Jaromír Nohavica a James Arthur se ujali vedení českých žebříčků

15.06.2013 21:46 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jaromír Nohavica má v rámci domácí scény neotřesitelnou pozici a jeho zaslouženou popularitu mu může kdekdo závidět. Poslední dobou je už možná trochu přenohavicováno, přesto výběr starších písní, vydaný k jeho narozeninám, vede prodejní hitparádu. V rádiích se nejvíce hrál James Arthur.
James Arthur - Impossible
© facebook interpreta
RÁDIA - Britský zpěvák James Arthur, vítěz britské verze pěvecké soutěže X Factor, ještě nemá ani vydanou debutovou desku a už za pomoci jediného vydaného singlu "Impossible" dobývá evropské žebříčky. Nakolik jde o tzv. one hit wonder nebo opravdovou vycházející hvězdu, zjistíme již brzy, neboť jeho první album se na pultech (minimálně těch britských) obchodů objeví 16. září Británie tentokrát získala i pozici druhé nejhranější skladby, kde najdeme písničkáře Passengera se skladbou "Let Her Go". Na třetím místě je pak jednička týdnů minulých, společná skladba P!nk a Natea Ruesse "Just Give Me A Reason".

Hned čtyři skladby se minulý týden nově probojovaly do top desítky těch nejhranějších. Jmenovitě jsou to Rudimental a Bastille reprezentující Britské ostrovy (i díky nim je hned pět nejhranějších skladeb právě z Británie) a pak také trojice ze Spojených států Macklemore, Ryan Lewis a Wanz s "Can't Hold Us" a trochu překvapivě i Divokej Bill.

Z novinek jste nejčastěji slyšeli skladbu "We Own It (Fast & Furious)" z filmu "Rychle a zběsile 6", kterou společně natočili 2 Chainz a Wiz Khalifa a umístila se na padesáté třetí příčce. Dále jste mohli narazit na Naughty Boye, Sama Smithe a jejich "La La La" a také na novou kapelu se starým názvem, Support Lesbiens a "Chnages" - jejich první společný singl.

Top 10 ČR - rádia:
  1. James Arthur - Impossible
  2. Passenger - Let Her Go
  3. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  4. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  5. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  6. Bastille - Pompeii
  7. Marek Ztracený - Sex s ex
  8. Divokej Bill - Vstávej
  9. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Can't Hold Us
  10. Lenka - Everything At Once

Top 100 RÁDIO 23/2013 - novinky:
53. 2 Chainz & Wiz Khalifa - We Own It (Fast & Furious)
57. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
77. Support Lesbiens - Changes

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Oblíbenému písničkáři Jaromíru Nohavicovi sice loni vyšla novinková deska "Tak mě tu máš" (a stále se ještě prodává) a také trochu rozporuplné archivní nahrávky "Archivy se otevírají ... koncerty 1982 a 1984", ale šedesáté narozeniny je potřeba oslavit, a tak tady máme nový výběr "Tenkrát / Nostalgie 90.let" patřící minulý týden k tomu nejprodávanějšímu. Druhé místo uzmula francouzská šansoniérka Zaz a třetí je "Celkem jiná" Gabriela Gunčíková.

Minulý týden nepřinesl zrovna výrazné novinky, takže není divu, že tentokrát se žádná nijak výrazněji neprosadila. Nejlépe se vedlo heavymetalovým Megadeth a jejich čtrnácté studiovce "Super Collider", která se ještě vešla do top dvacítky. Ve zbytku je také živák Pavla Šporcla "Sporcelain Live On Air", comebackové album Jazz Q "Znovu" (vzniklo po osmadvacetileté nahrávací pauze), nahrávka "Steelhammer" německých metalistů U.D.O. a také eponymní deska americké formace The Piano Guys.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Zaz - Recto Verso
  3. Gabriela Gunčíková - Celkem jiná
  4. Kryštof - Inzerát
  5. Lucie Vondráčková - Oheň
  6. Tři sestry - Líná hudba, holý neštěstí
  7. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  8. Pink - Truth About Love
  9. Daft Punk - Random Access Memories
  10. Depeche Mode - Delta Machine

TOP 50 Prodejní 23/2013 - novinky:
18. Megadeth - Super Collider
29. Pavel Šporcl - Sporcelain Live on Air
42. Jazz Q - Znovu
47. U.D.O. - Steelhammer
49. The Piano Guys - The Piano Guys

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY