Chris Karloff z Kasabian vydá sólovku

10.07.2013 18:49 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chris Karloff
© facebook.com/chriskarloff
Další zářijovou novinkou se stane album bývalého člena formace Kasabian Chrise Karloffa. Ten vydá 23. září svůj sólový debut "Desensitized" pod uměleckým pseudonymem Black Onassis. Jak je v současnosti módou, na albu nebude chybět množství hostů včetně Morgana Kibbyho z M83 či Bena Gautreye z The Cooper Temple Clause.

"Elektronická hudba má pro mě, možná překvapivě, výrazné soulové cítění. Interpreti jako Vangelis, Kraftwerk, The Prodigy nebo Tangerine Dream měli vliv na skladby, které jsem napsal s Kasabian, ale taky na ty současné. Samozřejmě i rocková hudba vždy sehrávala významnou úlohu. Inspirují mě umělci jako Jimi Hendrix, Primal Scream či Nirvana. Snažím se propojit tyto dva světy a vytvořit hudbu, kterou chci poslouchat," citoval Karloffa server NME.com.

V jednotlivých písních se také objeví větší množství vokalistů. "Psaní skladeb pro více zpěváků mi umožnilo vnímat každou píseň jako unikátní zážitek, nové hudební dobrodružství. Hlas dokáže změnit celou dynamiku skladby, což je velmi osvobozující a umožňuje psát skladby bez přihlížení ke hlasovým možnostem či stylu konkrétního umělce," dodal Black Onassis.

Chris Karloff opustil kapelu Kasabian po devíti letech spolupráce v roce 2006, během natáčení alba "Empire". Mezi nejznámější hity Kasabian patří i skladba "Club Foot", kterou věnovali památce Jana Palacha, studenta, který se upálil v roce 1969 na protest proti okupaci Československa vojsky SSSR a jeho spojenců.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY