shop.musicserver.cz
Nové desky pro 22. týden

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 26.05.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden bude tak trochu ve znamení SuperStar. Jednak vychází výběr finalistů a pak druhou desku představí i Gabriela Gunčíková. Posluchače méně komerční hudby potěší Laura Marling, Amy Grant, představíme jim The Dunwells, a jejich děti ocení BomBarďáka. S kupou hostů přispěchá John Fogerty a s trochou metalu Alice In Chains.

Pokud se v pondělí 27. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

John Fogerty - Wrote A Song For Everyone (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country / folk / country rock

John Fogerty - Wrote A Song For Everyone
Deváté sólové album s názvem "Wrote A Song For Everyone" přichystal svým příznivcům bývalý člen Creedence Clearwater Revival John Fogerty. Natáčelo se v Los Angeles a v Nashvillu a mixoval ho Bob Clearmountain. Slavný zpěvák, skladatel a kytarista na něj vybral čtrnáct starších věcí své domovské kapely, ke kterým přidal dvě nové písničky. Podstatné ale je, že starší věci dostaly nová aranžmá a i z toho důvodů si Fogerty pro jejich nahrávání pozval řadu svých kolegů různých žánrů. Na jednotlivých skladbách tak spolupracoval například s Foo Fighters, Keithem Urbanem, Kid Rockem, Mirandou Lambert, Zac Brown Band, Bobem Segerem, Bradem Paisleym, Alanem Jacksonem a překvapivě i s Jennifer Hudson. Několik ukázek a povídání o některých skladbách nahrál Fogerty na své YouTube.com.


Laura Marling - Once I Was An Eagle (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Laura Marling - Once I Was An Eagle
Dva roky po albu "A Creature I Don't Know" se vrací britská písničkářka Laura Marling se čtvrtou řadovou deskou "Once I Was An Eagle", kterou na rozdíl od těch předchozích nenahrávala s kapelou. Do Third Crow Studio v anglickém Bathu si tentokrát přivedla pouze producenta a bubeníka Ethana Johnse a cellistu Rutha de Turbervilla. Dohromady v této sestavě nahráli a pro desku nakonec vybrali šestnáct skladeb, z nichž patnáct složila zpěvačka sama. Tu poslední má na svědomí právě Johnes. Podle prvních kritik tato spolupráce zafungovala skvěle a deska sklízí jen samé pochvalné ohlasy. Na metacritics.com si drží málo vídaných 88%, a jestli si i vás album získá jako britské novináře, můžete zjišťovat při jeho poslechu na stránkách rádia npr.


Amy Grant - How Mercy Looks From Here (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / soft rock / gospel

Amy Grant - How Mercy Looks From Here
Americká gospelová zpěvačka, písničkářka a několikanásobná držitelka Gramy Amy Grant se na začátku devadesátých let proslavila i několika popovými hity jako "Baby Baby" nebo "That's What Love Is For", ovšem v roce 2002 se opět vrátila ke křesťanské hudbě. Není proto divu, že se nám, Evropanům, trochu vytratila z uší. Nyní se ale vrací zpět s albem "How Mercy Looks From Here", kterým by chtěla oslovit i fanoušky na starém kontinentu. Smíchala proto křesťanskou tématiku s popem a rockem a navrch přihodila ještě pár hostů. Výsledkem je celkem jedenáct skladeb, kde si s ní zazpívali Carole King, Sheryl Crow, Eric Pasley, Will Hoge, James Taylor, nebo její manžel Vince Gill. Produkce se ujal mladý Marshall Altman, který vedle řady méně známých interpretů spolupracoval i s Cheryl Cole nebo Natashou Bedingfield. Společná práce se jim podle amerických kritik velmi povedla a zda podobně zaujme i vás, můžete zjistit poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.com


Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / jazz

Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw
Bluesrocková zpěvačka Beth Hart a kytarový mohykán Joe Bonamassa již podruhé spojili své síly a vydávají kompilační desku s titulem "Seesaw". Pečlivě sestavený playlist čítá coververze z různých hudebních ér. Stejně jako tomu bylo na první nahrávce "Don't Explain" se i zde duo pustilo do spolupráce s producentem Kevinem Shirleym, kterého si do studia pozvali také Led Zeppelin nebo Aerosmith. Své místo našly na albu kousky od Arethy Franklin, Etty James, Tiny Turner nebo také Donnie Hathaway či Niny Simone. Klasické nástrojové obsazení bicích, baskytary, kytar a kláves doplňují také trumepty, trombony a saxofony. A nyní ukázky: Na YouTube.com najdete EPK a na stránkách internetového obchodu Amazon.com můžete otestovat každou z jedenácti písní.


Tip týdne

The Dunwells - Follow The Road (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / folk rock

The Dunwells - Follow The Road
Americana a folk rock se stává ve světě čím dál populárnější, což potvrzují svým úspěchem například The Lumineers nebo Mumford & Sons. Obvykle tyto kapely přicházejí ze Spojených Států, nicméně nyní je tu jedna i z Británie. Jmenují se The Dunwells a tvoří ji dva bratři Dunwellovi společně s dvěma bratranci a jedním kamarádem. Jejich debut dostal název "Blind Sighted Faith" a ve Státech a Anglii vyšel již loni. Nyní se dostává v lehce pozměněné podobě a s novým názvem "Follow The Road" i do kontinentální Evropy. Jistou zárukou kvality této pětice mohou být i dva, cenami Grammy ověnčení producenti - John Porter, jehož práci jsme slyšeli na albech Ryana Adamse, The Smiths, nebo Carlose Santany, a George Drakoulias, v jehož portfoliu se to blýská jmény jako Tom Petty and The Heartbreakers, The Black Crowes, nebo Tift Merritt. Ochutnávku v podobě celé řady skladeb, servírují The Dunwells na svém webu.


Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / sludge metal

Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
Alice In Chains nabrali do plachet nový vítr a po úspěšné desce "Black Gives Way To Blue" dali dohromady další studiovku. Nahrávka s názvem "The Devil Put Dinosaurs Here" je pro kapelu velkým krokem kupředu: Zpěvák William DuVall se po předchozí premiéře osvědčil a stal se právoplatným členem formace. Produkci novinky dostal navíc na starost Nick Raskulinecz, jeden z nejlepších ve svém oboru. A jak svůj nový počin hodnotí muzikanti? Za všechny promluvil kytarista Jerry Cantrell: "Udělali jsme jedinečnou nahrávku, která je kompletně odlišná od všeho, co jsme doposud nahráli." Zda-li je tomu skutečně tak, posuďte sami prostřednictvím prvního singlu "Hollow" a příslušného klipu, který je k vidění na YouTube.com.


BomBarďák a 3B - Písničky kluka BomBarďáka (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

BomBarďák a 3B - Písničky kluka BomBarďáka
Některé děti a možná i jejich rodiče mají doma dvě kompilace "Bongo BonBoniéra" a "Bongo BomBarďák". Nyní se představuje třetí podobný počin, který bude ovšem zároveň dosti rozdílný. Po předchozích dvou kompilacích se mohou příznivci těšit na album čistě autorské. Jak napovídá název "Písničky kluka BomBarďáka", hlavní postavou a současně i virtuálním členem kapely 3B je kluk BomBarďák. Jeho postavení bylo tak silné, že formaci ihned přejmenoval a ze tří muzikantů udělal také BomBarďáky. Kapelu tak vedle beatboxera BomBarďáka tvoří i autor všech textů na albu Jiří Jelínek společně Michalem Daleckým a Filipem Nebřenským, na jejichž vrub jde muzika. Muzikanti se nenechali ničím omezovat a vytvořili rozpustilý styl stojící na základech etno, ploužáků, punku, folku i folklóru. V celkem sedmnácti skladbách si pak zahráli i bubeník Ondřej Pečenka, na trombón Ondřej Galuška a ve dvou skladbách svým vokálem pomohla i Johana Vaňousová. Ukázky z tohoto alba pro děti si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Black Star Riders - All Hell Breaks Loose (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Black Star Riders - All Hell Breaks Loose
Pojem superskupina už není nikterak vzácný. Podobný přídomek sedí také k Black Star Riders. Tato kapela totiž vznikla z koncertní verze kultovních Thin Lizzy a po smrti jejich lídra Phila Lynotta se k nim přidal i kytarista Scott Gorham. Většina materiálu desky "All Hell Breaks Loose" vám proto slavnou skupinu bude nemálo připomínat. Přípravy jedenáctky nových kousků probíhaly během minulého roku a odborný dozor ve studiu obstaral Kevin Shirley. První ochutnávkou je kousek "Bound For Glory". Volba ale nebyla vůbec snadná. "Když jsme měli zvolit jedinou skladbu, která by reprezentovala celou nahrávku, bylo to velice těžké. Je na ní tolik skvělých skladeb... Ale právě tato charakterizuje celou desku nejlépe. " Posoudit ostatně můžete sami - stačí navštívit web magazínu Spark, kde najdete k poslechu všechny songy. A abychom nezapomněli, deska vychází v několika mutacích. Více informací najdete na oficiálním webu kapely.


Gabriela Gunčíková - Celkem jiná (Lewron music center)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Gabriela Gunčíková - Celkem jiná
Finalistka druhé řady Česko Slovenské SuperStar Gabriela Gunčíková se připojuje ke svému slovenskému kolegovi Martinovi Harichovi a i ona vydává svoji druhou desku. Dala jí název "Celkem jiná" a předznamenal ji singl "Černý Anděl", který jsme vám představili již před časem. Mimo něj na desce najdete dalších devět, čistě autorských songů, na kterých pracovala dohromady se svou kapelou.


Dark Tranquillity - Construct (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

Dark Tranquillity - Construct
Tento týden si na své přijdou i fanoušci melodického death metalu. S novým dílem se totiž hlásí o slovo i švédští Dark Tranquillity. Přesně tři roky od vydání "We Are The Void" se kapela hlásí o slovo s "Construct", v pořadí již desátou studiovkou. Ke stylu nových písní (kterých je - jak jinak než - deset) muzikanzi prozradili: "Poznáte v nich Dark Tranquillity, ale zároveň vám jistě neunikne, že se jedná o jedno z nejrozmanitějších alb, jaké jsme vydali vydali od desky 'Projector' z roku 1999." Jedna z písní "Uniformity" dostala také svou podobu - povedený videoklip, který režiroval Patric Ullaeus. Najdete ho ke zhlédnutí na oficiálním webu kapely společně s lyric videem k "For Broken Words".


French Montana - Excuse My French (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: south east hip hop

French Montana - Excuse My French
Karim Kharbouch by mohl být příkladem provázání dvou světů. Pochází z Maroka, žije v Americe, konkrétně v Bronxu, dělá hip hop a k tomu všemu si říká French Montana. Na hudební scéně působí již dva roky a jeho debut byl původně hlášený na léto loňského roku, nakonec ale vychází až nyní. Pod úsměvným názvem "Excuse My French" se skrývá třináct tracků natočených se spoustou hostů a pod dohledem nadupaného produkčního týmu. Do první skupiny se zařadili například The Weeknd, Snoop Dogg, DJ Khaled, Birdman, Rick Ross, Drake, Lil Wayne, Nicki Minaj, Ne-Yo nebo Raekwon. Tu druhou vedou Sean Combs a Rick Ross a sekundují jím Rico Love, Danny Boy, The Arsenals, nebo Young Chop. Několik skladeb z "Excuse My French" nabízí trapper v podobě klipů na svém YouTube.com.


Tesseract - Altered State (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Tesseract - Altered State
Fandové progresivního metalu, pozor! Svou novou kulatinu nám tento týden servírují Tesseract. Na trh uvádí druhou studiovku "Altered State", kterou si také kompletně produkovali, mixovali a masterovali. Svou premiéru si na desce odbyl nový zpěvák Ashe O'Hara. Jak mu to v kapele svědčí, jste mohli otestovat už prostřednictvím prvního singlu "Nocturne", která je součástí druhé z pěti částí "Of Mind". Dosavadní recenze celého alba jsou velmi pochvalné. Nás ale zajímá více váš názor, a tak byste si mohli poslechnout stream celé desky na YouTube.com kanálu vydavatelství Century Media Records.


Různí - Superstar 2013 (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Různí - Superstar 2013
Třetí řada reality show SuperStar se pomalu blíží do svého závěru. V soutěži zůstávají poslední tři soutěžící a v neděli se už dozvíme složení dvojice pro GrandFinále. Nicméně pokud si chcete připomenout všech dvanáct finalistů, máte možnost, protože vychází obvyklý výběr "SuperStar 2013", kde najdete od každého z nich jednu coververzi. Překvapením ovšem je, že chybí společná hymna "Při tobě stát". Seznam toho, jakou písničku který finalista zařadil, najdete například na stránkách Bontonlandu.


Jaromír Nohavica - Tenkrát (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Jaromír Nohavica - Tenkrát
Jaromír Nohavica oslaví letos šedesát let a není tedy divu, že u této příležitosti se chystají výběry. První vydavatelství, které přispěchalo s kolekcí "Tenkrát", je EMI, kde Nohavica vydával svá alba v devadesátých letech. Kompilace tak obsahuje písničky z alb jako je "Mikymauzoleum", "Darmoděj a další", nebo "Divné století". Výběru písní se zhostil klasik Jiří Černý, který je také autorem sleevenote. Navíc se pro toto album podařilo získat nikdy nevydané dobové fotografie od Martina Homoly.


Dále vychází:

Eliane Elias - I Thought About You (A Tribute To Chet Baker) (Universal)
Gothminister - Utopia (Mystic Production)
Gothminister - Utopia (Limited Edition) (Mystic Production)
Ivanhoe - Systematrix (Mystic Production)
Judas Priest - Epitaph (DVD) (Sony Music)
Kylesa - Ultraviolet (Mystic Production)
Leprous - Coal/Limited (Universal)
Lifeforms - Multidimensional (Mystic Production)
Masterplan - Novum Initium (Mystic Production)
Různí - Casanova (EMI)
Shade Empire - Omega Arcane (Mystic Production)
Skid Row - United World Rebellion - Chapter One (EMI)
Slidhr - Deluge (Mystic Production)
Voodoo Six - Song To Invade Countries (Universal)

Vychází na vinylu:
Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here (Universal)
Alter Bridge - Blackbird (Day After)
Bastille - Bad Blood (Universal)
Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw (Mystic Production)
Dark Tranquillity - Construct (Universal)
Leprous - Coal (Universal)
Tesseract - Altered State (Universal)
Wings - Wings Over America (Universal)

Reedice:
Felix Slováček - The Velvet Sound Of Felix Slováček (Supraphon)
Jiří Štědroň - Neklidné srdce (Supraphon)
Lubomír Brabec - Kytara (Supraphon)
Mácha,O./Pauer,J./Bodorová,S./Zámečník,E./ - Komorní skladby pro smyčcové nástroje / sólisté / Virtuosi di Praga (Supraphon)
Michaela Linková - To by tak hrálo (Ma chi te lo fa fare)/Nemám důvod s tebou chodit (Supraphon)
Rudolf Těsnohlídek - Příhody lišky Bystroušky (Vypráví K. Höger) (Supraphon)
S+H - Hurvínek's Gute Kinderstube (Účinkují M.Kirschner a H. Štáchová) (Supraphon)
Václav Talich vzpomíná (Supraphon)
Václav Trojan - Pohádky (Hudeček, Brabec, Drešer, Brodský) (Supraphon)
Wings - Wings Over America (Universal)
Ze Soboty na Šimka (2) (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- V Praze už v sobotu zahraje Sari Schorr, jedna z nejlepších blues-rockových zpěvaček současnosti (06.03.2024 15:49)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu