shop.musicserver.cz
Stone Sour, Lucerna, Praha, 20.6.2013

Stone Sour v Praze: dobře zvládnuté řemeslo

Vydáno: 22.06.2013 22:11 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: www.stonesour.com

Na svůj první samostatný koncert v úloze hlavní hvězdy večera přijeli do české metropole američtí rockeři Stone Sour. Naplněné a rozhicované Lucerně předvedli profesionální výživný set, který sice postrádal moment překvapení, na druhou stranu mu ale nechybělo nic z atributů nezapomenutelné show.

Live: Stone Sour

support: Karnivool
místo: Lucerna, Praha
datum: 20. června 2013
setlist: Gone Sovereign, Absolute Zero, Mission Statement, Made Of Scars, Do Me A Favor, RU486, Children Of The Grave (Black Sabbath cover), Say You'll Haunt Me, Nutshell (Alice In Chains cover), Bother, Through Glass, The Travelers, Pt. 2, Last Of The Real, Hell & Consequences, Get Inside, 30/30-150
Fotogalerie

Stone Sour
© stonesour.com
Jeden z nejočekávnějěích rockových koncertů letošního roku se uskutečnil v týdnu tropických veder, a to navíc ve vyhlášené sauně velkého sálu pražské Lucerny, kde se potí i stěny (doslova), a pro který je klimatizace cizí slovo. I tak se ale na amerického rockery Stone Sour sešla téměř zaplněná Lucerna a kapela se jí odvděčila skvělým profesionálním výkonem, byť byste nějaké nějaké překvapení asi čekali marně.

Už před několika měsíci jsem se docela podivoval při výběru předkapely, kdy se k Taylorovcům přidala australská progresivní parta Karnivool. Přiznám se, že kromě exotického jména a pár videoklipů z YouTube jsem se s jejich tvorbou nijak blíž nesetkal, proto jsem byl docela zvědav, co nám pánové v Praze předvedou. Očekávání bylo navíc umocněno tím, že celá řada lidí včetně několika mých přátel se na akci vydali právě a jen kvůli nim.

Formace během svého čtyřicetiminutového setu předvedla hodně atmosferický progresivní metal s náladami ala Tool a i bez znalosti jejich repertoáru musela bavit každého pokročilejšího hudebního posluchače. I pro svou hudební náročnost v kontrastu se šlapajícím groove rockem hlavních hvězd, jsem měl trošku obavy o reakce publika, to ale překvapivě poslouchalo a tleskalo a nesetkal jsem se s žádným házením pivních kelímků s výkřiky "Slipknot pyčo!“. Na Stone Sour obecně chodí trošku jiné publikum a nezaznamenali jste tak prakticky žádné opilé vidláky se stahováky a vytahanou sepranou mikinou domovské formace ústředního dua Taylor-Root.

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour)
© sodahead.com
Samotní Stone Sour na sebe nenechali dlouho čekat a po půlhodině příprav do nás vypálil svou téměř devadesátiminutovou show s výkopem v podobě komba "Gone Sovereign / Absolute Zero". Aktuální suit up pódiový dresscode sice dodržel jen kytarista Josh Rand, vzhledem k pekelné výhni se ale nebylo čemu divit, a přítomné dámy tak mohli po většinu koncertu obdivovat polonahého potetovaného Coreyho. I v reálu skutečně vysoký kytarista James Root si po pár skladbách musel vzít kšiltovku, neb jeho hipsterský účes vzdal svůj nerovný boj s klimatem velice rychle.

K setlistu nelze mít žádné výhrady, snad kromě milovníků nejnovějšího počinu "House Of Gold & Bones Part 2", ze kterého zazněla pouze laciná halekačka "Do Me A Favour". Na druhou stranu, nové skladby se do koncertního podání ani moc nehodí. Dočkali jsme se i dvou coververzí. Zatímco legendární metalovou vypalovačku "Children Of The Grave" od Black Sabbath si s chutí vystřihla celá kapela, křehkou "Nutshell" od Alice In Chains použil Corey Taylor ve zkrácené podobě jako intro ke svému sólovému bloku s baladou "Bother" a částečně i "Through Glass". Naopak přídavkový blok se nesl v rychlém tempu, kdy do nás naprali dvě největší nakládačky v repertoáru kapely - wall of death okořeněnou slipknotovskou palbu "Get Inside" a "30/30-150", kterou si kapela i natáčela údajně pro své další hudební video.

Stone Sour
© www.stonesour.com
Celému koncertu tak není moc co vytknout. Snad jen drobnost - k mé vlastní škodě jsem den před koncertem viděl nějaké koncertní záznamy z aktuální tour, a tak mě Coreyho rádoby spontánní, ale ve skutečnosti skutečně do puntíku připravené proslovy a děkovačky začaly postupem času trochu iritovat, dělá to tak ale pravda každá druhá kapela. Z hudebního hlediska skvělý večer, na jehož výborné atmosféře se velkou měrou podepsalo početné (nechápu, jak mohli pořadatelů počítat s původním umístněním do malého Lucerna Music Baru) aktivní publikum, které se nepřišlo podívat na "ty dva ze Slipknot", ale na poctivý koncert svých oblíbenců Stone Sour.

NÁZORY
  • Nejrozjetější město (exty, 23.06.2013 11:01) Reagovat

    Úplně mi to připomnělo následující: "A když někam přijedete tak vždycky řekněte, že je to to nejrozjetější město na světě." "Takže když jste loni přijeli do Springfieldu tak jste to nemysleli vážně?" "Noooo jasně, protože Springfield je fakt to nejrozjetější město na světě!" :-)

    • Re: Nejrozjetější město (Michael, 23.06.2013 12:09) Reagovat

      hahaha ,tak to si trafil,presne to iste mi napadlo ;-)

  • dekovani (anushka, 23.06.2013 13:33) Reagovat

    Ano, většina kapel děkuje, jen aby udělala publiku radost, že právě oni jsou ti nejlepší. Ale kdo byl ve čtvrtek v Lucerně, tak musí uznat, že ten koncert a publikum bylo naprosto senzační. A myslím, že slzy v očích Corey opravdu natrénované nemá ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v tisku: Mark Lanegan je v syrové autobiografii "Zpívej pozpátku a plač" krutý k sobě i ke čtenáři (10.12.2023 09:00)
- Rock for People ohlásil Avril Lavigne či Coryeho Taylora. Na další headlinery si prý máme počkat (01.11.2023 11:25)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- Naživo: Slipknot přejmenovali hradecký festival na Metal for People (09.06.2023 11:39)
- Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho (24.05.2023 20:00)
- Nejvíc nej: Noční můry, krev a bolest aneb pět nejlepších klipů od Slipknot (28.04.2023 09:00)
- Startuje Thunderflix, streamovací služba zaměřená na heavy metal (19.04.2023 13:32)
- Black Sabbath připomenou 40 let živáku "Live Evil" výpravnou reedicí (10.04.2023 08:19)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu