 10 - alba:
  1. N Jahmene Douglas - Love Never Fails
  2. Robin Thicke - Blurred Lines
  3. Jay-Z - Magna Carta Holy Grail
  4. Passenger - All The Little Lights
  5. Rod Stewart - Time
  6. Michael Bublé - To Be Loved
  7. Mumford And Sons - Babel
  8. David Guetta - Nothing But The Beat
  9. Rudimental - Home
  10. Jake Bugg - Jake Bugg

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)
- Fotogalerie: Louis Tomlinson zavítal do Prahy a potěšil nejen fanynky One Direction (01.04.2022 09:24)
- Nový dokument připomene životní úspěchy i pády DJe Aviciiho (28.09.2021 12:13)
- V listopadu vyjde kniha o Aviciiho životě (15.04.2021 10:18)
- Nové desky 6/2021 - od Sii přes Florida Georgia Line po Pentatonix (17.02.2021 14:00)
- Fanoušci One Direction se možná dočkají krátkého comebacku (04.07.2020 17:34)
- Ed Sheeran a Justin Bieber s "I Don't Care" opanují český éter, Viktor Sheen se vrací na jedničku v albech (20.08.2019 19:00)
- Ed Sheeran obhájil albové vítězství, rádia ovládl posmrtně Avicii (31.07.2019 16:11)
- Video: Aviciiho "Heaven" je jeho tesknivou rozlučkou (25.06.2019 15:24)
- Do albového žebříčku promluvily vzpomínky. S posmrtnou deskou boduje Avicii, Jelen uspěl s písněmi Michala Tučného (21.06.2019 19:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu